Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 630
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Не стига, че са в приемно училище и ходят с автобус, ами нямат шкафове и не могат да ползват съблекалня за часа по физическо. Мъкнат тежките чанти и се блъскат в автобуса, защото никой не е съобразил, че 130-140 човека трябва да се премесят по едно и също време от точка Х в точка Y. Честно, втрещена съм. Какво ли ни чака още…

# 286
  • shumen
При нас родителска среща ще има във Вторник.Аз обаче съм 2 смяна и няма да мога да присъствам.
Моя не носи История,Английски и Компютърно и пак раницата тежи.
Месечинке,ужас.Те не стига,че са тежки раниците и като ги сложат на гърба и те им пречат и става голяма блъсканица.

# 287
И да не носят учебници, пак тежи. Като имам предвид учебните помагала, учебна тетрадка, атлас по нещо си, физическо, което от тази година се носи, плюс голям формат тетрадки....чак сега ми натежа.

# 288
Големият ми син (9 клас) е в групи и чатове с разни хора от къде ли не покрай хобито си. Българи нямало. Днес щастлив, "дошъл" негов набор, българче. Питам го аз откъде е толкова сигурен, че новото момче е българин (понеже си пишат само на английски, без значение кой откъде е) и той, учуден - "Абе, мамо, той знае какво е матура след 7 клас! Как да не е българин?"
Ето по какво се разпознават сънародниците...

# 289
Месечинке, съчуствам ти. Няма ли възможност да се изискват шкафчета?

Другата седмица нашите ще правят входни нива по история, музика, математика и ТП. Вчера преговаря по история, много я мъчат датите. Ако има само текст за разказване, няма проблем, но с датите ѝ е трудно.

Миналата година ходеше на рисуване в училище.  Тази година нямало проект, щяло да има консултация, който иска да ходи да си довършва рисунките от часа. Жалко, беше разтоварване за детето.
Остава само английския в школата като извънкласно занятие.

# 290
  • shumen
Бръм,и с помагала само пак тежат.Моя още и шкафчета нямат и разнасят и физическото.
Днес мисля да потърся някои входни и да се поопражнява малко.

# 291
Фортуна, няма ли някакво читалище при Вас? Моята ходи две години на китара, една на танци,  сега иска пиано... Аз предпочитам читалища, защото там не е безумно скъпо, а и тя си променя желанията.
Вчера ми доставиха помагалата – 150 лв. Като видях, че някои от миналата година не са и отваряни , не знам защо родителите ги хвърляме тези пари. Тази година казаха, че ще ги проверяват, да видим.
Иначе и при нас започват входни. Ще има по всичко даже биология, химия и физика. Обясниха, че ЧП било разделено на отделните предмети и входното ще е на тяхната част. Някои ги искат само за ориентир и няма да ги включват в образуването на срочната оценка, но други си казаха, че са част от нея. Всяка седмица ще имат тестове по БЕЛ и мат. Ще им направят и пробна матура. В това училище учителите използват методи от едно време – били са шумни и хайде тест за десет минути. На такъв тест учителите не пишат оценка, пишат на три такива десет минути....

# 292
  • Пловдив
Нашите помагала  са 95 лв.

Входни по физика и химия няма да правят (при една госпожа  са двата предмета).Решила е да запълва пропуските от 5 и 6 клас,че видимо има огромни такива, тъй като въпросната учителка  беше  голяма греда.Радвам се,че няма да им е тази година.

Месечинка, това е безумие  направо.Горките деца😟

# 293
gigi-gagi, имаме ОДК (общински детски център),  където има и група по рисуване. Дъщеря ми ходи там още от детската градина до 2-3 клас, но не ѝ харесва, защото групата е смесена с преобладаващо деца в градинска възраст. Когато беше в 4-та група в ДГ, госпожата в ОДК им даваше и по-сложни неща за рисуване, на моята ѝ беше много интересно. След това, когато беше във втори клас, смениха госпожата и новата им дава елементарни неща (уж щеше да се съобразява с възрастта на децата, с възможностите им, но не се случи така и моята се отказа).

# 294
Познато и при моята девойка тъпченето на едно място не ѝ харесва.

# 295
  • shumen
Фортуна,радвам се,че твоята обича да рисува.Моя не обича хич.Той пък харесва народните танци и засега ходи с желание.
Моя вчера също преговаря по История.Той проблем с нея няма.За днес е оставил БЕЛ.
При моя класната писа,че малко са редуцирали помагалата и учебните тетрадки.По История се оказа,че няма да имат учебна тетрадка,но аз избързах и я закупих,но нищо казах му като научи урока да попълва в нея и ще разбере дали го е научил.

# 296
Здравейте! Да се запиша аз и моята седмокласничка. Simple Smile Все още род.среща няма от училището, но утре пък организират от уч център в който ще ходи на уроци. Пожелавам на всички и преди всичко една здрава година, а всичко друго ще се нареди!

# 297
  • София
И ние започваме тази седмица ударно с входни нива. Учебници носи всички, само учителят по музика каза да не носят учебник.

# 298
  • Бургас
Нашите /пък защото много се преучиха / в петък имат неучебен -присъствен ден

# 299
Как разбирате къде ще има пробна матура? Може ли ако някой чуе нещо за Пловдив да пише, че не знам къде да следя, а ми се иска да отиде на колкото се може повече.

Общи условия

Активация на акаунт