Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 22 589
  • 480
  •   1
Отговори
# 465
Нека се придържаме към темата  все пак Simple Smile А тя е за средства и бюджет за храна не за разправии и впечатления.
Да, права си, но темата е:
Колко пари харчиТЕ на месец за храна?

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 17:36 от Пролетно цвете

# 466
  • Варна
  Всичките ми коментари в тази тема са били свързани с бюджет за храна. Като първо съм писала за моя личен бюджет , този в семейството ми. Не съм се заяждала, писала съм точно  каквото мисля. Относно заведенията и храната за дома съм дала мнението си , което смятам също е по темата и че съм дала някакъв пример не е кой знае какво, защото пак е свързано с разходите за храна.
 Както ще да е , на който не му изнасят коментарите ми или са го подразнили, съжалявам, обаче не ми пука. Щом се дразни някой - негов проблем.Не желая да съм всекиму угодна, обрана и т н.

# 467
  • София /Абсурдистан
Аз смятах уж някакво нормално хранене с плодове и зеленчуци, месо, млечни и излиза някъде около 800 лв на човек Това към момента. Не включвам излизане.

# 468
Добре де, а ако има хора които се хранят основно навън. Защото има такива. Те не могат ли да се изкажат. Ясно, че сумите ще са по високи.
За качество не говорим.

# 469
Ако значителна част от храненето е навън, то това не е социален живот, а хранене. При нас например не е така, ние си ядем вкъщи и излизаме 2-3 пъти в месеца навън, като напоследък всъщност сме в сладкарница, не в ресторант.

# 470
Въпрос на навик и традиции в семейството е това - дали да се готви или да се купува готова храна.
Нашето семейство предпочита да си приготвя храната у дома; Дъщеря ми е вече втора годинастудент - и тя също основно си готви сама или се събират приятелите и си готвят заедно)))
Родителите ми също си готвят храната;
На сина ми давам джобни и той си купува едни сандвичи при тях до Втора Ангийска, които са по 8 лева - но...поне е възпитан да не консумира енергийни напитки;
Но ние си готвим защото така ни харесва, а и обичаме да експериментираме и опитваме различни храни;
У нас вече навън просто няма какво ново да се опита  - сядаме рязбира се чат-пат и като сме с приятели, но ... то не е заради храната в тези случай;

# 471
  • Mediterraneo
Аз смятах уж някакво нормално хранене с плодове и зеленчуци, месо, млечни и излиза някъде около 800 лв на човек Това към момента. Не включвам излизане.

Т.е. едно четиричленно семейство трябва да дава минимум 3 хиляди за храна... Ужас! Колко са хората, които живеят с такива средства?!

# 472
  • Melmak
Вие пазарувате ли от ebag? Не е особено по-скъпо. Напоследък нещо така започнах, по-трудно е с неща като месо, ако искаш да си смелиш кайма в месарницата е друго.

# 473
  • Варна
Не съм пазарувала храна он лайн.Може и да е ок..
От човек до човек разлика има.У нас моя бюджет за вкъщи е 400 -450 лв примерно от общия и то доволно, че и с вино Stuck Out Tongue Winking Eye  ,но на мъжете повече, просто ядат по-големи порции...Grinning

# 474
  • София /Абсурдистан
Е аз написах на човек, ние сме двама възрастни, за деца не знам колко е. Моето дете отдавна порасна и живее отделно. Но и той е смятал, толкова е. За София става дума.
Истината е, че в БГ голяма част от дохода отива за храна. Тук храната е много скъпа и не особено качествена.

# 475
Факт е - храната в БГ е и по - скъпа и по-некачествена. Но това сме го установили мноооог отдавна. Даже имах период, когато проучвах дали не мога да си пазарувам онлайн от чужбина))) ама не ми се получи много добре)
Дъщеря ми извън  БГ,  дори когато пазарува от Лидл - няма нищо общо с това у нас като цена и вкусови характеристики;

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 08:23 от drakon4e

# 476
Вие пазарувате ли от ebag? Не е особено по-скъпо. Напоследък нещо така започнах, по-трудно е с неща като месо, ако искаш да си смелиш кайма в месарницата е друго.

Аз съм от онези луди дето си избират черешките една по една. Прекалено голяма консерва съм да пазарувам храна онлайн, освен ако не става въпрос за пакетирани храни или суровини.

# 477

Аз съм от онези луди дето си избират черешките една по една. Прекалено голяма консерва съм да пазарувам храна онлайн, освен ако не става въпрос за пакетирани храни или суровини.

Аз от  месеци  съм спряла оп-лайн пазаруването. За храна пък - от години вече не. Минах го този период, когато всичко он-лайн пазарувах. По- ми е добре така, може би не по-евтино..., но по-добре се чувствам.)))

# 478
Плодове, зеленчуци, месо, морски дарове и още няколко категории не бих купувала онлайн.

# 479
  • Melmak
Аз бях скептична за ебаг, но няколко пъти поръчвах, защото имат опции за разни ферми, които не намирам другаде. Основно телешко или примерно неща като пащърнак, понякога няма в блзиките ми магазини.
Сега съм бременна и гледам да не нося тежко, а в нас тече ремонт. Мм е по цял ден майстор, не остава кога да го карам да пазарува. И сутрин викам торбите в нас. За зеленчуците бях скептична, но идват добре избрани. Във фантастикото до нас, което е най-близкия магазин, зеленчуците често са зле. И то обикновени неща като лук. Писала съм даже оплакване, ми нищо.. взимаш 2 глави като ровиш цялата касетка. Тук идват добре избрани и ако има проблем с нещо връщат пари.
Може би нямат чак такива промоции като другите магазини, но са удобни. Понякога ги поръчвам от вечерта, сутринта ги носят и заминавам към офиса.

Общи условия

Активация на акаунт