Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 11

• 5 546
  • 155
  •   1
Отговори
# 135
Аз ходих по спешност до там по друга причина и охраната реагира изключително бързо

# 136
Два пъти съм ходила по спешност, не за раждане и двата пъти много бързо реагираха и дойде дежурен да ме прегледа. Няма от какво да се притесняваш, според мен, anonymous.

# 137
И двете бременности ми бяха рискови и съм се следила при д-р Коновалова, според мен е страхотен специалист, има точна преценка кога и дали ще може да има нормално раждане, при мен с втората прецени да е секцио въпреки че в болницата главно се насочват за нормално раждане, защото имах рискови фактори. Вече зависи от вас кой ще ви пасне като лекар
Да ви пиша ли на лично или бихте споделили тук повече подробности? Ще съм много благодарна , ако разбера повече. Всяка информация ще ми бъде полезна. 🥰

# 138
  • София
не ви разбрах? Какви подробности? Пишете тук не е проблем

# 139
не ви разбрах? Какви подробности? Пишете тук не е проблем
Ами какъв е бил рискът при вас?
Аз съм с пролапс на тазовити органи и 3ма АГ ми казаха, че така или иначе ще се стигне някой ден до операция и ако всимко е нормално с втората бременност мога да си родя нормално.
Затова питам.

# 140
  • София
С първата бременност бях с конус на шийката на матката и спешно секцио. С втората бях с Гестационен диабет, голямо бебе и втори лоб на плацентата ( все едно две отделни плаценти) та за това се наложи планирано секцио

# 141
Мацки, оказва се че плацентата ми се е вдигнала. Остава си само пролапса , който ще си е там до приемане на някакви мерки 😁.
Ще запазвам час за преглед (още се колебая между Коновалова ,Милчева и Арабаджи). Интересно ми е екипът се сформира от АГ, който сте избрали, от тези които са на смяна освен АГ-то , когато настъпи момента или как?
Интересно ми е тъй като с такъв проблем като моя е добре да има специалист , а такива са Магунска и Бояджиев в болницата.
Ще се радвам на отзиви и за тях. 🌞

# 142
На моето раждане присъства дижурния лекар не през цялото време. По-скоро ме следеше докато дойде моят следящ АГ. Като настъпи същинското раждане с напъване първо бяхме с акушерка и моят АГ, и малко преди да се роди бебето дойдоха още много хора от различни екипи - анестезиолог, неонатолози и т.н. Не мисля, че може да си избирате екипа, а избирате само вашия следващия лекар да присъства на раждането.

# 143
На моето раждане присъства дижурния лекар не през цялото време. По-скоро ме следеше докато дойде моят следящ АГ. Като настъпи същинското раждане с напъване първо бяхме с акушерка и моят АГ, и малко преди да се роди бебето дойдоха още много хора от различни екипи - анестезиолог, неонатолози и т.н. Не мисля, че може да си избирате екипа, а избирате само вашия следващия лекар да присъства на раждането.
Благодаря! А кой бе вашия избор за АГ? Почти нямам време, а не съм направила своя избор.. Доста мнения изведох за др Коновалова , 80%от които позитивни. Но пък е с доста натоварен график и някои казват , че "претупва". Ясно е че няма как да са доволни всички. Ако имате мнение за нея или др Милчева, моля споделете! 💟

# 144
Подкрепям горното мнение. И при двете раждания не сме обсъждали избора на екип, а само на следящия аг. Дорив бланката, която попълвате за раждането, се посочва само аг-то като избор на екип. Останалите мисля, че са дежурните на смяна.

# 145
Аз се следя при д-р Арабаджи и съм писала и назад, че е прекрасна. Д-р Милчева беше дежурен лекар, когато ми се наложи да отида по спешност в болницата и ми се стори много  внимателна, отдели мноооого време на самия преглед.

# 146
Раждах при д-р Коновалова и не мога да кажа, че претупва. Беше усмихната и при всеки преглед беше внимателна и винаги ме питаше всичко наред ли е, дали имам някакви въпроси, показваше ми на прегледите с ехограф и обясняваше какво виждам т.н.

По време на раждането беше през цялото време до мен и водеше раждането доста активно заедно с акушерка. Двете бяха много подкрепящи и ми даваха съвети как да напъвам, за което съм много благодарен на двете.

# 147
Някой раждал нормално в Щерев може ли да сподели слагат ли окситоцин, кога и наистина ли са толкова ужасни и болезнени контракциите с него

# 148
Някой раждал нормално в Щерев може ли да сподели слагат ли окситоцин, кога и наистина ли са толкова ужасни и болезнени контракциите с него

Със синът ми бях с предизвикано раждане, при която се влива банка окситоцин. Бях и с епидурална опойка ,обаче и тя вероятно малко е притъпила усещанията. Та не мога да кажа, че бяха непоносино болезнени, въпреки окситоцина.
Това, което съм споделяла и преди в постовете си е - при второто ми раждане (само си тръгна), така се случи, че нямаше време за никакви упойки, окситоцин и тн. Да, беше болезнено, но някак много повече усещах кога какво се случва, кога е моментът да напъвам и тн. Не знам дали беше, защото беше второ и знаех вече какво става..дали защото нямах упойката и всичко се усещаше..но това са моите наблюдения 😊
Та аз не мога да кажа за себе си, че е било много по-различно като болка, с и без банката окситоцин.
Каквото и да изберете, както и да се стекат нещата, всички са много мили и отзивчиви, ще бъдат до вас през цялото време и като цяло сте в сигурни ръце.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 09:37 от Aurora*Borealis

# 149
  • София
Благодаря! А кой бе вашия избор за АГ? Почти нямам време, а не съм направила своя избор.. Доста мнения изведох за др Коновалова , 80%от които позитивни. Но пък е с доста натоварен график и някои казват , че "претупва". Ясно е че няма как да са доволни всички. Ако имате мнение за нея или др Милчева, моля споделете! 💟

Следила съм както писах по-назад две рискови бременности при д-р Коновалова и мога да кажа че е един от малкото лекари там който не претупва, следи много педантично всичко, от кървоток до шийка на всеки преглед. Една от малкото е които започват тонове още от 28ма седмица и до 36та седмица вика на прегледи през две седмици, като всеки преглед е тонове+УЗ, а от 36та тонове+УЗ, чела съм какви ли не истории за другите АГта в 9я месец, само тонове, без прегледи... по цял месец без УЗ... Никога не пропуска изследвания, препоръчва допълнителни изследвания ако види че се налага, препраща към специалист веднага ако види нещо извън норма ( вмъкна ме при кардиолога веднага когато засякохме леко завишено кръвно)не налага примерно НИПТ да се прави ако не е по твое желание, вмъква винаги в график със запазен час. За 9 месеца само един път ми се наложи да почакам защото беше в спешно секцио.Тя е от лекарите които всеки ден посещават пациентите си в родилното/стационар/реанимация. Малко съм пристрасна към нея, но 10г съм посещавала болницата и съм имала досег до различни АГта там, та мога да направя сравнение. д-р Милчева съм я срещала на визити, ок е, но повече от това не мога да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт