⚽ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ .::25::.

• 657
  • 24
  •   1
Отговори
  • София

Популярни Бг сайтове:

Спортал / Гонг / ДиСпорт

Актуални и надеждни стриймове:

Линк за стриймове / Бг линк за стриймове / Бг линк за стриймове (2)

Архив / анкети

Скрит текст:

ВСИЧКО ЗАПОЧНА ОТТУК

С големи благодарности към Мама Цоцоланка, която ни събра!!!   bouquet

ТЕМА №1 ТЕМА №2 ТЕМА №3 ТЕМА №4 ТЕМА №5 ТЕМА №6 ТЕМА №7 ТЕМА №8 ТЕМА №9 ТЕМА №10 ТЕМА №11 ТЕМА №12 ТЕМА №13 ТЕМА №14  ТЕМА №15 ТЕМА №16 ТЕМА №17 ТЕМА №18 ТЕМА №19 ТЕМА №20 ТЕМА №21 ТЕМА №22 ТЕМА №23 ТЕМА №24

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 14:45 от Diavolo

# 1
  • София
Благодаря за темата, Диавло.

От гаснещите светлини на футбоните мачове излиза някакъв скандал между треньорът Илиев и Груев -  последният бил критикувал татктиката на тренера след мача с Испания, а Илиев го извадил от групата за Грузия. После викнал "тарторите" - Депосодов, Миланов и още някой си, да ги пита правилно ли е постъпил!? Те рекли - не, грешка е да извадиш Илийчо, той единствен във висшата лига (а Лийдс искали да го разкарват!?) - върни го. И...Илиян го бил върнал в групата, та го пуснал второто полувреме срещу Грузия. Файда, де.

Не знам доколко е истина, доколко не, но е факт, че Илиян вече не е треньор. Обсъждали се били "кандидатури" на младежжкия треньор да дойде, треньорът на Арда (Сащо Тунчев) или помощникът на Илиян - Георги Донков.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 14:47 от Ronald

# 2
Официално ли е? Първо бяха обявили, че вече не е треньор, но после се оказа, че не е вярно.

От една страна може да бъде критикуван за решенията му за мача с Грузия, но от друга, какъв е смисъла? Следващият треньор също няма да постигне нищо. Докато не се промени нещо генерално в ДЮШ, никой нищо няма да постигне със Националния. Освен ако изведнъж не излязат повече футболисти като Груев - израстнали навън и имащи желание да играят за БГ въпреки всичко. Трудно. По-скоро очаквам Груев да се откаже след тези квалификации.

Защо ли имам чувството, че следващия треньор ще е именно...     Вили Вуцов?!

# 3
  • София
Дяволе, тенкс за новата тема/краста на футболните ни пристрастия (и нещастия) Simple Smile
Успех на всички тимове, които подкрепяме в сърцата си!
Скрит текст:
Ето ви още един линк към живо гледане - аз си го ползвам редовно и си работи:
Код:
https://livetv.sx/bg/
Ако БГ-страницата ви не е както трябва даден ден/мач - пишете базовия URL в Гугъл и ще избирате подобни страници на др.езици - правил съм и така и често в руския нещата са още по-добре. Иначе, най-често гледам в плейъра/програмата на Aliez. При мен работи и с вкл. - но настроен подходящо - адблокер в браузера ми.

ПП. От днес: Илианчо вече не е нац. треньор.
Simple Smile Ама изпускат Мъри, понеже май ще го прикоткат обратно в Казахстан.

# 4
  • София
Мъри никога няма да дойде за нац.селекционер, поради много причини: 1) не могат да му платят толкова, колкото в Гьотепе, а ако вземат в Казахстан за национален - ептен.; 2) Мъри няма шанс да се съгласи някой да му препоръчва кой да играе, за да бъде продаден (Вуцов, Тоя, Оня...) 3) Мъри знае, че докато не израсте ново поколение от ДЮШ - няма смисъл да става най-критикувания човек на държавата

Луд, много луд трябва да е, за да се съгласи да стане селекционер.

Вариантите са: Сашо, Сашо и Донков. Все някой от тях, за 30-40 к на месец ще преглътне да бъде пооплюван до....края на тия квалификации (които са ясни, съгласете се) и доооо..... началото на лигата на нациите.

Другата година цялата е световно първенство, а за нас – приятелски срещи. Едва от есента май ще има лига на нации, не съм съвсем сигурен. Така че следващия треньор няма да търпи толкова критики. Само да избута тия досадни 4 мача от СП квалификации!  И ще може да го кара на приятелски мачове: молдова, беларус, танзания….

# 5
  • София
Гласувайте за любим чуждестранен отбор! 😊

redemi,
Алжир на 95% ще се класират. В група са с Уганда и трябва да стане чудо, за да не се класират директно.
Същото важи и за Египет. Така че цялата мощ на северна Африка ще ги видим в действие догодина в Америката.

Вече имаме 18 класирали се отбори за световното догодина.
Най-новият член на Мондиала е Тунис.

По конфедерации:
Южна Америка: Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор, Парагвай и Уругвай
Северна и централна Америка: САЩ, Мексико и Канада (и трите държави като домакини)
Азия: Австралия, Иран, Япония, Йордания (дебют), Република Корея и Узбекистан (дебют)
Африка: Мароко и Тунис
Океания: Нова Зеландия

Снощи приключиха квалификациите в ЮА. За мое съжаление венцуелците крушираха у дома срещу колумбийците, докато Бразилия изигра добре познатата ни пиеска, 'Полегнала е Тодорка' Жалка работа, но го има във футбола. Така Боливия почти сигурно ще се класира за СП посредством сложният междуконтинентален плейоф.

Квалификации в Зона Европа

Да погледнем ситуацията по групи, че останаха само още две ротации и всичко приключва.

Група A:
Ключовият мач ще е между Германия и Словакия. Предполагам, че немците ще вкарат много голове на Люксембург, нещо в което словаците не ги бива, така че за бундестима е важно просто да победят Словакия. Разбира се Германия и Словакия ще гостуват в Белфаст, където не се играе лесно. Реално северноирландците имат шанс за второто място.
Прогноза: Германия първа и Словакия на бараж

Група B:
Швейцария е бетон на първото място и очаквам шведите да се класират на бараж. Тук и Косово е в играта, но не им вярвам.

Група C:
Много интеренс група с Дания, Шотландия и Гърция в спор за две места. Дания са по-класни, а Шотландия ми се струва, че са една идея по-добри от гърците.
Дания първа и Шотландия на бараж.

Група D:
В момента Исландия води пред Украйна, но залагам твърдо за украинците на бараж. Имат добро поколение. Франция са ясни на 1-то място.

Група E:
Испания е ясна. Труция на второто място също. Може би най-ясната група от всички!
Тук големият въпрос е България ще спечели ли поне 1 точка и ще вкара ли поне 1 гол?

Група F:
Португалия са бетон на първото място, но второто е открито. Да, Унгария имат предимство, но не е голямо. За мен и арменците имат реални шансове.
Португалия е първа и Унгария на бараж все пак.

Група G:
Тук се изиграха доста мачове и нещата са ясни за мен. Нидерландия е първа и Полша е втора.

Група H:
Тук снощи беше голямото дерби и Австрия го спечели в Сараево. И все пак за австрийците предстои тежко гостуване в Букурещ, въпреки че румнъците са в криза.
Австрия ще е първа и Босна и Херцеговина отиват на плейоф.

Група I:
Снощи Норге вкараха 11 гола и спорът приключи. Италия пък спечели срещу Израел в един мач веднъж на 100 години (за първи път в своята история Италия вкарва в два поредни мача 5 гола) и е сигурна за второто място. Не вярвам евреите да бият Италия като гости. Абсурд.
Норвегия е първа, а великата скуадра адзура ще отиде на трети пореден бараж!!! Предните два бяха загубени и Италия пропусна две поредни световни първенства!!! 😮

Група J:
Тук ще е супер до последно. Но Беглия разбира се е големият фаворит. В Кардиф предстоят мачовете Уелс - Белгия и Уелс - Северна Македония. Белгия пък са домакини на макетата.
Белгия ще е първа и Уелс за мен ще са на бараж.

Група K:
Тук Англия ще се опита да постави рекорд ако завършат групата без допуснат гол.
Спорът между Сърбия и Албания ще се реши в директен спор в Белград. Сърбите имат и мач по-малко. Може би онзи хикс на Албания в Латвия ще им изяде главите.
Англия ще е първа, а Сърбия отива на бараж.

Група L:
Чехите имат някакъв малък шанс за директно класиране ако победят Хърватия в Прага и след това да се надяват Черна гора да им открадне точки в Подгорица. Но трудна работа...
1. Хърватия. 2. Чехия.

Общо взето се очертават крайно интересни плейофни мачове, а аз като фен на Италия съм силно притеснен, като гледам повечето отбори... И като гледам нивото на защитата на славната Скудра. 🤔🤐

# 6
  • sf
Благодаря за темата!
Гласувах! За единствената ми футболна любов - Барселона!

# 7
нашите национали пак ще гледат световно по телевизията. не виждам светлина в тунела. понякога си мисля, че младежите играят по-добре.

# 8
Дяволче, благодаря за новата тема и аз. Flowers Hibiscus Още един глас за Барса. Но защо няма нито един глас за любимия ти Милан? Или още не си гласувал.

# 9
  • София
Вече гласувах Simple Smile

Форца Маджико Милан! Simple Smile

# 10
Гласувайте за любим чуждестранен отбор! 😊
Нямам, никога не съм имал любим чуждестранен. И само как звучи - любим чужд...
Много отдавна харесвах Ювентус на Платини, Паоло Роси и Бониек, след това Милан с великото трио.
По-скоро имам симпатии към тези отбори, в които играе българин, като се почна от Барса със Стоичков. Много се радвах, когато единствения българин Мариян Христов стана шампион с Лаутерн на феноменалния Ото Рехагел. Следях и успехите на Балъков със Спортинг и после с швабите от Щутгарт. Години наред ги носи като пръскачка из лозе - спасяваше ги от изпадане, печели им купи, а ден по-късно немската преса го разкъсваше подигравателно с "Г-н 6 милиона марки" - втората заплата в Бундеслигата след Ефенберг (7 млн), т.е. как може българин да взима толкова пари?!
Бях бесен, когато Фъргюсън извади Бербатов от финала на ШЛ...
Дори сега следя Абърдийн, Лийдс, Сантандер.
ПП Жал ми стана за Молдова, помня един скандален случай Испания-Малта 12:1 преди 41 години...

# 11
  • София
Коментар по Квалификации(те) в Зона Европа
Група Б - Аз пък съм разочарован от шведите. Косово не е за подценяване.
Група Д - Исл и Укр пряко помежду си ще решат 2-то място. Не изключвам исландците, а украинците трудно бележат голове.
Група Ейч - Нелоша група без огромен гранд. Съгласен съм с Дяволо за класирането.
Съгласен съм и за италианците - отново на бараж.
Група К - С оглед на мача по-малко и домакинството с Алб, сърбите ще са 2-ри.

ColorIndex - присъединявам се точно към твоите примери от Германия, за Лаутерн с Мариан и магичното трио в Щутгарт. Помня още (имаше и първи трепети тогава), когато Ники Илиев отиде на Ботуша, а оня вече не тъй млад Боби Михайлов - на Острова. След Стоичков (е, Гунди нямаше тази историческа възможност, други времена бяха...), дълго следях Божинката - понеже той практически мина в грандове, за които по неговото време поканата им беше голяма работа). И последно - Бербо, кефех му се, защото в прехвалената Премиер имаше малко интелигенти като него.

Тъй като в анкетата гласувах само за 1 тим, да допълня (и с лека доза смях): У дома с младия господин сме твърдо "баварци". Аз почитам и Барса. Единствените комп.игри, които съм държал (и все още) на машината си, са няколко ФМ (мениджъри) с годините и версиите (последна: 2020). Там съм играл с Левски и Челси - сините от Лондон нямат такива постижения и такъв тренер като мен! Simple Smile След това стигнах до националния на Англия - по обясними причини, покрай Челси и последно съм си в Байерн, но пък не съм играл отдавна.

ПП. Промени в коефициентите на наши отбори след квалификациите на ЕКТ:
https://www.24chasa.bg/sport/article/21282928

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 10:21 от EmBrother

# 12
  • София
Айде ЦСКА с първа победа за сезона! Да го драснат.

нашите национали пак ще гледат световно по телевизията. не виждам светлина в тунела. понякога си мисля, че младежите играят по-добре.
От ясно по-ясно. Поне отметнаха и тази задача.
Младежите биват, ама и при тях няма класа, но все пак това е БГ.

Италия и за мен ще е на бараж (по темата с квалификациите).

# 13
  • София
Фантастично 2-ро полувреме снощи на Юве с Дортмунд! Белият балет не ме впечатли. ПСВ явно са в криза. А Бенфика - м--ка им! Утрепаха ми хубав фиш с вс.др. познато. Е чак да паднат? Обаче Карабах показват, че нищо там не е случайно - поне като олихвяване в този сезон.

# 14
Не мисля, че ПСВ са в криза (макар че сега може да влязат в такава, ако не бият Аякс), по-скоро Юнион сен Жилоа са доста по-силни отколкото хората си мислят.

Бенфика обаче са в криза. Хич няма да им е добър сезона.

Реал наистина не впечатлиха с абсолютно нищо, но е първи мач, и не мисля че това е най-важното срещу този съперник. Взеха ли си трите точки, взеха ги. Дузпите, според мен, си ги имаше.

Очаквах повече от Виляреал.

Юве - Дортмунд с инфарктно второ полувреме. Втори пореден мач за Госпожата с фрапантно развитие срещу голям отбор. Дортмунд, от друга страна, си е типичния Дортмунд. Спечелен мач го изпускаш.

Общи условия

Активация на акаунт