Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 12 989
  • 332
  •   2
Отговори
# 330
  • София
Всяка работа изцежда.
И държанка да си, пак се амортизираш. Няма лесно.

Соларис, те се преизчисляват с коефициент на база средната заплата за съответната година, която и преди си беше ниска. 2007 примерно беше около 400 лв, нещо такова.

# 331
  • Варна
На учителите / еле на гимназиалните/ никак не им е лесна работата по мое мнение ..ама хич. Тежка, отговорна, натоварена, планове и подготовка у дома за часовете, проверки на тестове пълни с неразчитащи се  тъпотии и т н . Стресът и отношението да не коментирам. Не всеки е създаден за учител, факт, има си учители децата умират за тях и такива които са обект на неуважение и омраза.. Халал да са им отпуските и заплатите, на тях да ви кажа.

Иначе и аз съм държавен служител, в деловодство обаче не съм някакъв експерт  и заплатата ми е ниска. Затрупана съм с документооборот  , но нямам кой знае какъв стрес, факт.
Преди 7 години от по-висока заплата /поне 30-40  % е било /в частна фирма  тогава, напуснах и дойдох тук, основно заради работното време и почивните дни по празниците / преди това карах и нощни смени/ . Дълго време, година след това търсиха човек при мен да работи в деловодството, и трудно намериха, никой не харесваше заплата, че на всичкото отгоре и работа има доста.  Болнични иначе аз не ползвам редовно. За тези 7 години 2 болнични имам, не съм от тези които се възползват. Слава Богу и колежката ми е съвестна, никой не обича да носи други на гърба си да ви кажа, неприятни са и тук колеги които все са в болничен...

# 332
Да, точно тази година протестираха цял месец, защото средната брутна на учител тогава беше 375 лева. Имахме трима учители в семейстово ни, двама вече не са между живите, но никога не са взимали много над средната пенсия.

Сега направих справка в Гугъл, за 2024 г. едва 3% от пенсионираните учители са взимали между 1500 и 2000 лева пенсия.

Общи условия

Активация на акаунт