Изчисляването на мащаб се учи в 6 клас наистина, в домашното за лятото на моето дете имаше такава задача.
По география и математичката твърдяха, че тези задачи винаги си ги било имало в НВОто, да не се притесняваме. Аз се облещих на новите "примерни" задачи. Тези с плътността по физика ще ги реши госпожицата. По химия 8 задача я има с избираем отговор в учебника на Анубис. Точно с азот и кислород, но за да им е весело на децата са избрали азота, който може да е от 1 до 5 та валетност спрямо кислорода. Подобна има и в олимпиадата областен кръг 2017та.... 8ма по география и аз не мога да я реша, защото не е ясно какви територии са обект на тези устойчиви мерки. По биология съм в ужас от задачите.... Аз и друго си мисля с тези графики ще е много важно всичко да е изпечатано качествено.... Не ми се мисли какво се случва, ако на дете се падне нещо, което не се вижда и то не се престраши да се оплаче
Почвам аз в МОНски дух да разработвам статегия за запълване на запасите с леко и силно алкохолни питиета (поне за мое успокоение) и не знам розмарин май се даваше на децата да миришат за добра памет ...