Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 598
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Аз приготвих багажа на девойката, дадох инструкции кое къде слагам, а тя вика - от утре другите училища започват училище, а ние ще ходим на почивка. Joy

Програмата излезе, но ми се струва, че нещо е пообъркана, май са я спретнали набързо.
На ТУЕС никога не им се получава от първия път програмата. Но аз съм доволна, че и 11. клас са с 4ч математика.

На осмокласничката мина и родителската, и програмата излезна. Втората смяна в НЕГ ме дразни ама ако не е тоя срок ще е другия. Математиката е само 3 часа, 2 от които в понеделник - стандартно почивен ден...

# 481
Да ви попитам 17.09 как е оргенизиран във вашите/на наборите училища - учебен или неучебен, но присъствен?
Това ми е се е изплъзнало като инфо, но пък май и не се е коментирало на РС.

Доп. За София става въпрос.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 14:21 от loliy

# 482
  • София
Да ви попитам 17.09 как е оргенизиран във вашите/на наборите училища - учебен или неучебен, но присъствен?

Наборът ще учи (СПГЕ), училището, в което аз преподавам (частно), ще води желаещите на екскурзия.

Заповед от кмета няма, има писмо "всяко училище само да прецени".

# 483
По “непреходен начин” Кметът на София се измъкна с “по преценка на училището”. Така че утре ще стане ясно какво ще се случва на 17-ти. Забелязах, че и във Френската нещата са на малко по-бавно темпо…😆😆😆 Имаше някаква френска лежерност във всичко, за което се говореше в бъдеще време…
“Вход - с чипове, но още ги нямаме…
За 17-ти… още не знаем…
Задължително е носенето на ученическа карта, но… не знаем кога ще ги подпечатат…
Има стипендии за отличниците…, но не знаем кога ще ви дадем образци за попълване…”
ЧУДЕСНО МИ Е 😆 Френски темперамент и лекота 😆

# 484
Нашата родителска мина в четвъртък. Понеже в последния момент възникнаха разни ситуации, не успях да отида аз, а мъжът ми. Върна се силно разтревожен, че детето много щели да го карат да учи в това училище и нищо друго съществено не можа да ми предаде от двучасовата среща. През цялото време за това се е кахърил, още го мисли.
Чух се с друга майка, чието дете ще е в същия клас, та тя ми предаде нужната информация. Класната (която ще им е и по английски и почти по цял ден с тях) била готина - взискателна, но и разбрана, сравнително млада, вдъхваща респект, но и изслушваща и с чувство за хумор.
Абе аз съм спокойна Grinning

# 485
  • София
По “непреходен начин” Кметът на София се измъкна с “по преценка на училището”. Така че утре ще стане ясно какво ще се случва на 17-ти. Забелязах, че и във Френската нещата са на малко по-бавно темпо…😆😆😆 Имаше някаква френска лежерност във всичко, за което се говореше в бъдеще време…
“Вход - с чипове, но още ги нямаме…
За 17-ти… още не знаем…
Задължително е носенето на ученическа карта, но… не знаем кога ще ги подпечатат…
Има стипендии за отличниците…, но не знаем кога ще ви дадем образци за попълване…”
ЧУДЕСНО МИ Е 😆 Френски темперамент и лекота 😆

Документите за стипендия да на сайта, срокът е до 26ти.
Личните карти се събират другата седмица, после директорът разписва и ги връщат. Отнема колкото отнема на другите училища.
За 17ти ще кажат на децата като се гласува на съвет.
Чиповете ще ги дадат на децата. При изгубен чип се плаща такса от 5 евро.

Май си зависи от класната колко по френски я карат.
На мен много ми харесаха стаите. За пръв път виждам толкова хубави единични чинове.

# 486
  • София

За едното училище вече написаха, че е учебен ден.
За другото чакаме в понеделник да кажат.

# 487
Голям проблем за щерката е полата от униформата. Никога не е носила, чорапогащникът е враг номер едно на жената, боса ще ходи утре, дано не е много студено сутринта.
Програмата е неизвестна. Според Школо училището не е дало информация, в Дигиталната раница виждам предмети и преподаватели, но не и разписание, въобще всичко е шест.

# 488
  • София
Преподавателите бяха във отпуска през август. Началото на септември правят програмата, избират класните ръководители, подреждат и там каквото още си правят.

Програмата за какво ни е сега, освен от чисто любопитство? Децата ще имат по седем часа като всяка друга година. Още утре ще разберем.

За 17ти кметът беше критикуван миналата година, тази е решил друго, и пак го критикуваме. Той няма полезен ход човекът.

rire,  дълги черни чорапи до над коляното няма ли да вършат работа? Не дразни като чорапогащник. С панталон няма ли да може да се ходи, ако е униформен? Взимаш за момче и шивач оправя. Така правихме по соца, тогава униформите бяха като на контрольорка в градския транспорт.

# 489
Спортен полуден е 17.09 при нас. Не казаха ще ги исщат ли някъде..вероятно да си мисля. Сигурно на тях ще кажат...

# 490
Ми да го обяви за неучебен, просто...то пък много трудно...Но да се знае предварително. Сега пак ще е в последния момент, когато училището прецени. Как във Варна може да е официален празник и да не е работен ден на 15.08, а София не може  да почива в деня на София? 🤔

# 491
Ние в петък получихме съобщение, че новата учебна година почва в СГСАГ! Ура, това ми бе голямото притиснение...

Ни програма ме интересува, ни нищо! След 7 години престой в държавната образователна система, нямам големи очаквания.

Да питам за цветя - ще купувате ли за новите класни или не!

Леле, момичета! Почва се отново, кога мина това време😅

Наслука да им е на наборчетата! Късмет и здраве пожелавам на всички❤️

# 492
Ние цветя няма да носим, класната изрично е предупредила. Децата ще съберат пари за някаква кауза. На мен лично не ме ми пречи да дам и за едното, и за другото (и преди така сме процедирали), но щом жената така е казала, ще уважим желанието й. Засега Simple Smile

# 493
Цветя май и ние няма да носим.

Хайде, дойде си и новата учебна година и отгръщаме нова страница. На всички пожелавам късмет и здрави нерви - и на ученици, и на родители! Ще са ни нужни. Grinning

Специален поздрав:

На добър час на дечурлигата! Flowers Four Leaf Clover До пълна победа над образованието! Simple Smile

# 494
И ние с кауза, вместо цветя.

Грета, варианти има, но щом ги предлагам аз - не стават 😆

Успех на всички в гимназиалния курс - да натрупат знания, да се обогатят с приятели, да съхранят спомени и да преживеят незабравими емоции.

Общи условия

Активация на акаунт