Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 509
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Хм, а моите не са ходили на профилактичен преглед май от... не помня колко години. Лекар виждат само ако са болни. През 3 педиатъра сме минали, за картоните за училище им нося кг и ръст на децата, попълвам инфото за деца и родители, снимам ваксините от картона и това е. ЛЛ попълва каквото там друго трябва, слага подписи и печати и приключвам. До сега не сме имали проблем в ДГ или училище, ще видим в новото дали няма да искат нещо друго.

Spensa, не трябва ли автоматично да стане тази регистрация?! Ние бяхме до сега в Школо, новото училище май също са там.

# 196
  • Куциндрел
Нашата ЛЛ държи детето да ходи на профилактичните прегледи. Миналата година му обърна внимание, че има съвсем леко видимо изкривяване, което няма отражение на стойката му, но може да му създаде болежки като порасне. Посъветва го да ходи на плуване. От тогава нашия гребе здраво на басейна, което мен ме удовлетворява. Ако реши да мишкува, му напомням думите на ЛЛ.
Тази година каза, че се е поизправил, та пак го амбицира да ходи на плуване.

# 197
Нашата ЛЛ държи детето да ходи на профилактичните прегледи. Миналата година му обърна внимание, че има съвсем леко видимо изкривяване, което няма отражение на стойката му, но може да му създаде болежки като порасне. Посъветва го да ходи на плуване. От тогава нашия гребе здраво на басейна, което мен ме удовлетворява. Ако реши да мишкува, му напомням думите на ЛЛ.
И моя май е така, изглежда ми леко прегърбен, но май предпочитам да го заведа на ортопед да го види... а за плуването лошото е, че ако ходи сам, просто се плацика в басейна и не плува сериозно.

# 198
  • Куциндрел
И моя май е така, изглежда ми леко прегърбен, но май предпочитам да го заведа на ортопед да го види... а за плуването лошото е, че ако ходи сам, просто се плацика в басейна и не плува сериозно.
Ако беше за ортопед ЛЛ щеше да каже. Моят ходи на плуване с треньор, няма вариант да се плацика. Последно правил 50 дължини като редувал крол, бруст и гръб.

# 199
Здравейте! Моля за съвет за моя близка. Сега излезе място за детето й в желано училище. Ако изтеглят документите си от училището, където детето вече е прието, те на свой ред ще обявят ли освободеното място? Ще може ли пак да се върне там, ако класирането не е в негова полза?

# 200
  • София
Риск е! Но от опит, струва си. Трябва да вземат под внимание бала и на желаното училище и на настоящото. Ако си изтеглят документите, мястото трябва да се обяви, освен в случаите в които има надпланов прием, тогава може и да го загуби. Ако го обявят и детето е с добър бал в него, риска е по - умерен. Но риск винаги има ... Дано има късмет детето! Стискам палци

# 201
Здравейте! Моля за съвет за моя близка. Сега излезе място за детето й в желано училище. Ако изтеглят документите си от училището, където детето вече е прието, те на свой ред ще обявят ли освободеното място? Ще може ли пак да се върне там, ако класирането не е в негова полза?
Следва да обявят мястото и за него да има класиране. Ако се появи друго дете с по-висок бал, ще приемат другото. С други думи има голям риск.
Вече почти е започнала учебната година, не разбирам чак такъв напън за конкретно място, честно.

# 202
  • София
Вече почти е започнала учебната година, не разбирам чак такъв напън за конкретно място, честно.
когато е мечтаното училище .... разбиам и още как, дори и да е започнала годината ...

# 203
  • София
Инстаграмът наистина е проблем. Цяла седмица още да не знаеш в кой клас ще си. Нашият е в групата на гимназията, защото не знае къде ще е. Другите деца си проверили през edu.mon.bg, но при него няма инфо. Така че излиза със деца от различните паралелки.

# 204
когато е мечтаното училище .... разбиам и още как, дори и да е започнала годината ...

Естествено, че има значение какво и къде ще учиш! И всички напъни на света си заслужават, стига риска да е що годе премерен.
Ама като не ти е до главата и започва чуденето над чуждите идеи/решения.

# 205
Места излизат и по време на учебната година. И да не стане сега, трябва да се продължи да се дебне

# 206
Мястото се обявява до 3 дни за свободно. Ако проявят разбиране и в желаното училище класирането се извършва веднага, биха могли да изчакат "до утре" дали ще се върнете при тях. Ама зависи вече дали сте в добри отношения там.

# 207
Може да разместят и други приети ученици. Ако децата са над 26 в паралелката може и да не го обявят. Никой не пази място официално. Опитайте се да проследите с какъв бал са били приетите деца до момента и къде е имало скоро прием и с какъв бал, ако е обявено. Това дете също може да рискува с надежда да се върне.

# 208

Spensa, не трябва ли автоматично да стане тази регистрация?! Ние бяхме до сега в Школо, новото училище май също са там.
Знам ли...

# 209
Не е автоматично. Заявява се достъп.
При нас не са заредили още данните от новото училище.

Общи условия

Активация на акаунт