КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 18 558
  • 720
  •   1
Отговори
# 225
Фло Simple Smile
Може да се организиркаме и с новата баба.

За да не губя форма

# 226
  • някъде другаде
Прибрах се. И една пералня пуснах.
Много хубава беше екскурзията. Опитах и прословутите мекички от Рилския манастир. Наистина са много хубави.
Сега сядам да гледам Игри на волята , но дали ще е до края не знам , че съм изморена.
Ранела , много е хубава жилетката.
Кас , голям сладур е футболиста ви. Може да се срещнат , като противници с пИятеля.
Тетка , как са нещата при баща ти?
Танитка не се е обаждала скоро.
Лека нощ!

# 227
  • София
Преди да гушна възглавницата да ви нагледам.
РАНЕЛА, браво на теб! Я каква красива жилетчица си измайсторила. Поздравления. Добра идея даваш да се срещнем с новата баба АЛОНЕЛАМ, ама тя изчезна. Дано да се появи на хоризонта.
ТОНИ, какви са тези прословути мекички от Рилската обител? Любопитно ми е.
БОРЯНЧИЦЕ, подхвърли ми идея какво да готвя утре - винен кебап с гарнитура по избор  - ориз или пюре.
ТАНУ, като те гледам заряза работата като програмист. Сега пък медитираш. Ами добре, щом ти харесва. Grinning
Няма да гася ламБите, мога да спя и на светло. GrinningХайде лека нощ и приятни сънища. Hug
Нали потънах в гори тилилейски и нямам никаква представа какви са цените на зеленчуците. Интересуват ме червените чушки, доматите, патладжаните, морковите. Също и камбите. Хелп!

# 228
  • Вила Великула
Да се обадя и аз вечерно. Приключи успешно фермерския пазар. Всичко е продадено. Вики е супер доволна. Аз си напазарувах разни вкуснотийки.
Тя е предадена на родителите. Не останаха, защото все още няма вода. А и аз ще си почина малко от Терминатора Вики.
Много сладък малкия футболист на Кассс.
За пИателя нямам думи. Незнам дали ще стане футболист, но май ще наследи професията на чичо си.

# 229
  • София
Много имам да пиша, но ще е утре вечер.
Фло - цените на зеленчука може да видиш по брошурите на Кауфланд, Лидл, Фантастико, Била, Промаркет и прочая сволочь. В момента се менкат - напр.  тази седмица патладжан 1.50 лв в Лидл, другата във Фантастико, третата - в поредния. ПРоизволно пиша, не е с точност. За пазарите не знам, не пазарувам там защото няма как да си избера. А във оплютите вериги заставам до щайгата и си ровя - чушка по чушка.
Мамси, защо да няма консервни домати на 22.09? Наглеждай Промаркета за целта, но може и на другите да погледнеш. На Женския пазар и октомври съм купувала. Аз ги вземам и слагам в големи тави на балкона . да омеканат за няколко дни. После меля с машинката.

# 230
Купувам си плодове и си правя сладка във фурната. Много си ги харесвам и само аз си ги ям.Stuck Out Tongue Winking Eye
Други зимните не правя, всичко има в магазините.
Утре мислим да гласуваме като примерни граждани на местните избори и после да отидем до съседна държава да видим как върви животът там, че не сме били от 2 месеца. Лека ви нощ, мили баби!

# 231
Ех, хубаво нещо е почивката - море, въздух, не ти липсват КПП, в приятна обстановка и компания ... Тази вечер ни изненадаха приятно със светлинно шоу на фона на хубава музика. Как да не уважиш хотела и да не дойдеш пак. Имат ранно записване и може би ще се възползваме пак - само да сме живи и здрави. Едно от хубавите неща е че плажа е на една ръка разстояние.
Утре ни е последния ден - надявам се да е слънчево и приятно.

Спокойна нощ баболинки Heart

# 232
  • на чист въздух
Добър вечер баболини. От доста време не съм писала,  но Ви наглеждах. При мен имаше отново малко тревоги с мм, но за сега нещата се стабилизираха. Най доброто лекарство ни е на гости и дядо не мога да го позная. Цял ден тичат и играят. Не знам как издържа на темпото. Чак сега заспаха
Тетка мисля те. Дано всичко леко възстановяването.

# 233

Моментите отлитат, но спомените остават – за да ни напомнят, че най-ценното в живота не е времето, а онова, което сме преживели в него.! 🌞🌊💙

Добро утро Coffee

Още един хубав ден започва отново - да го изпълним с хубави преживявания и щастливи мигове.
Да са честити имениците ако имаме такива! Честит празник!

# 234
  • някъде другаде
Добро утро!
Честит празник!
Макавели , голямата дъщеря е именичка днес. Пожелавам и да е здрава! А на вас много слънце и лек път към дома.
Фло , всички говорят , че най -хубавите мекици се продават на рилския манастир. Аз съм ходила няколко пъти , но не си бях купувала. Там има манастирска фурна и освен тях продават и хляб и пикантен хляб. Има навалици. А най-хубавите кебапчета били при Бачковския манастир.
Ян , радвам се , че се обади , прави го по-често.
Пипи , радвам се , че Вики е доволна от пазара.
Аз след кафето ще си направя разходката и после по желание на Теди ще правя паста болонезе. Има и други домакински задължения.
Лек и спокоен ден!

# 235
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро на Кръстовден. Да са честити имениците, ако имаме такива.
ЯН, дано вече с ТМ всичко да е наред. А малкото човече наистина действа като лекарство (валерианче по Тетка 🙂). Идва ли вече по-често при вас?
МАКАВЕЛИ, във връзка с хубавата днешна мисъл скоро ми попадна един цитат от Цицерон: Даден ни е кратък живот, но споменът за
добре изживения живот е вечен. Вие в кой хотел бяхте и доволни ли сте? Лек път към дома.
ПИПИ, браво на Вики. Щом е доволна, значи с още по-голямо желание ще участва в подобни мероприятия.
Днес сме на кино с Емили. Вчера и днес са Национални кинодни и всички билети са по 5
лв. и решихме да се
възползваме.
Хубав и слънчев ден,
момичета 🤗
Дописвам се.
Честит имен ден на голямата щерка на ТОНИ. Да е жива, здрава и благословена.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 08:36 от Мамси

# 236
Добро утро и от мен!
Свикнах с началото на деня с вас, с мислите и картинките от Макавели.
Първо отварям тази тема.

Честит имен ден на голямата дъщеря на Тони.
Да е здрава и името й да й носи само добър късмет.

Аз да кажа, че никаква зимнина не правя. Последно слагах червени чушки във фризера. Иначе обичам домашна лютеница и сладко от смокини.

Денят при мен започва с хладно, но слънчево утро. Есента се усеща, че чука на вратата. Листата падат ... А, имам 4 дюли тази година:-)

Хубав ден, баболини!

# 237
  • София
Добро утро на Въздвижение кръстово - Кръстовден. Имаме именици в къщичката ни - щерката на ТОНИ и внука на ЯНКА. Желая им здраве и с чест да си носят имената!
РАНЕЛА, уютно е при нас. Всяка една допринася за това. Аз пък свикнах ти, ТОНИ, МЕРИАН първи да ни поздравите с новия ден. Включва се и МАКАВЕЛИ - с ароматното кафе и мъдрите приказки, а после и останалите дрЪжки Grinning
МАМСИ, добре да се позабавлявате е внучката. Hug
ТОНИ, щом са толкова вкусни мекичките да се организираме и да отидем на дегустация до Рилския манастир. Не бих подминала и кебапчетата. Grinning
МАКАВЕЛИ, очакваме те с репортаж от Русе. Приятен път.
ЯН, утре ще си взема от Спиди посадъчния материа.  Момичета, ЯН ми изпрати капини. Много ти благодаря, миличка. Hug
ФРАУ ДАНА, приятна разходка. Blue Car
АЙША, напредва ли Пл. с раздвижването? Може би десетте процедури да са му достатъчни. Да продължи у дома да прави някои от упражненията.
ПИПИ, радвам се за Вики, Сигурно са разграбили нейните картинки. Гушни я от мен. Hug
Отивам да си изпия кафето, а после ще готвя. Проза, какво да се прави. Днес пристига и зетко, за първия учебен ден на децата. Имат си такава традиция.
Хубав ден на всички!

# 238
  • София
Добро утро!
Касс, сладур е внука, кога порасна толкова?
Тони, Янке, да са ви живи и здрави празнуващите! Хубав празник!
Пипилота, много талантлива внучка имаш, все така да се развива и за в бъдеще!
Тетка, кажи нещо? Нали знаеш, че те мислим!
Фло, нямаш спирка!
Тези мекици на Рилския манастир още преди 20 години като ходих бяха уникални. Интересно дали е същия майстор толкова години по-късно?
От зимнините - слагам домати, стерилизирани краставички, чушки печени в камерата. Сега като позастудее ще слагам царска туршия, сурова туршия, кисели краставички в бидон, кисело зеле. Все по-скъпи стават продуктите и все-по изморително е приготвянето за мен.
Снощи присъствахме на представление на внуците от занималнята, която посещаваха през лятото. Беше затрогващо и естествено ревнах още щом ги видях на сцената. Голяма съм ревла!
Айде хубав ден!

# 239
  • Вила Великула
Добро утро и от мен.
Ранела, с хубавото бързо се свиква. /Самореклама на готините баби/. Не знам как става, ама е пристрастяващо.
Честит празник на голямата дъщеря на Тони и внука на Янка.
Аз след малко отивам на кафе в едни приятели от София, които имат къща в нашето село. Сега са тук.
Вода все още нямаме. Поливаме се с канчета, а за чиниите съм направила приспособления. Биидони с канелка до мивката.
Благодаря ви за мвнението за Вики. Да наистина е много талантлива, но този талант върви ръка за ръка със страшен инат и непокорство. Да не говорим и за белите, които постоянно прави.

Общи условия

Активация на акаунт