Майски бебета 2026

• 10 353
  • 278
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, аз съм в 8г.с ,но все още усещам придърпвания и леки болки ниско долу. При вас така ли е?

Аз съм малко след теб и също имам такива усещания.

До майките с опит - 8+6 не съм имала никакво гадене и повръщане... да очаквам ли, че може тепърва да се появи, или да се имам за благословена? Laughing

# 181
На мен ми е първа бременност, но от самото начало съм много подута. Аз си имам стомашни проблеми и често се случва да се подувам и да ми е зле, но сега е всеки ден - ставам и лягам подута. Изгледам като бременна в 5-6 месец, макар че знам, че това не е бебето, а просто подут стомах. Когато мога ходя с дълги блузи и откопчано копче на панталона, но не мисля, че е дългосрочно решение. Мисля да поръчвам дрехи от сега.

# 182
Аз бих искала да попитам дали сте те насочили към неинвазивен пренатален тест?
Все още не съм обсъждала в лекаря си, но исках да съм малко по-запозната предварително. Още съм в 7 г.с., до колкото четох поне от това което разбрах било добре да се направи около 11/12 седмица, до тук добре..., другото което знам е че ще направя теста във гр.Варна (понеже в моя град не се предлават такива услуги, а Варна ми е най-близо) и общо взето до там...

# 183
Аз бих искала да попитам дали сте те насочили към неинвазивен пренатален тест?
Все още не съм обсъждала в лекаря си, но исках да съм малко по-запозната предварително. Още съм в 7 г.с., до колкото четох поне от това което разбрах било добре да се направи около 11/12 седмица, до тук добре..., другото което знам е че ще направя теста във гр.Варна (понеже в моя град не се предлават такива услуги, а Варна ми е най-близо) и общо взето до там...
Аз вече направих теста в 10+3 и вече нямам търпение за резултатите. Избрах най-разширения пакет с тризомии на 13, 18 и 21 хромозоми, идентификация на Y хромозома, анеуплоидии на X, Y хромозоми и микроделеции. Много се чудих, защото с първото дете не съм правила, но сега разучавайки прочетох, че анеуплоиди и микроделеции има много малък шанс да се хванат на ехограф, както и след раждането, могат да се проявят след определена възраст на детето или изобщо да не се проявят.
Вече нямам търпение и да разбера пола на бебето - с първото бях сигурна, че е момиче, сега също много искам да имам момиче, не мога да си представя да имам момче. Не знам дали от това или от друго, но вече три пъти сънувам, че чакаме момче и се събуждам леко облекчена, че е сън Grinning

# 184
Здравейте! ☺️ Моят първи преглед мина. Всичко е наред, чухме сърчице и се видя малко човече. 😃 Каза, че отговаря точно на 7-ма седмица (както  го смята и приложението). След две седмици съм отново на преглед. Не сме обсъждали изследвания и пренатален тест, но ми се ще и аз да си направя този път (първата бременност не съм си правила), така че ще следя коментарите и отзивите ви. Относно втората бременност и корема: усещам го и аз доста подут, дънките ми стягат и често ходя с разкопчано копче. 🤭 Виждам, че не съм само аз, което ме успокоява донякъде. Скоро ще трябва да търся нещо друго за носене... Гадене нямам, поне не силно, за сметка на това пък съм постоянно гладна.. 😁

# 185
Аз днес получих резултатите. Направихме Vision втория по степен, доволна съм много. Направихме го на 8.10. Днес ми звъннаха за резултати. Бебчето е здраво, няма открити аномалии, ще си имаме момче 🩵

# 186
  • В твоето съзнание...
Привет,
И аз съм се записала за Вижън, другата седмица, когато ще бъда 10+2 г.с.
Насочила съм се към най-базовия вариант, за сега. С първата бременност не съм правила, но сега реших, че ще ми е по-спокойно да го имаме.
Иначе за сега всичко върви наред. Нямам неприятни симптоми, освен умората.

За сега дрехите ми стават, но аз си имах корем и до сега Grinning

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 18:22 от march23

# 187
По повод пренаталния тест, понеже съм на 36, силно ми го препоръчват и на мен, та смятам, все пак, и аз да го направя. Моето АГ ме насочи към cell genetics, като обясни нещо че технологията им била по добра, апартурата им по модерна, и че изследвали мисля неща което другите не изследват... и дали не каза нещо и в насока за процент.. ама дали беше за успеваемост, или че извличат повече процент днк което помага после с точността - не съм сигурна..

аз като цяло се бях спряла на тях така или иначе.. бях си харесала някакъв среден пакет около 1300 лева. Тя съответно препоръча него, както и най-обхватния им /този който е около 2600/, който вземал кръв и от таткото, и съответно изследвал много повече неща...  едновременно ми звучи много добър вариант, но и една много обширна информация която дали няма да ме обърка в крайна сметка.. или притесни още повече.. Четох по форумите че колкото по обширен, толкова по голем шанс имало за фалшиви резултати... та май ще си остана на този среден пакет..

мислех към 12 седмица да си запазя час, но сега като чета вашите коментари, може да задвижа и тази седмица нещата, и да не се бавя толкова..

до тогава с интерес ще чета вашите коментари по темата.. всяко мнение и лично впечатление мисля е полезно 💙

# 188
С първата си бременост правих пренатест към "Афродита" , бях много доволна от тях за гр. Варна, лично ме изчакаха след прегледа при АГ, и ми взеха кръв. (Това се случва на първата фетална). В последствие разбрах, че на пиловин цена правят същитя тест в болница във Варна, тъй като имат сключен договор с фирмата извън България и нямат посредници. Та сега се чудя, дали пак да се насоча кън Афеодита или да отида в болницата и да ми го направят там.

# 189
В коя болница го правят? Питам тъй като и аз съм от Варна и скоро ще трябва да се насоча и аз към този тест.

# 190
В коя болница го правят? Питам тъй като и аз съм от Варна и скоро ще трябва да се насоча и аз към този тест.
Света Марина, и аз ги бях гледала, но според мен покритието не е същото.
Моя vision също е през МЦ Афродита, и да цената е по-висока, но освен синдромите, се гледат и аномалии на полови хромозоми.

# 191
850 лв. - бройни нарушения по всички хромозоми + структурни дисбаланси по-големи от 7Mb + определяне на пола + отклонение по половите хромозоми.

Ето това предлагат в Св. Марина. Звучи добре, като че ли.

# 192
Да, за терапията става въпрос. Имат базовия, както на Афродита. Разликата е половината сума.

# 193
А някой може ли да даде мнение за Панорама тест?... Доста често ми излиза реклама.

# 194
Аз искам да попитам за CellGenetics, това ни предложиха при нас.

Общи условия

Активация на акаунт