Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 13 818
  • 351
  •   4
Отговори
# 345
Пенсионните системи се задъхват и в момента. Конкретно за България се говори за ново вдигане на пенсионната възраст, както беше казала Кристалина Георгиева пред БТА - 70 е новото 50, вижте мен. Но и не само у нас, навсякъде бъдещето е в тази посока.

# 346
Catcher, трябва, да, ама едно са високопарните изявления как нямало да допусне да ми е в тежест, друго е да осъзнае, че няма откъде другаде да дойде помощ, като й опре яйцето до ****.

DiscoBiscuit, колкото и да са несигурни инвестициите и спестяванията, по-добре е, отколкото без хич. Несигурно е и дали ще успея един ден да реализирам продажбата на наследствените жилища, щото са в прованса. Ама най-несигурно ми е да чакам само на държавата, по причините, които и ти посочи.

EmmaT, дописвам се - именно, аз до 62+ не знам как ще избутам, абсолютно не се виждам да го правя до 70. Хем няма да мога, хем няма да искам; проблеми с кръста имам от трийсетгодишна, на 70 ще ходя с проходилката в офиса Joy

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 11:32 от Adalind

# 347
Мисля, че много малко хора ще могат да си вършат качествено работата до 70 години. Аз едва се оправям на 61г Нямам предвид физическото ми състояние поради болестите. Умът ми вече не работи както преди 10-12 години. Не се справям, просто съм станала по-глупава. Отделно забравям разни думи, за термини да не говорим. По-бавно мисля, по-бавно правя всичко. За креативност да не говорим, не мога да измисля нищо свежо. Забелязвам, че не само аз съм така. Моята гастроентероложка, която беше изключително добра, се пенсионира и напусна на 63 г. Тя последната година постоянно ми задаваше някакви неадекватни въпроси, забравяше какво ми е казала и поискала преди и не вървяха нещата. Усети се и напусна. Зъболекарката ми обаче продължава да работи на 65 г. Такава патица е, че само разбирането на състоянието й още не ме е пратило да потърся друг зъболекар. Мъжът ми се пенсионира и веднага напусна, защото го е страх вече да работи под високо напрежение. Не е сигурен в себе си вече. Нито хората с интелектуални професии, нито тези, които работят с ръцете си могат да работят до 70 г. Ще се разбере и това, но колко хора ще пострадат при трудови злополуки заради това, че вече не са адекватни, не знам. Трябва друго да се измисли, не да се качат на главите на работещите.

# 348
  • Melmak
Аз понякога се чудя майка ми как издържа на 64 г на крак по 12 часа. Тя самата казва, че до 60 е било едно, сега вече много усеща годините.
Свекърва ми грам не иска вече да работи, като гледам мозъка не е същия. Тя самата понякога върши глупости, а работи отговорна работа на бюро. Вече много ѝ коства и ще се пенсионира година по-рано, там с по-малка пенсия ли какво.. но не иска да ходи на работа.

# 349
Моята майка също се пенсионира веднага щом навърши необходимата възраст. Тя и без това цял живот не е добре с нервите, работата много я напрягаше. Ама и стоенето вкъщи не й се отразява добре според мен. Всичко я дразни - кой комшия правил ремонт, кой говорел на терасата, какви филми давали по телевизията... Всякакви такива неща, на които един зает човек не би отдал много значение. Отделно, че няма приятелки, не излиза, освен да пазарува и понякога ми разхожда кучето. Не иска с нищо да се занимава, все е изморена, все нещо й има и комуникацията с нея е много натоварваща, защото на всичко вижда само лошата страна и все се оплаква.
Та и пенсиониране не е панацея, особено за сам човек.

# 350
  • София
Тези в Лидл не са били Био. Бяха си нормални мити картофи, здрави и големи за 80 ст. килограма.
Иначе имаше един период, кагота купувах от Метро 5 кг и излизаха около 1.50 кг. На сергийската ни под блока пък има също нормални хубави картофи - не био за 2 лв;
Ох толкова за картофите)))))
Но, защо тортите от 35 лева са станали 64? Аз просто недуомявам. Баничката е 5 лева, мекиците в "Мекица и кафе" - 7 лв....ще мина на домашни палачинки май май.
Миналият месец подобрих рекорда са за сладолед, като за 2 сладоледа в Конфети платих 20,86 лв.
А октомври, в Пловдив на главната платих 12.50 са един сладолед
Само като се сетя, 2020, като отвориха Савини имаше възмущение как така сладолед ще струва 5 лева.
В края на месеца ще сравня личната си инфлация от април до сега, ще публикувам резултата тук, лошото е, че не съм включил само храни.

# 351
  • Sofia
Моля, придържайте се към темата!

Общи условия

Активация на акаунт