Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 7 179
  • 335
  •   1
Отговори
# 270
Преминават ли вече коликите при вашите бебчета? При нас като чели се засилиха, а след седмица става на 3 месеца...

# 271
Коликите сякаш минаха от около 2-3 седмици, но от около 2 седмици започнаха май зъбчета защото ръката е постоянно в устичката и даже бибата лапа накриво сякаш за да ги чеше. Те хубаво казваха "тъкмо минат коликите и почват зъбите " ама мислех, че преувеличават😆🙏
Макар че при нас слава на Бога колики като такива не е имало, само зорчета около акането и напъването, които плавно отминаха като се научи как да напъва..

# 272
Ние още преминаваме през коликите, но е значително по-леко.
Вечер все още проплаква, но от дни насам плачът му за целият ден да е най-много час. А от 6-8 седмица беше някакъв ад, стане ли 18:00 и започваше един неутешим рев, чак въздух забравяше да си поеме. Чудехме се как ще оцелеем с мъжа ми, а аз като останех сама с детето и изпитвах страх като наближи вечерта.
Слюноотделянето се засилва доста с всяка седмица, но нашият освен гърда и юмручета, друго не пъха в устата си.
Притеснявам се, че ще засмуче палците скоро, а биберон не иска.
Купихме толкова много различни видове и всичките ги плюе.

# 273
Ние не сме пробвали с биберон, защото в началото ми казаха, че за кърмачетата няма нужда от биберон и после решихме, че ако не се наложи, няма да му даваме. И при нас започна лапането на юмручетата, а понякога лапа някой пръст, но той е с доста дълги пръсти и го бута навътре и се появява порив за повръщане Sad

Аз четох, че смученето на юмручетата е нормално и ги успокоява. Матео от няколко дни насам така се приспива в количката. Лапва юмручето, обръща главата настрани и затваря очички.

Онзи ден навърши три месеца и нещо започна да редува смях с натъжаване. Нацупва устничката и започва да хленчи жално, после започва да се смее с глас Smile Също пусна една сълзичка преди няколко дни за пръв път.

Ние още преминаваме през коликите, но е значително по-леко.
Вечер все още проплаква, но от дни насам плачът му за целият ден да е най-много час. А от 6-8 седмица беше някакъв ад, стане ли 18:00 и започваше един неутешим рев, чак въздух забравяше да си поеме. Чудехме се как ще оцелеем с мъжа ми, а аз като останех сама с детето и изпитвах страх като наближи вечерта.
Слюноотделянето се засилва доста с всяка седмица, но нашият освен гърда и юмручета, друго не пъха в устата си.
Притеснявам се, че ще засмуче палците скоро, а биберон не иска.
Купихме толкова много различни видове и всичките ги плюе.

# 274
При нас сълзите са още от края на първия месец, винаги си плаче със сълзички и влажни очички.
Той си плачеше и ни ставаше тягостно, а като видяхме и сълзички...още по-мъчно ни стана.

Странното е, че педиатърът каза, че е нормално да плаче доста заради коликите и недоразвитата още нервна система.
И каза "Нали не плаче със сълзи!", не беше въпрос..
Мартин винаги си плаче със сълзи, независимо дали е зов за хранене, дискомфорт, болка..намръщи ли муцунка, тръгват и сълзи.

# 275
Тези, които сте сложили ротавирусната, как се държаха бебчетата след това?

# 276
Имаше колики за около час вечерта и после имаше по-обилни и течни изхождания, нищо кой знае какво.

# 277
След седмица слагаме и втората доза.
Аз не забелязах нищо ново след поставянето на ваксините, само вдигна температура за няколко часа.

# 278
Привет, мами, напоследък само чета, но скоро не съм се включвала - има ли при някой бебок зъбче?

# 279
Привет , моята госпожичка има две оформени долни зъбчета във венеца . Но не знам кога ще избият . Ръцете ва й постоянно в устата

Привет, мами, напоследък само чета, но скоро не съм се включвала - има ли при някой бебок зъбче?

# 280
При моята вече изби горен зъб, но е много неприятно от няколко дни. Освен юмручета постоянно всичко пъха в уста и гледам как с езика бута към горната челюст. Има много слюноотделяне, буди се с плач през деня и вечерта. Много е неспокойна. Гледа ме с жален поглед и има нужда постоянно да сме заедно, ние и по принцип сме, защото тя е по цял ден на ръце, но сега е много по - неспокойна и дори гушкането не я успокоява на моменти. Ще я водя на зъболекар, за да погледне и да изпише нещо, ако има подходящо за толкова малко бебче.

# 281
Здравейте, имам нужда от съвет. Бебето ми е на 4 месеца и много трудно заспива, опитвам се да следи интервалите за будуване да не превишават 2 часа. Приспивам я в гнездото като давам биберон и люлея с краката гнездото, понякога мрънка, плаче, но заспива. Напоследък грам не иска, плаче, давам бибероната, тя я вади с ръка, плаче и пак я търси, безкраен кръговрат едно и също. Не мога и режим да направя, понякога заспива в 19-20 вечерта, става в 3-4 да яде и спи до 7-8 сутринта, понякога заспива чак към 22:00, става към 5-6 да яде и после спи до 10-10:30 сутринта. Къде бъркам, трябва ли режим да спазвам, да я будя. Имате ли ритуал за сън.  Всякакви съвети ще са ми от ползва.  На апаптирано мляко е.

# 282
Да не би дневния прием храна да й е малко? Колко яде?
За сутринта - преди месец спях с нея и спяхме някъде до толкова. Но това беше, когато имаше нощни хранения. В един момент реших да й следя дремките и се отказах😀 ако има нужда да спи-спи, ако не й се спи се занимаваме с нещо. Ако се превъзбуди тогава я приспивам, като това включва биберон и погалване по главата. Не следя в момента нищо, освен горе долу да не спи повече от два часа на дрямка през деня, а вечер примерно час преди последното хранене (20:00-21:00) я будя и я поразсънвам и започваме с активни гимнастики и игри. Ако не е спала много през деня я оставям да дремне малко. (15-20 мин). После са игрите, забелязах, че много добре й действа ритането с крака - активната гимнастика едната е с бутони, които издават звуци, тя като ги чуе и се сцепва от ритане. После топла вана като пак я оставям и там да шляпа. Накрая я храня и я оставям в леглото. Понякога заспива бързо, понякога има нужда от повече присъствие. Снощи сигурно два часа си говореше сама, това й е умението от два дни и й беше по-интересно😀
Какви занимавки имате за деня? Изморяваш ли я достатъчно?
Пробвай с мелодийки или бял шум както казаха в другата тема, при моята белия шум не помага, но от камерата има едни мелодийки и й ги пускаме вечер.
Въртележката над леглото я пускаме през деня, за да не я превъзбудим.
През деня гледам да са махнати завесите и да влиза светлина, вечер обратното -на затъмнено, гледаме да й говорим нежно, да не я разсънваме.

# 283
Според мен вечер не е време за активна гимнастика и шумни игри. Тя  ги правим по светло. Вечер спокойни по-тихи разговори и гушкане са ни активностите🩷

# 284
Ъпдейт за зъбките: днес продължават да я мъчат. Зъболекаря ни предписа гелче за венци. За сега не мога да кажа дали има ефект, защото сложихме само веднъж.

Относно съня аз седмица преди да стане на 3 месеца започнах да спазвам интервалите за будуване, сън и дремки за бебе на 3 месеца, защото при мен отдавна имаше индикации, че има нужда от повече будно време. За два дни имахме някакъв напредък да не е само на ръце през деня, но после започнаха болките със зъбите и я приспивам на гърда в повечето случаи, защото така се успокоява.
Иначе за съня сама се събужда 7-8 сутринта и следях интервали 1:30-2 часа и после дрямка, като винаги бяха под час и сумарно за четири дремки се събираше дневен сън около 3 часа.  Играем на активна гимнастика, време по коремче, черно-бели карти, а преди лягане без шумни и пеещи играчки.
Вечер баня, памперс, хранене и спане. Пускам и бял шум.

Общи условия

Активация на акаунт