Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 386
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
Има ли някоя мама специалист по трудово право? Да ми пише на лично, ако желае, да попитам нещо.

# 736
Много помага да се приготви всичко от вечерта. Сутрин като стана само да натисна копчето на кафемашината, вадя от хладилника и раздавам.

# 737
Не съм се включвала отдавна, но успях да наваксам и прочетох всичко Simple Smile
Моя за сега е много доволен от избора си, харесва му и френския и с голямо желание го учи...това много ме изненада! Но предполагам, защото сам си го избра. За сега му харесва класа. Събраха се 9 момчета, което е голямо постижение за френската паралелка Simple Smile Та има с кой да играе футбол.
Трудно му е ставането, но все още бързо става, защото му е интересно там и бърза да отива.
2 дни от седмицата започват в 8:15, другите 3 е от 7:30 и всеки ден свършва в 13.10...Доволен е, че има свободно време след това - и за учене, и за тренировки и понякога с приятели да излезе.
Учителите са доста строги, за сега са им взели страха и все още слушат в часовете, но знам, че това ще е твърде кратко Simple Smile
Мъжа ми го кара сутрин до училище (12-15 мин) и директно тръгва за работа, а аз карам малката към 8 и 15 и после на работа.
Само още не мога да свикна, че трябва да има ядене за обяд като се прибере и като забравя вечерта да сготвя повече, сутрин готвя нещо. Досега беше всеки ден от 8:30 до 16:30 и си имаха осигурена храна, та това е моя зор Simple Smile

Проблема с енергийните напитки и при нас го има...На втория ден ми звънна веднага след училище да ми каже колко деца са си взели енергийни напитки...беше много учуден и ми задаваше въпроси като: защо го правят, те не знаят ли, че е вредно, никой ли не им е казал и такива неща...Надявам се все пак да е по-силно това, което знае и сме говорили, от чувството да се покажеш, докажеш...Честно казано ме е страх от всички тези вещества, треви, напитки, хапченца и не знам още какво, и просто стискам палци да не се подхлъзва.

# 738
За сега набора се излюпва що-годе нормално, трябва да подвикна 1-2 пъти. Лошото е, че не е започнало сериозното учене, а ми се струва изморен... да видим как ще върви натам. Май ще взима стипендия първия срок, та днес ходихме да му извадим дебитна карта, до няколко дни трябва да е готова.

Тези дни ми се наложи да пътувам извън София за 5-6 дни и оставих мъжа да се оправя с народа - гладене на дрехи, правене на закуски и кутии за училище, готвене, пране... оцеляха Wink може пак да повторя някой път.

# 739
  • София
Дубрутруууууу
vania_svet към 22:30 - 23:30 като приключа и последните задачи и отнасям - 5-6 часа сън ми е нормалното количество.
Чакам днес с нетърпение да мине и последната ни родителска и дано нещата вече се нормализират, че се поизморих от това започване на тия 4 училища и 4 различни истории... от събота пък малката тръгва на уроци по рисуване ... все екшани разни ....
Желая Ви слънчев, усмихнат и успешен ден!

# 740
  • София
Добро утро, наборът засега се справя, по английски входното ниво му разби илюзиите, че всичко си знае, но пък нямаше чак такава драма, каквато очаквах.

Дубрутруууууу
vania_svet към 22:30 - 23:30 като приключа и последните задачи и отнасям - 5-6 часа сън ми е нормалното количество.
Чакам днес с нетърпение да мине и последната ни родителска и дано нещата вече се нормализират, че се поизморих от това започване на тия 4 училища и 4 различни истории... от събота пък малката тръгва на уроци по рисуване ... все екшани разни ....

Ако във 2ри клас някой ми беше казал, че ще ставаш преди 7 и няма да закъсняваш за училище, щях да му кажа, че няма връзка с реалността. А сега се справяш с 4 училища и школа, машина си, Атадарче 💋

# 741
Дубрутруууууу

Къде ще ходите на рисуване? Моят малкият тръгва в петък на школа по рисуване. Да използвам да те попитам, наборът (в 105-то Интериорен дизайн) се притеснява да помъкне голямата папка по рисуване в училище. Знаеш ли от кога са им казали да носят картоните и всичко по рисуване?

# 742
  • София
5.30 се става у нас. Пълен ужас, кошмар, не се трае.Аз съм нощна птица, както и всички останали вкъщи. Ако не ме довършат тези пет години гимназия, значи съм от желязо. Добре, че не е една смяна училището и втория срок ще е следобед
У нас в 5:50. И за мен е кошмар. 3 г. си бях рахат, и преди това не ставах в толкова. Обмислям да възобновя акваспининга в 7:00, поне да има някаква полза от ставането Simple Smile Аз просто не мога да си лягам в 22:00, за да ми е по-лесно. Ученичката започна да ляга сама по-рано, а не вярвах това да се случи. Сега, обаче заминаваме с мъжа ми за 10 дни и ще се наложи сами да се будят. Голямата виси на компа до 4 сутринта. Добре, че започва лекции и ще трябва да се ангажира със сестра си. Предупредила съм, че не извинявам отсъствия, но и виждам как уж на почивка пак ще будя по телефона децата в 6 SatisfiedScream

# 743
Моята се научи като се върне да подремва около час. После се мотае, и то вече е тъмно, като се накани да пише домашни.  Първоначалният шок от немския като че ли отмина и почна да се нагажда, даже почна да и харесва.
 Учи думи в метрото, в леглото, не ги пише всичките, подкара си я, както си знае, без да се презорва. Почна да си харесва и съучениците, ходи с желание засега.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 12:57 от Априлски душ

# 744
При нас минаха вече и първите входни нива. Никак не ги бавиха. 😊

# 745
О, при нас още първия час по мат направиха входно ниво. Учителката даже не се била представила, а казала директно "Добър ден. Входно ниво". Младежът беше потресен. Ни преговор, ни запознанство, ни нищо... Laughing
Обаче по другите предмети не са правили още.

# 746
Нашите правиха по бел и по мат и две контролни по немски. Господинът по бел е много хард. Дал им тест и моята се беше пооцъклила. Завъртяни въпроси по граматика, трудно четене с разбиране, термини. Видяла зор. Аз го знам този господин от голямата. Няма грешка като учител. Добре ще е да изкара с него до края, но и да го сменят в девети клас, другите също са добри

# 747
  • София
При сина ми още е лежерно - няма входни, няма изпити... Очаквам изненади Grinning

# 748
  • София
Моята се научи като се върне да подремва около час. После се мотае, и то вече е тъмно, като се накани да пише домашни.  Първоначалният шок от немския като че ли отмина и почна да се нагажда, даже почна да и харесва.
 Учи думи в метрото, в леглото, не ги пише всичките, подкара си я, както си знае, без да се презорва. Почна да си харесва и съучениците, ходи с желание засега.
Моята ходи 2 пъти седмично на танци вечер и знае, че няма да отиде ако не е научила Simple Smile Не че не може да ме поизлъже, но знае, че тръгнат ли нещата надолу, ще има санкции. Немският засега ѝ е интересен, макар и не много лесен. Понеже не е учила читаво английски по различни причини, няма проблем с объркването на езиците. Аз съм доволна за това. Английският ще го навакса. И без това цял свят го говори калпаво Wink
Входно имаха по БЕЛ. Ще видим как се е справила.

# 749
  • Бургас
При нас минаха входните по математика и ИТ, както и първото контролно по английски. Само оценката на последното е ясна, изненади няма при нея.

Нашата госпожа по математика не направи кой знае какъв преговор, да не кажа почти никакъв. Интересно ще ми е наборката каква оценка ще има, защото си беше направила само с две грешки входното ниво, което ѝ бях принтирала аз. В командировка съм, само ми изпрати отговорите за проверка, и имам леки подозрения как точно го е решила.

Общи условия

Активация на акаунт