Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 623
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
Седя много далеч от такива организации. Като се искат пари давам, но не се обаждам че се сърдят хората. Още от детската градина са ми излишни меденката и сокчето.
Родителската ще ни е в края на месеца, но днес разбрах коя е класната и мисля, че е добре. Утре се прибираме от морето и ще минавам на учебна вълна.

# 406
  • София
общ букет на класната и останалите за почерпка за първи учебен ден (питка, индивидуално бурканче мед, меденка, сокче, вода... като на детски рожден ден сме Simple Smile )
Леле, това сериозно ли?! Ужас! Нещата за 8 г. съвсем са назляли... И вайбър групата е... GrinАз с голямата нямах никакъв ангажимент в гимназията. Да не са бебета, бе. Някои родители прекаляват с обгрижването.

# 407
Ние тука обсъждаме дали изобщо е нормално родители да ходят в 8 клас на 15.9., а тия хорица сокче и питка за дечицата. Те от Сомалия ли са тия дечица да си нямат храна и вода вкъщи? Някои майки не успяха да разберат, че вкъщи си храним децата нормално и редовно.
И този ужас се започва от детската градина още. При все, че там са повечето злояди....

И нашата РС мина - никой нищо не каза. Един баща искаше да съберем за помагалата, но всички гледаха в земята. Явно никой не желае да поема отговорност да ги достави в училището. Иначе нямат проблем да отидат до локацията да купят за себе си. (учебникът ни е специфичен и не може онлайн). Аз съм най-големия противник на постоянното събиране за цветя, бонбони и тъпотии, ама чак и за учебници да не съберем ми се видя странно.

За Вайбър група също всички се заоглеждаха настрани, написаха си номерата на един лист и си заминаха набързо, преди да са ги хванали. А класната каза, че няма време тя да я прави и очаква от нас. Като жената изрично каза, че не желае да вижда никакви поздрави за празници и други подобни. С 2 думи - класната топ, а родителите -нулев интерес и съдействие.

# 408
Карз, какви са тези снимки за школото?
Иначе скромно сте минали, ние по 100 и вече ги занулихме. Оказа се, че 85 отиват за помагала, малко за консумативи, общ букет на класната и останалите за почерпка за първи учебен ден (питка, индивидуално бурканче мед, меденка, сокче, вода... като на детски рожден ден сме Simple Smile )

Бъзикаш се, нали?

# 409
На набора му се падна симпатична класна, ще им преподава по английски, та ще се виждат по 12 часа седмично Smiley иначе за първи път ще е класна, тя е поискала да води точно техния клас. Предложи да направи вайбър група на класа за родителите, и отделно за децата, като й остане време. Пари не сме събирали, дадоха учебниците, минаха да се представят директорите, психоложката, минаха 3ма от учителите да покажат какви помагала искат (мат, биол и геогр) - по другите явно няма да купуваме нищо. Ще имат ноември пътуване до Италия по Еразъм+, за първи път ще може да се включат 8-10 клас, ще подбират кандидатите с тест по екология и писмен + устен изпит по английски. Иначе са 27 деца в класа (едното е надпланово - близнаци), от които 4 момичета Simple Smile много ще е забавно с имената на децата - има 2 Александър, 2 Виктор, 3 Даниел, 3 Димитър, Ивайло и Иво, 2 Калоян... да му мислят учителите! SmileSmileSmile

# 410
  • Бургас
Gato, бих искала, но не, самата истина е.

Vili, пожелавам на набора да е сред тези, избрани за Еразъм.
При нас май няма повтарящи се имена, при вас ще е доста интересно.

Сега се сещам, че ни посъветваха да ги подготвим за пълната забрана за употреба на телефони в училище, която предстои от ноември.

# 411
На тази възраст по-отворените вече са опитвали трева, а вие сокчета ще им купувате.

# 412
На тази възраст по-отворените вече са опитвали трева, а вие сокчета ще им купувате.
По-добре кексчета от Холандия, вместо меденките. И по един балон с райска газ. Майтапим се тук, но не е смешно.
И нашата родителска мина. С добре впечатления съм, дано след това не се разочаровам. Класната ще си общува с нас в Школо. Вайбър група за родителите, аз обикновено заглушавам звука, чата не ми пречи, удобно е за комуникация и обсъждане на проблеми.

# 413
Vili, пожелавам на набора да е сред тези, избрани за Еразъм.
Сега се сещам, че ни посъветваха да ги подготвим за пълната забрана за употреба на телефони в училище, която предстои от ноември.
Не съм сигурна, че е готов за такова пътуване Simple Smile той на лагери не харесва да ходи, в чужбина съвсем не го виждам (голям интроверт е и да е с много непознати хора за дълъг период от време не му допада)... а и не мисля, че английския му е на такова добро ниво, Но ако иска, да се пробва.
В училището им до сега телефоните се оставяха при влизане в стаита на специални места, в гимназията също гледах, че имат като мини шкафчета. Но той и без това рядко ползва телефона по време на училище.

# 414
Ха-ха, питки, мед и сокче Simple Smile
Много забавно.
На нас ни искаха по 10 лева за бадж за влизане в училището и това беше.
Само по английски ще купуваме помагало.
Вайбър група ще има, но без възможност родителите да пишат. Само за съобщения от класната.
И аз за първи път чух за снимките в Школо, но големият първо беше на Админ, а после в НЕИУСПО или каквато е там абревиатурата Simple Smile и не съм наясно

# 415
  • Отвъд алеята зад шкафа
По повод идването на родители на 15-ти:

"Уважаеми родители и ученици,
Имаме удоволствието да Ви поканим на училищната церемония по откриване на учебната 2025/26 година в двора на гимназията.
Начало на тържеството-10:00 часа.
Молим учениците да заемат местата си до 9:50 часа.

Очакваме Ви!"

Ето, пише родители. Единствените, които не ни искат, са децата 😆

# 416
Зависи Wink Моето като го попитах дали иска да отида с него, без да се замисли отговори положително.

# 417
  • Отвъд алеята зад шкафа
А, то и моето иска да отида, но много се изписа, че децата масово не искат родителите си. Аз така или иначе не питам, просто уведомявам. В гимназията изпращам до пред училището, снимки и после детето си влиза вътре.

# 418
  • София
За пръв път отивам на родителска среща и да не ме одрусат дори с лев. Че и да ми дадат учебниците.
Доволна съм от младите преподаватели (мъже) и от опитната такава по езика.

Децата ни чакаха отвън- голяма тумба сладурчета.

# 419
  • София
Чета с интерес за РС. Нашата е чак на 24- ти.
Има официална покана за 15- ти и за родители. Аз ще отида, моята е Ок.
Вайбър група на родители с класната съм Ок. Опитът ми с баткото сочи, че като цяло е полезна: пише се 1-2 в годината: РС, напомняне  за изв. Бележки и тн. Нищо общо с основното училище. Но пък има контакт на всички родители, а понякога се налага да издириш някой родител, от личен опит говоря, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт