Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 578
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Аз купих помагалото на Бг учебник.
Ще сканирам с телефона първите два теста (те са преговорни), а също и отговорите.

Днес щерката е рожденичка. Вече е по-добре, но партито с приятелки го отменихме.

# 466
  • у дома

Днес щерката е рожденичка. Вече е по-добре, но партито с приятелки го отменихме.
Да ти е жива о здрава!Да постига мечтите си с лекота!
Аз  загледах,че и Веди са издали сборник с ПИ с интегрирани задачи,а техните помагала по математика по принцип са хубави.Обаче старият им подобен сборник обхващаше целия материал,което означава,че преди средата на май месец няма как да се решават и го оставих за по- натам да го гледам в някоя книжарница.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 10:32 от svetlaem

# 467
  • София
Честита рожденичка, Фортуна. Да е здрава, щастлива и да има много приятели!

# 468
Фортуна, честит празник! Много здраве и щастие на рожденичката!🍀🍰🎁

# 469
Фортуна, и от мен честит празник! Много здраве, щастие и късмет на госпожицата! Flowers Four Leaf Clover

Сега гледах, че и Просвета са обявили издаването на нов сборник с интегрирани задачи. Дали са няколко страници и според мен е добре.https://www.e-uchebnik.bg/product/matematika-plyus-prirodni-nauki

# 470
Фортуна, да е жива и здрава рожденичката! Да бъде щастлива, ученолюбива и да влезе в желаното училище!
При нас въртележката вече е пълна. Няма много време за допълнителни задачи, тестове и т.н. За сега ходи с желание и си пише домашните. Малко е възмутена, че в четвъртък решава 7 теста по литература и госпожата даже не ги проверила Grinning По литература всичко е забравила и й е много трудно Sad От недостатъчно четене и е трудно да се изразява според мен. Отделно всичко и е много отвлечено. Правили са вчера преразказ и ще чакаме резултати. По математика за сега няма проблеми, пише си с желание домашните. В химията е влюбена - много било интересно. Дано продължим с ентусиазъма. Аз много се притеснявам да не натисна малко повече  от необходимото и да влезе в "не ме интересува" режим. Много ме гризе любопитството за новото помагало на бг учебник, но вече съм се затрупала с помагала, а и тя няма време...

# 471
Честита рожденичка, Фортуна! Да ти е жива и здрава и с лекота да постига мечтите си!

На моя син вече и съботите ще са му заети, така че не остава никакво време, дори и да имах намерение за допълнителна подготовка за НВО. Евентуално след всеки раздел по математика да решава по-трудните задачи от някой сборник, ама трябва да решим от кой. И пак евентуално, някой друг преразказ в неделя, че там отнема малко повече време, каквото няма. В часовете по двата предмета всеки ден им говорят за НВО, грешни и правилни тактики, примери с деца от предходни години. Аз лично съм "на кантар" дали нещо, което работи при един, ще сработи задължително при друг и обратно - ако си свикнал и успешно прилагаш даден модел, начин на работа, който уж е неуспешен, защо да го изоставяш, защото при някой друг не е проработил? Резултатът е важен, а не как стигаш до него. Както и да е, той е доволен, а това е най-важното. Чакаме резултати от входните, има съмнение само по един предмет, но вече, за разлика от 5 и 6 клас, не се напряга излишно и не му пука за оценките.

# 472
Фортуна, честита рожденичка! Да е здрава, щастлива и сбъдваща!
Jsed, за този сборник е рано. Те най-рано април ще може да решават наред.
И при нас се получава заето, но съм си дала срок след месец да седнем с набора и да решим има ли нужда и какво махаме от програмата.

# 473
  • у дома
Този на БГ учебник не е по раздели,а е с ПИ върху целия материал ли?
Не ми отговаряйте-видях странички от него в нета-ако за него е коментара хич не е за април чак,а за текуща подготовка.
Или пък коментара е за предстоящото комбинирано с бел?

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 13:37 от svetlaem

# 474
Svetlaem, първият коментирам, с примерни тестове. Може и аз да греша.

# 475
  • Някъде по Дунава
Фортуна, честит рожден ден на девойката! Да се оправи, пък купонът ще е друг ден.

# 476
  • Пловдив
Фортунада ти е жива и здрава рожденичката,да е успешна и с късмет!

Прочетох ви много набързо.От днес и наборката е в отбора на болните....утре ще пропусне школата,а вероятно и  3 дена от училище  другата седмица.
Още не е почнала  уч.година ,а в петък са отсъствали  8 деца от класа.
Как ще я караме така  не знам....

# 477
  • Бургас
Фортуна, много здраве и късмет на рожденичката!
Нашите още не са правили входно по математика и английски,но пък направиха по трудово

# 478
Фортуна, и от мен честит празник! Много здраве, щастие и късмет на госпожицата! Flowers Four Leaf Clover

Сега гледах, че и Просвета са обявили издаването на нов сборник с интегрирани задачи. Дали са няколко страници и според мен е добре.https://www.e-uchebnik.bg/product/matematika-plyus-prirodni-nauki
Гледам и аз задачите, но подточка В, зад.10 не е коректно зададена. Никъде не се казва колко е средната глобална температура, а само с колко се повишава. Няма как да се сметне колко ще бъде в бъдеще, ако не знаем колко е сега. Или въпросът трябва да се смени - с колко ще се повиши температурата. Изобщо тепърва ще се намират грешките. На тези засукани задачи с по 10 изречения не очаквам всичко да е коректно от раз. То и те не са разбрали какво са искали да попитат. Всъщност очаквам същото и на истинското НВО, тъй като сме отпитни зайчета.

Фортуна, и от мен честит празник!

# 479
Благодаря за пожеланията, момичета! 🤗Здраве и успехи желая и на вашите деца! 🍀
Сборникът на бг учебник е на раздели, първите два са за преговор, а последните два са върху целия материал, останалите са върху материала от 7клас, но включват задачи върху теми, изучавани в предходните години.
Сканирах първия тест. Слагам го в скрит текст. Ако ви харесва, ще сканирам и втори тест, а по-нататък и другите.
Скрит текст:

Ключ с отговорите

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт