Стрес, изпускане на нерви, детенце...

• 5 013
  • 72
  •   1
Отговори
# 15
Прочетете малко за "Синдромът на раздрусаното бебе" и спрете поне с това. Много е опасно.
Едва ли  учите по цял ден, докато детето е на ясла може да почнете някакъв спорт. Бягането например или бързото ходене е напълно безплатно. Пускате си хубава музика и готово. Коремни преси, лицеви опори и други упражнения също не струва нищо.
Може да сте финансово притиснати, но не сте умрели от глад, нали така. Работа ще ви донесе доходи, но така както сте изкукала, само допълнителен стрес ви липсва. Учете, завършете си, спортувайте и все пак този ваш мъж не работи за без пари нали. Ако са му ниски доходите, защо стои?

# 16
  • Бургас
Ще ти кажа направо – нямаш право да причиняваш това на дете на година и половина. Какво очакваш – да разбира като възрастен ли? Това е бебе, което няма вина за твоя стрес. Щипане, стискане, шляпане… това вече е червена лампа. До къде може да стигне, не ми се мисли. Детето е най-беззащитното същество, а ти трябва да си неговата опора, не източникът на страх.

Аз имам син на 2.7 г. – единственото, което си позволяваме, е да го плеснем леко по дупето, а и той все още е с памперси, така че го приема по-скоро като игра. Когато го махнем, сигурно и това няма да правим. Как изобщо ви идва наум да щипете дете? Това е извън всякаква логика.

И другото – мъжът ти. След като е в чужбина, най-вероятно бачка като шофьор , в завод или на строеж. Това не са нископлатени работи. Напротив – хората печелят достатъчно, за да могат жените им спокойно да живеят на квартира и да гледат децата си. Това, че при теб парите все не стигат, говори или за мързел и безотговорност, или за зависимости, или просто за липса на реална обвързаност с теб и детето.

Затова спри да гадаеш и поговори сериозно с него. Поискай да знаеш конкретно: къде точно работи, колко е заплатата му, колко часа на ден, колко получава на час. След като чуеш тези отговори, за теб всичко ще си дойде на мястото. Там е истината – не в догадки, не в извинения.

# 17
Мога  да Ви посъветвам само едно-Никога,ама никога не си позволявайте да си изкарвате нервите за собственото Ви положение върху детенцето,което е толкова малко.В доста семейства положението не е цъфтящо и може би са в още по-лоши ситуации,все пак имате от майка си някаква помощ,това,че Ви натяква не е извинение,имате все пак покрив над главата,не плащате големи разходи за квартири.По-скоро помислете Вие самата как да си помогнете.Децата  в никакъв случай нямат вина за положението в което се намирате,така че много добре помислете колко зле върху детската  му психика влияят Вашите изблици,особенно с това разстръскване,щипане,пляскане.Колкото и да Ви е трудно,трябва да се въздържате точно заради него,говорете му нежно,гушкайте  го,играйте си с него,занимавайте го с неща,които му харесват,така ще се успокоите и Вие,ще успокоите и детето.Намерете си все пак някаква работа,щом детето ходи на ясла.Стига да има желание,човек може да намери някакъв начин за  да се справи с всичко.Не се предавайте,а намерете решение и сили за да се справите!

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 21:03 от Мichel 21

# 18
Съберете си семейството: ти, мъжът ти, детето, подкрепяйте се, започнете да се справяте сами, вземете си живота в ръце, успокойте се. Само тогава ще ви се наредят нещата. Дали тук или там при мъжа ти вие ще решите. Финансовите проблеми също трябва да решите и да се стабилизирате - мъжът ти да намери по-добра работа, ти също. Започнете да елиминирате всички външни дразнители и след като вие се успокоите ще се успокои и детето.
Успех, спокойствие и повече хармония и любов.

# 19
Щом майка ти те дразни, а си студентка - виж опция за общежитие, още повече, че си с дете. Наемът не е висок, а ще си самостоятелна и никой няма да ти влияе.
Ако учиш редовно, предполагам можеш да кандидатстваш за стипендия и/или да работиш нещо почасово.
Провери дали в твоя град има седмична детска ясла/градина. Може за известно време да е опция, докато ти се успокоиш.
Аз лично боря стреса с работа в градината на село. Хем свалям напрежението, хем си произвеждаме плодове и зеленчуци, които след това си хапваме. Чисти, домашни, вкусни.
Ако баба ти живее на село, събота и неделя с детето на гости при нея. Тя да гледа детето, ти да й помогнеш с градината. Така всички ще са доволни.
А, видях скоро, че върви кампанията по приема на документи за стипендии по програма "Еврика". Питай в твоя университет и кандидатствай, нищо не губиш. Виж и в общината, в отдел соц. подпомагане дали като студентка с дете не ти се полагат някакви помощи. Не е срамно. Дрешки и обувчици виж от близки, съседи, роднини дали не можеш да вземеш.
Дишай дълбоко! И това ще мине!

# 20
Жената иска да помрънка, да се оплаче и да намери съчувствие. На психиатър ще ѝ изпишат лекарства и ще и сложат етикет. После в здравното досие това ще свети дълго време.

Възрастта на детето е трудна. Малкият пубертет. Тя е изнервена, без подкрепа и безпарична.
По-добре да работи повече и да си завърши ученето. Какво учиш авторке? Не позволява ли работа по специалността?

# 21
Колкото и да е гадно,  жената си е в къщата и може да се държи както си иска. Най-вероятно и ги издържа. Еми не е ок цял ден на работа и накрая да нямаш миг спокойствие, но и няма как да спреш такова малко дете да плаче и да играе. Моето е на 4г плаче, скача, пиши, играе си, нормално е. Не е нормално мъжа да е в чужбина и да седи със скръстени ръце, даже неможе и да ги издържа. Еми не го разбирам,  тук поне и двамата ще работят, а и ще са си опора. Но, както всеки път темата е цел - мрънкане, бездействие,  целият свят е виновен, но да се помисли за промяна- Не.

# 22
  • София
Тя не е влязла след като я е пуснала. Започвам да се съмнявам с каква цел е пусната темата и дали изобщо има смисъл да се пише.

# 23
Ако викаш на детето, ще става още по-зле. И то ще се научи да вика и крещи, да ти отговаря в същия стил.
Ако го биеш, и то ще се научи да посяга, и после не можеш да го отучиш да бие и приятелчетата си.
Дете се възпитава с личен пример. То е като огледало и отразява теб.
Ти трябва да се промениш, детето си е наред.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 13:23 от Pepina_n3

# 24
Майка ти явно те издържа, а като ти го каже ти побесняваш? Защо? Защото не ти е изгодно!
Решила си да си играеш на семейство и си се сетила, че е трудно. Детето щом ходи на ясла, ти почвай работа. Мъжът ти да мисли къде ще е по-изгодно да работи - тук или в чужбина. Ако трябва да се връща, изнасяйте се на квартира и си налягайте парцалите.

Не, майка ми не ме издържа откакто съм завършила училище. Плащаме си сметки и пазарувам храна. Вкъщи АЗ чистя, готвя, пера, простират и т.н. Пари не искам от нея НИКОГА. Може би е време да спрете да гадаете, базирано на... на какво?!
И какво означава "да си играете на семейство"?! Може би не сте прочели в началото, че с течение на обстоятелствата сме изпаднали в тази ситуация. Може би когато сме решили да си "играем" живота е бил съвсем друг...

# 25
  • Melmak
Ами това е животът, има и трудни моменти. Детето ти не е виновно, че не се справяш с емоциите си.

# 26
Знам, че етрудно, но или стискаш зъби и мълчиш (което досега правиш и се вижда, че изпускането на агресията е върху детето) или се стягате и излизате на квартира, даваш детето на ясла, започваш каква да е работа, за да можеш да плащаш квартирата и се успокояваш. Да, чисто битово ще ти е по-трудно, но емоционално и психически ще се успокоиш и оттам и цялостно. Между другот детето съвсем естествено минава през този период, като добавим и стреса вкъщи, то съответно реагира така.
Това е.
Очевидно 1вият вариант не работи.
Тогава търсиш втори.

Благодаря за адекватният отговор!
Забелязвам, че всеки втори коментар предлага започване на работа и изнасяне на квартира, за което, разбира се съм се сетила и сама. Много очаквам моментът, когато това ще е възможно.
В момента имам останала 1 година ВО, ако го зарежа сега цял живот ще съм с обикновена, тежка и нестабилна работа. Не искам това за семейството си. Друго: ако реша да работя, уча, гледам дете, дори то да е на ясли, отново не се получава, защото ежедневно пътувам до университета. Специалността ми няма задочна форма на обучение.
Квартира – лесно предложение, идеално решение, а как с текущата финансова нестабилност и мъжа ми, който твърди че ще събере пари от чужбина и не иска да прибързва да се връща...

# 27
  • Melmak
Мъжът ти не е глупав. Избягал е на далече да не се занимава с вас. И финансово явно не помага много. Защо не му предложиш да си дойде и да се изнесете на квартира заедно тримата?

# 28
  • София
Трябва да "изчистиш" проблема с мъжа ти, защото той се прави на луд и те е оставил да се оправяш сама. Той е проблемът, не майка ти. Жената ви пести наем, което е сериозна помощ.

# 29
Намери си работа. Детето е на ясла. Няма да е лесно. Направи си бюджет. Следи си разходите. При двама работещи е срамота да разчиташ на родителите си.

Остави ги да си гледат старините.
Периода не е лесен..Чувала си за Ужасните две вероятно. Период е. Не гледай назад. Гледай как ви стъпки да предприемеш към независимост.
В чужбина е мъжа ти, а не праща ли пари?

Четете и нищо не ви влиза в главите... Може би пишейки тук си създадох просто още един яд...

Общи условия

Активация на акаунт