Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 573
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Здрава, щастлива и успешна да е дъщеря ти, Фортуна.

# 481
  • Варна
Айде и тоя кукумицин Стефан запомнил от часа по география истинското разстояние и сега ще пресмята колко е на картата, вместо да вземе линийката. Не, честно, не мога.... На задачата с формите също се оплетох. А се имам за интелигентна. Вбесявам се все повече, колкото повече "примерни задачи" чета.

Фортуна,
честита ти рожденичка, мила! Дай Боже да е щастлива, да расте в мирна и уредена държава и да постигне всичко, което пожелае!

# 482
  • София
Фортуна, жива и здрава да е рожденичката! Много усмивки и сбъднати мечти! Благодаря за труда ти за сканирания тест!
Принцеса Лея, да оздравява бързо твоята дъщеря! И други,  ако има болни, да отминава бързо!
Щерката в четвъртък почна с курса по БЕЛ. Засега е с положително мнение за госпожата,  което ми е най-важното.  Утре първо занятие и по МАТ. Дано и там й хареса!

# 483
Shushi2, права си - въпросът не е зададен коректно.
Месечинка виторога, в кръга на шегата - може Стефан да няма линийка. Joy Децата често ги губят. Grinning
Толкова по-лесно е посочената задача да се зададе като стандартна задача за намиране на отсечка на карта по даден мащаб и действително разстояние. Всички допълнителни обяснения за Стефан генерират само излишен шум.

# 484
А какво ще кажете за констатацията, че "между краката и главата му е палтото" (на Серафим) - из сборник. Очевидно трябва да преглеждаме какво четат децата.

# 485
Аз купих помагалото на Бг учебник.
Ще сканирам с телефона първите два теста (те са преговорни), а също и отговорите.

Днес щерката е рожденичка. Вече е по-добре, но партито с приятелки го отменихме.
Здравейте, включвам се и аз с една седмокласничка. На мен ми е полезен първия тест от бг учебник. Благодаря!

# 486
  • shumen
Фортуна,честит рожден ден на патерици на дъщеря ти.Да е жива,здрава,много щастлива и успехи в училище.
Принцеса Лея,да се оправя скоро наборката и ако има други болни.
Тия задачи и мен ме объркаха,а децата не знам.
При моя входните почти минаха.По Английски има 5,по История също има 5,но след това има и 6 на практическо изпитване,по География,БЕЛ,ИУЧ БЕЛ и Математика има 4.Яд ме,че по БЕЛ има 4,но там е допуснал елементарни грешки.По Математика една точка не му е достигнала за 5 и също ме е яд.
От този Понеделник ще им започнат допълнителните уроци за НВО по БЕЛ в училище.Лошото е,че в Понеделник имат 8 часа и ще става късно докато си дойде.След това ще ходи и на урок по Английски и кога ще учи за Вторник не знам.МАТ ще им са Четвъртък от 12,40.

# 487
Да оздравяват бързо децата и дано не се разболяват повече. Наборката е с изваден кътник (постоянния избиваше отгоре във венеца) и страда и тя. Добре дошла и на новата мама! За наборите в София нещо пропуснах вчера - на 17 ноември гостува варненският театър с "Под игото" в Театър Българска Армия. Успях да взема билети. Много добре ми изглежда новото помагало на Просвета. Имате ли идея кога ще е налично по книжарниците?

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 11:29 от jsed

# 488
  • у дома
danaeka,ако има разказвателни във вторник,а в понеделник точно от тях не,просто ще трябва да учи за тях в неделя-друг вариант няма.

# 489
Втори тест от бг учебник
След малко ще сканирам и третия, който е за едночлени и многочлени.
Тест 4 е за тъждествени изрази, предполагам, че дотам не сте стигнали (нашите са на едночлени). Ще сканирам тест 4 и останалите през следващите дни.

Скрит текст:
Тест 2

Скрит текст:

# 490
Аз вероятно ще го купя, защото е по-лесно от листа. Т.е. интегрираните задачи са във всеки един тест? Моето по МАТ ходи в Междучасие и на родителската среща учителят каза, че от школата им казали да мислят и да пишат интегрални задачи, но засега не им дава.

# 491
Да, интегрираните задачи са във всеки тест, но са на теми, съобразно материала, до който са стигнали. Първите два са преговорни с материала от 5 и 6 клас.
Малко по-късно ще сканирам тест 3, за да се ориентирате.

jsed, за кое помагало на Просвета става въпрос?

Забравих да поздравя новодошлите. Добре дошли, успех на децата! Бъдете здрави! 🍀
Princess Leia , бързо оздравяване! 🤗

# 492
Това, споделено то Lizi по-напред в темата.

https://www.e-uchebnik.bg/product/matematika-plyus-prirodni-nauki
Фокусирано е само на интегралните задачи.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 12:06 от jsed

# 493
  Много добре ми изглежда новото помагало на Просвета. Имате ли идея кога ще е налично по книжарниците?
На тяхната страница не е посочена дата, но след като са дали брой страници и ISBN предполагам, че е в печат и ще излезе скоро.
Фортуна, благодаря, че сподели първите тестове от БГ учебник. Поръчах го. Поръчах и новото на Веди, за да има какво да решава и да свиква с новия формат.

# 494
Тест 3

Скрит текст:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт