Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 612
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
  • София
При сина ми няма покана за родителите. Не че щях да отида дори и да имаше. Нито аз искам да ходя, нито той.

# 421
  • Куциндрел
Моят син вече имаше опознавателна среща с класа, отиде си сам и на 15ти ще е сам. Пак ще го питам в неделя дали иска да ходим с него така за протокола. Тогава ще им дават учебниците, ще се изгърби с тях до вкъщи, ама голям е вече ще се оправи.

# 422
  • София
Тази годината нали не трябва да имат много учебници?

# 423
  • София
На моя син са 10бр.

# 424
Нямат тези, които са с интензивен език, другите си учат всичко.

# 425
  • Куциндрел
Тази годината нали не трябва да имат много учебници?
Казаха 19 броя, не знам дали не се включват и учебните тетрадки. Ще разбера в понеделник.

# 426
Има нещо от МОН за олекотени раници.
Ще ни дадат линк към онлайн учебници. Хартиените може да стоят в шкафчето в гимназията.

# 427
  • София
Нямат тези, които са с интензивен език, другите си учат всичко.
Този тънък момент не го знаех.

# 428
  • Бургас
Тета, вероятно е дигиталната раница на МОН. Сега погледнах, че в нашата вече са заредени имената на учителите по отделните предмети, но в Школо още си е в старото училище.

# 429
И нашата 8-мо класна РС мина. Аз се замотах с работа , после се задръстих на Парадайз мола и накрая и докато намеря къде да паркирам и то стана .....
Ние нямаме шкафчета ( за мен не е драма ) , имаме само някакви закачалки в стаята.
Строежът на допълнителната сграда в двора на 73. се очаква май да приключи към втория срок , та надеждите са че другата година ще минат на едносменен режим , което е супер.
Чакам да пуснат рейс по Каблешков , до тогава ще прекачва. За съжаление , нямаше вчера как да отидем с рейс , че да разучи новият маршрут ..и ще го опознава самостоятелно с телефона и навигацията Sad еми не ми стигнаха силите ...
Някак си , въпреки многото планове , всичко остана за последния момент - и очни, и зъболекар, подстригвания , профилактични .
Ние се отчетохме скромно с 90лв само по немски , а за помагалата другите , не знам .
И при нас казаха ,че е забранено с къси поли, потници и панталони ,и  с анцузи за момчетата.
Дано не съм накупила много долнища ,по време на промоциите пролет/лято:grinning:
Обърнаха внимание на сутрешните закъснения,но за радост повечето първи часове ще са с класната , та в началото поне , докато свикнат с графика , ще им е малко по-спокойно.

# 430
И при нас мина РС.
PaulieM, и при нас е почти 1:1 като при вас. Нова сграда се строи в момента, с идеята да минат другата година на едносменен режим. Училището има 49 паралелки общо.
Ще бъдат в една стая - учителите ще влизат в час. Накараха ни да си купим УТ по матуматика и граматикете по език / не са включени в комплекта безплатни /.
В стаята има закачалки, няма шкафчета, 27 ученика са - с близнаци, и 4 момчета.
Класната ни е по БЕЛ и обеща че ще ги изведе до ДЗИ.
Общо ще събираме 80лв в това число и вратовръзки, застраховка, помагалата.
Облекло - момичета - поли до коляното, едноцветни долници, клиновете да не са впити / да не изглежда че са голи /, задължително униформена тениска. Другото е както си иска / само да е прилично /.
Първи срок  - първа смяна. Дъщерята се зарадва, но не разбрах защо.

# 431
  • Куциндрел
Аз па нямам ни акаунт, ни парола за това НЕИСПУ или каквото там. Не, че съм приритала, чакам си чинно.

# 432
Ооо, а при нас се оказа, че ще работят с Школо и Тиймс. Досега винаги са били с Школо. Не знам как ще стане включването в Тиймс-а.

# 433
  • София
Класната ще си общува с нас в Школо. Вайбър група за родителите, аз обикновено заглушавам звука, чата не ми пречи, удобно е за комуникация и обсъждане на проблеми.
Добре де, какви проблеми може да обсъждат родителите в гимназиален етап? Честно да ви кажа не смятам, че изобщо е необходима тази комуникация за големите. При голямото ми дете сме се виждали само на РС с родители. Никога не е имало нищо за обсъждане извън това. С когото съм искала съм контактувала лично. А като се замисля сега май дори не съм и не познавам 99% от родителите. На никого не е пречело или не сме имали такава необходимост.
Комуникацията в Школо с учителите е напълно достатъчна. Всичко останало минава през самите ученици.

# 434
Вчера тичах и аз на първа родителска. Класната доста строга ми изглежда. По две контролни на седмица, задължително тетрадка за домашно, ще проверява дали са написани думите, папка за листове с граматика. Ще пише забележки за без домашно, да сме очаквали доста двойки, според нея оценки четири и пет били супер, шестица пише само за контролно без грешка, тоест само на Господа, ако е германец. Ако отсъстват повече от два дни нямало наваксване, към германския Господ да се обръщат, и накрая, според нея, средностатистическото време, за което един осмокласник си пише домашните, е четири часа, за сведение, моята досега повече от 45 минути не е отделяла. А, забравих, понеже е добра жена, две седмици няма да ги изпитва устно, после се започвало, четене пред класа, текстове наизуст.
Леко се спекох, защото моето златно яйце никога не е имало тетрадка за домашно, тетрадките и за работа в клас, ако са налични, са пълни с рисунки и писано в тях по всички предмети по малко.
Като издекламирах това вкъщи пред звяра и последва гробовна тишина. Ще трябва да се приспособява към новите условия, ми се струва, даже засега съм оптимист, нали това исках, някой да я стегне малко.
Други учители не се вяснаха, шкафчета нямат, група на класа имаме, няма активисти за събиране на пари и подаръци, което е добре. Телефоните ще си ги държат в чантите, с изключено звънене и няма да се пипат през цялото време, включително и през междучасието. От сега си представям в тоалетните, насаме, какво ще правят, там ще е уайфай зоната. Имат нови чинове, боядисано, освежено, тоалетна хартия, сапун,топла вода, тоалетните чисти и не миришат. Имат и пейки в коридорите, нови щори.
А, и засега близо сто лева само за помагалата по немски

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 11:44 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт