Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 405
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Синът ми засега става сам в 6, да да се къпе.  Още не е закъснявал, но ще видим колко ще устиска. Обаче учителите им по китайски явно са "заели" от дисциплината в Китай и май никой не смее да закъснява.

П. П. Искаше да ходи на обмен, но като разбра, че сутрин ще ги будят със свирка в 6 и ще има телефон само 4 часа седмично без достъп до тик ток, ютюб и подобни, нещо ентусиазмът му взе да намалява.

# 721
  • София
Ставам 10 мин преди него и не мога да си представя да остана да спя след като е станал. Не че му трябвам за нещо, но ми е гузно и съвестно да си спя. Никога родителите ми не са пропускали да ме изпратят, където и да отивам, когато сме били в една къща. Дори и сега, ако сме на гости и трябва да пътуваме по тъмно за някъде, ще станат преди нас и ще ни изпратят.
Навици го наречете.

И аз съм така. Ставам 10мин преди него и го будя. Знам, че му е мъка сутрин и не мога да си спя.  После, като излезе в 6.45ч, си полягвам за малко, наистина ми е трудно, хора Joy. И в 7.15ч будя брат му.
Единственият плюс на това ранно ставане е, че 7 час приключва в 13.10ч и два дни има 6 часа до 12.25ч. Но си предпочитаме стария режим - от 8ч до 14ч. Не е човешко това ставане преди 7.
Ако зависеше от мен, бих избрала училището по старт на първи час. Може да е смешно, но това си е тормоз всеки ден.

Надеждите ми са догодина училището да успее да мине на едносменен режим с по-късен старт, а сега си чакаме втората смяна Grinning

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 00:13 от Niffi

# 722
5.30 се става у нас. Пълен ужас, кошмар, не се трае.Аз съм нощна птица, както и всички останали вкъщи. Ако не ме довършат тези пет години гимназия, значи съм от желязо. Добре, че не е една смяна училището и втория срок ще е следобед

# 723
  • София
Аз си ставам в 5 всички работни дни, но на 2/3 от децата у дома видимо им е мъка да станат в 6. Ще я видим осмокласничката втория срок, иска и нея да я будя в 5, да имала време да се разсъни...

# 724
Добро утро тогава на ранноставащите. И за събуждане ще кажа ‐ тъкмо ще почнете да свиквате и ще трябва да наместите биологичния часовник на 26ти октомври с час назад. Grinning

# 725
Есенното наместване на часовника сутрин е лесно, защото ни дава един час повече спинкане Grinning Добро утро!

# 726
Ранното ставане лично за мен не е проблем, още от първи клас и аз ставах преди всички останали и потеглях в 7 за училище. Синът ми в момента е в училище с едносменен режим, половината дни са от 8, другата половина - от 8.45, така че не се оплаква. Но пък завършват регулярно в 15.05, което според мен си е доста.
Няма пълно щастие Wink

# 727
  • София
Дъщеря ми излиза в 6:30, тъмно е, радвам се, че се запази смяната на часа /засега/ ще бъде светло като излиза.

# 728
  • София
Дубрутруууу,
аз пък съм от сутрешните хора и от както се пръкнаха децата малките часове на деня са моето време или както му казвам "часът на мама". Намразих будилниците от ученическите си години и към днешна дата имам идеално сверен биологичен часовник, който цепи минутата. Ако реша да стана в 3:20, защото имам работа - ставам в 3:20! Обикновено в нормалните дни / независимо делничен или почивен/ ставам 4:30 - 5:00. Та никога не ми се е случвало децата да стават, а аз да спя. Когато бях малка, майка ми също стваше преди мен винаги.
Сега два броя са сутрин и в момента се оправят за училище, а наборката / тя ми е най - тегава сутрин и винаги е на скандал/ е втора смяна, първата седмица много и хареса да е втора смяна, за пръв път и е, но тая вече се усети, че цял ден си загубва/ и аз никак не обичах втора смяна - някак не съм в кондиция и мого ме изморява напрягането и ученето по това време/. Но и казах, че ако трябва да е на смени, поне като се запролети, и деня расте, ще е сутрин, а това си е хубаво.
Много си е доволна от училището и класа, вчера е имала урок по Италиански в метрото, пътувала е с една от учителките си и беше много впечатлена, че жената я е помнила по име и е прекарала хубаво време с нея. Дано винаги така се чувства, това беше смисъла да пропилеем това лято! Иначе вече май насмогнах с необходимите материали за училище и вече нещата е време да тръгнат по релси ...
Слънчев и усмихнат ден желая

# 729
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мда, като си ученик си викаш "веднъж да свърша училище и никога повече няма да ставам рано". После студентство, работа - пак ставаш рано. Накрая и децата като се появят -  водене на градина, училище...Няма измъкване.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 14:21 от gadamer

# 730
atadar, в колко си лягаш? Аз без 7-8 часа сън не мога да съществувам.

# 731
Дъщеря ми излиза в 6:30, тъмно е, радвам се, че се запази смяната на часа /засега/ ще бъде светло като излиза.
От 7 годишна пракика за ставане с петлите, развиделява се към 6:50 някъде.  Обаче пък няма голямо движение, поне при нас.

# 732
Така е, но една сутрин излязох с дъщерята в 6.25 към спирката - има ходене 10на мин. По улицата и в квартала нямаше никой. Даже и хора с кучета. Светеха само лампи. Ясно ми е, че това са реалностите, но се чудя колко е ефективно за училище да се става и започва толкова рано. Не, че и при нас не беше така.
От 7 годишна пракика за ставане с петлите, развиделява се към 6:50 някъде.  Обаче пък няма голямо движение, поне при нас.

# 733
И аз мразя ставането рано, никога няма да свикна и сутрин направо си имам "бели петна". Децата, когато са ходели по- рано някъде си стават и се оправят сами. Наборът пораства и започва да действа по същия начин. Като по- малък го развозвах и рано и късно, но вече мога да поотдъхна. Вече са самостоятелни и уважават нрава ми за почивка и сън и не смятам за нужно да им се "мотая" в краката докато се оправят за излизане. Освен, ако не ми кажат, че съм "нужна" по това време си знаят, че си действат сами. Честно казано и аз самата предпочитам сутрин като не съм на център да няма много народ около мен, така че...това е при нас.
Синко е резервиран малко към някои съученици, но се надявам да игнорва дразнещо поведение и да успява да се абстрахира и да се чувства добре в училище.

# 734
  • София
Аз по принцип си ставам в 6, но обичам да изпия едно кафе на тишина без някой да ме закача за нещо. Наборката, обаче, очаква закуска, приготвена от мен - счита го за някакво нейно изконно право, може и сама да се справи, но след това гледа кръвнишки. Да не си кривя душата, аз обичам да приготвям закуска, ама не всеки делничен ден, а и малко ми се изчерпват идеите за неща, които стават за 5-10 мин. Иначе моята може и по-късно да стане, към 7 без 10 излиза, но трябва да извие миглите, да си сплете косата, да пусне музика - има си своите ритуали.

Общи условия

Активация на акаунт