Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 606
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Относно препоръка за очен лекар-аз съм изключително доволна от д-р Галя Димитрова, има частен кабинет. Огромен недостатък е, че часовете се записват много по-рано и на място също много се чака. Доволна съм и от д-р Кемилев, той също преглежда в Александровска

# 406
  • Варна
Гледам задачите… абсурдни са! И какви са тези помощни формули, буквички, които не знаеш какво означават? В задачите по физика на 6 и 7 задача има една и съща “помощна формула”, а се търсят различни неща? Мен ме затрудняват задачите. Децата не знам.

# 407
  • пустинята Гоби
Не знам кому е нужна подобна промяна, МОН отчита дейност. Министърът да вземе да реши под стрес 2-3 задачи от новия формат, да го видим ще може ли. Аз погледнах задачите по биология, за мен са лесни, но аз съм на 47 години и от 20 години се занимавам с анализ на данни и статистика. За мен не е редно подобни неща да присъстват на изпит по математика за влизане в гимназии за деца 7 клас.

# 408
И аз погледнах задачите,сториха ми се объркващи,прекалено дълъг текст.Докато ги прочетат само и минали 2-3 мин.Има дадени формули,но ако не ги знаеш,как ще се усетиш коя буква какво означава?Решения на задачите не видях.Дали ще дадат,че ако се затрудня аз,да погледна😀То детето ясно,че няма да ги реши всички на този етап.

# 409
  • Варна
Задачите по физика и химия са брутални. По география и биология действително прекалено дълги и объркващи. По география едната е с грешно условие. Просто съм потресена за пореден път.

# 410
БЕЛ 2.45 Мин и МАТ 2.00 ч в различни школо, това е 4 или 3 учебни часа

# 411
  • Пловдив
Месечинка,потресена е много възпитано казано.Аз няма да казвам какво мисля за Вълчев и компания,че може и да си спечеля БАН .

Ще трябва в следващите  месеци да работим върху психическата  устойчивост на наборката. Ще е от решаващо значение  за добро представяне .

# 412
  • София
Инфлуенснах се от вас и погледнах и аз ... Ужас ... аз не мога да реша почти никоя от химичните или физичните задачи.
Синът ми направо ще се предаде без бой Sad

Иначе биология и география биват, там се иска да извлекат информация от диаграми основно, биха се справили децата.

Скрит текст:
Обаче едно от условията ми се струва некоректно формулирано:
Явор подготвя училищния кръг на „Това го знам“. Запишете верния отговор на неговия въпрос: Коя от страните в таблицата има по-ниска средна гъстота от Италия, ако населението ѝ е 60 700 000 души, а площта – 301 000 km²?

За мен подчиненото изречение се отнася до "страните в таблицата", а не до "Италия". Обаче от следващата задача става ясно, че точно Италия имат предвид. Такива недоглеждания могат да изиграят лоша шега на децата

# 413
  • София
Аз даже няма и да отворя да ги погледна, така като ви слушам. Нищо, нищо- Пизата още тази година ще мине съвсем под морското равнище. Па и като тръгнат по улиците едни ми ти тълпи от мотивирани да учат физика деца.. Направо си ги представям как излизат от НВОто, с поглед в бъдещето и нахилени от кеф до ушите 😂 Язък само, че не успяха да сколасат изпитът да е компютър, съвсем нямаше да остане трезвена майка!

# 414
  • Варна
Мда, на всичко отгоре са неграмотни. Ами географската задача със смятането на разстоянието между Варна и Бургас на картата? Каква е практическата полза на това???

# 415
  • София
Язък само, че не успяха да сколасат изпитът да е компютър, съвсем нямаше да остане трезвена майка!
Ама вие планирате да остане такава ли?

# 416
  • София
Ми такива планове имах, да 😂 Мислех да го карам само на смех и ирония, ма явно ще викам чин-чин на Мецан по нощите, нема как..

# 417
  • София
ЕйчБиОу-то /НВО/ не върви без бЕло.

# 418
  • у дома
МОН са пуснали допълнителни примерни задачи. На мен ми се струват доста трудни някои (спрямо моето дете, напр. тези с изчисляването на мащаба със сигурност ще ги обърка).
https://www.mon.bg/obshto-obrazovanie/natsionalno-vanshno-otseny … hX7AhnI2IpIryBCPg
Мащаб се учи и по математика-в 6 кл.,в раздела за пропорции и не е изобщо трудно-падало се и до сега много често на НВО-даже през 2016 е във втората част.

# 419
Госпожите по тези допълнителни четири предмета дори не са им казали как ще ги подготвят за НВО.Такива задачи в учебниците няма.Или ще се карат както досега,да зубрят наред.Като погледнах учебника по биология,нищо като за НВО не видях.

Общи условия

Активация на акаунт