Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 477
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • Куциндрел
Май за сега само моето не учи....
Обаче, който ляга в 12 вечерта, защото не можел да заспи, имал да гледа мач, приготвя се по 100 часа преди лягане, днес гледана Х и Y едновременно. Понеже е чапат кат майка си ще го оставя сам да си оправя режима.

# 676
  • София
А, и синът ми още се мотае.

# 677
Моята щерка е нейде из шубраците на Рила...
Днес са правили входно по математика. От идния вторник им започва учебния процес.
Извадих ѝ днес карта за градския транспорт и вторник с торбето под мишница, та право към ТУ.

# 678
И моето май към закъсация го дава с немския. Хем го дават лежерно, чак днес са към 50 думи. Аз съм учила малко немски, нищо не помня, но сега като гледам какво учат се сещам за нещата. Той дори се затруднява да произнесе някои дълги думи. Три дни ще наваксва, няма как.

# 679
Никога не съм я виждала моята с толкова увесен нос. Ходи като буреносен облак, отговаря едносрично. Надявам се да се освести малко тези три дни. Изкомандвах  каката да помага, но звярът честолюбив и само се зъби и нервничи.

# 680
Ходили са на училище само 4 дни, спокойно. Немският си е шок, няма спор. Ще се справят.

# 681
Реално 3-те дни сега са нищо. До Коледа ще е голям зор за тези, които сега започват интензивно чужд език.

Но ще се справят. Просто подкрепа и кураж. Не знам дали има някой при Бонова в първа немска - при нея е още по-натоварено.

# 682
А моят не е учил немски и е доста стресиран, до степен на нещо като паник атака снощи. Очаквах го, но не толкова рано сякаш.
Моята днес рева, каза че трябвало да отиде в НПМГ, където има хора от стария и клас, математиката и била песен и щяла да си клати краката. А тук, госпожата обяснила нещо от граматиката на немски и тя нищо не разбрала. Не може да свикне да учи толкова думи на ден, около стотина им дават, отделно имат домашно на листове, от които също вади доста думи. Има бая деца в класа, които са учили немски и са напреднали, дигат ръка, знаят, и явно госпожата е решила да я кара по-бързо и моята не смогва.
 Изобщо не е очаквала да и е толкова трудно. В интерес на истината и аз съм изненадана. Не очаквах, но сестра и, все пак поназнайваше  немски и по-леко вървеше.
 Отделно става в пет и половина всяка сутрин, ляга си в единайсет и е много преуморена.  Днес изглеждаше като застрелян заек, дойде си на обяд и още спи. Дано се освести тези три дни
Като кажа, че голямото има време да ходи на всякакви допълнителни занимания в МГ, гледат ме все едно ги лъжа.... И си мислят, че аз съм някаква луда да го записвам на хиляда неща

Ще свикне детето, просто трябва да си изработи техника. Сигурна съм, че бързо ще влезе в ритъм.

# 683
  • Бургас
СЕга прегледах тетрадките на моя.
По всички премети са писали.  Няма празна тетрадка.

# 684
Реално 3-те дни сега са нищо. До Коледа ще е голям зор за тези, които сега започват интензивно чужд език.

Но ще се справят. Просто подкрепа и кураж. Не знам дали има някой при Бонова в първа немска - при нея е още по-натоварено.
Има. И беше драма вчера... Но всеки през това е минал.

# 685
А синът ми още учи да пише ченгелчета... На китайски. Каза, че се чувствал като първокласник.
Да не е в китайската паралелка на 18-то? Девойката в апартамента до нас е там, и още две познати дечица (момче и момиче близнаци).

# 686
  • София
В 138-о е.

# 687
Моята живот си живее, тя обича на хляба мекото и избра по-творческо училище.  Сега програмата й е като обикновена гимназия, има съученички от стария клас, с които сутрин ходят заедно. Ще продължи в Алианса с английски и някакви танци е избрала два пъти седмично.  Мен все още ме държи вълната на 7-ми клас и току се провикна "Реши една задача!" 😀. Успех на всички!

# 688
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, и моята е така с на хляба мекото, та сега казва, че й е много скучно в часовете по език. То са минали 4 дни само, да видим.

# 689
gadamer, без никакъв негативизъм и наистина от чисто любопитство искам да попитам защо избирате училище с интензивен език, който детето знае вече на прилично ниво. Прави ми впечатление, че има доста такива случаи на деца, които могат да избират и предпочитат да продължат с английски, въпреки че вече са на б2 или почти б2 ниво.

Общи условия

Активация на акаунт