Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 617
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Още днес раницата беше ужасно тежка, а още няма помагала. Като включим и тях не ми се мисли.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 12:39 от Sunny29

# 196
  • там където има винаги вятър
РС беше миналата седмица - с раздадени учебници, изисквания за помагала, атласи ,формат и брой листи на тетрадките.
Всичко е купено, спасяваха се поединично - няма желаещи да събират пари за обща поръчка.
 Учебниците са почти нови, с малки забележки на два от тях които ще бъдат предадени на класната - да се застраховаме, че  в  края на учебната година при връщането им, един не беше приет и се наложи да купуваме нов Rage
Програмата е ден за ден все още.
Нова е госпожата по БЕЛ, миналогодишната/младичка/ на вид не се различаваше от у-ниците. Дано тази успее да ги подготви добре.

Вашите деца имат ли претенции за вида на тетрадката Thinking  Ма то не е  "картинката" на корицата, листите - на редове, бели, да не е спирала, да не са карирани листи... Rolling Eyes А точно желаните са тежки и скъпи, скъпи AngryА за момиче е толкова разпиляна/чак ме е срам/, че една задача може да я напише на цял лист А4.
Обещала съм ѝ златни за 8-ми клас, ако я приемат където трябва Satisfied

# 197
Моята няма никакви претенции за тетрадките. По история и география ще пише на тези, които са от пети клас. От миналата година по математика, английски и по още някой предмет има почти по цяла тетрадка, каза, че ще пише на тях (поправи само етикета 😃).
Купи си нови за химия и физика, както и да попълни, където са изписани. Учебниците повечето са нови, два-три има ползвани, но са без забележки.
Моята дъщеря си пази нещата.

# 198
Моята дъщеря за тетрадките я интересува само картинката отпред и етикета Grinning
Иначе аз накупих малък и голям формат, само с редове. Миналата година и карирани бях взела за математиката, но за тази каза само с редове да ѝ взема.
Тъй като по БЕЛ имат отделни папки за произведенията за там ѝ взех едни тетрадки като тефтер А4, на които листовете са с пунктир и могат да се късат и слагат в папка.

# 199
  • София
Е, претенции има, как да няма! Но като погледне цената на желаната красива тетрадка, бързо се отрезвява Simple Smile Сам си ги избира, всички са А4 с широки редове, и за да не тежат много, по 40 листа. По мой съвет взема такива с пластмасови корици, за да няма нужда от допълнителна подвързия.
Имат програма от вчера, вече са се запознали с новите учители. За днес вече имат и домашно по МАТ, а другата седмица - входящи по МАТ и Биология.

# 200
  • Пловдив
Помагалата купих вчера и  май приключихме с покупките за учебната година.

Днес се изприщих  направо  с шофиране и най-вече в търсене на място за паркиране .То не стига ,че се задръсти  града  отвсякъде (Пловдив),но от тази седмица е направо ад.Личи си,че ваканцията свърши....Лудницата е пълна.

# 201
Здравейте във ден 1ви официален учебен ден:) Незнам как ще вляза аз в час с това ставане в 6ч. А децата цял ден- не ми се мисли. А ще става по напечено с времето .
При нас почнаха с входящи директно- КМИТ, английски, другите другата седмица.

Относно новите задачи - всеки от нас гледа като родител и спрямо нивото на детето си, целите. Едни ще искат по трудни задачи - за да не се разчита на късмета и при една неволна грешка да те приравни на средно ниво. За деца,които не гонят елитните гимназии предпочитат обратното.
Днес нашата учителка по математика им е казала, че ще започнат да работят по новия формат на НБО, интегрални задачи- във втория срок. Това е по големия проблем- липсата на структура, процес от страна на МОН.

# 202
  • shumen
Благодаря Ви за пожеланията на всички.Само се моля да ми е жив и здрав и да го приемат където иска.
Вчера го изпратих от вкъщи,в училище не ме иска.Само като ги пуснаха ми се обади да отида да му взема раницата,че им раздадоха учебниците и беше много тежка.
Днес са започнали с преговорите.По Български и Математика входни другата седмица,по История по следващата.По Биология нямало да правят.
Sunny,и на моя раницата е тежка,а още нямат помагала.Не ми се мисли като включим и тях.Моя е 40 кила и не знам как ще си я носи.
По Математика господина им е казал,че тази година ще имат и учебна тетрадка и за домашно ще дава задачи от нея и ще ги проверява и 3 пъти нямат ли домашно ще пише 2.
За тетрадки моя няма претенции.Единствено за картинките и иска да са на редове.

# 203
Относно новите задачи - всеки от нас гледа като родител и спрямо нивото на детето си, целите. Едни ще искат по трудни задачи - за да не се разчита на късмета и при една неволна грешка да те приравни на средно ниво. За деца,които не гонят елитните гимназии предпочитат обратното.
Реално за децата, на които точките от НВО няма да трябват за кандидатстване, би трябвало да е все едно какъв е форматът, защото не им трябват тези точки за нищо друго. Обикновено всичко е заради суетата на родителите да си похвалим гарджето, че има максимума точки.

# 204
Да си кажа електронния дневник в новото училище НЕИСПУо не я харесвам. Сложих в настройки да получавам известие. Нищо. Уж изтеглих мобилно приложение, но то е по-скоро икона с пряк път към дневника в сайта. Засега нищо важно, но ми прави впечатление. Качиха програмата няма известие. Сега реших да разгледам всички опции и се оказа, че в бележки има съобщение естествено от г-жата по ТП. Не, че това ми е важно, но е индикация, че вечер ще трябва да проверявам всички полета, за да не пропусна нещо важно.

# 205
  • София
Ние сме с Школо, но опцията да виждаме какво е разпределението на темите е изключена за родители и ученици, съответно при отсъствия не можеш да разбереш какво е взимано и трябва да пишеш и да се молиш някой да ти отговори.
Затова от миналата година влизам и в НЕИСПУО и от там следя разпределението на уроците. Нищо друго полезно не съм видяла, Школо ми е по-удобно и лесно.

# 206
мама яси,все едно говориш за моята дъщеря. Много са важни тетрадките, а нищо не пази. Онзи ден са има-няма 12 тетрадки, 1 скицник и 5 химикала се изръсих 100 кинта. А,мерси . Повече никакви такива изгъзъци. При нас госпожата по ЧП,която тази година им е по физика,химия и биология, беше обещала,че няма да има входно, а ранен тест с малко нов материал и малко стар. Но били я задължили, и сега ще правят входни нива и по трите предмета . При вас как е? Иначе, оставям в тази седмица за последно да си се помотва и от другата почваме и тренировките и учението. Курсовете почват чак след 10 дни.
П.с. каката,която е сега 8 клас и беше с насочване ,я записах в най-близкото училище до нас. Нивото е потресаващо. Потресаващо. Ако това не накара децата да учат, не знам кое. Дори не искам да коментирам за какво става въпрос

# 207
  • София
А входно ниво не се ли прави само при вече изучаван предмет? ЧП не е баш същото. Не знам при нас как ще е, днес само биология са имали, нищо не им е казано за това.

# 208
  • shumen
Ние сме с Админ плюс и известия не получавам.
Нашите днес са имали Биология и госпожата им е казала,че входно няма да правят.По другите нови предмети не знам още.

# 209
Реално за децата, на които точките от НВО няма да трябват за кандидатстване, би трябвало да е все едно какъв е форматът, защото не им трябват тези точки за нищо друго. Обикновено всичко е заради суетата на родителите да си похвалим гарджето, че има максимума точки.

Имаш предвид частни училища и такива с изпити за проверка на способности ли? Защото за другите, вкл. и за най-смотаните, си трябва и е важно НВО. Може би за тези най в дъното наистина не е чак толкова важно, но едва ли някой се стреми към тях. При нас всичко е нормално, но ми разказва за учителка на приятел в друго училище. От ден първи им мелят за НВО, колко важно било, как ако не учели, нямало да останат в същото училище. Сякаш това им е мечтата на всички, глупости! Напрежение още от първия ден - защо? После се чудят защо  децата прегаряли.

Общи условия

Активация на акаунт