Банята - тема 50

• 8 531
  • 277
  •   1
Отговори
# 180
  • ту тук, ту там
Да, не очаквах,  но и на мен така.
Предложих отново черен едноцветен под, но мм категорично не харесва така.

# 181
  • София
Сложи си и преградата на визуализациите и ако бялото ще е метро сложи и него...
За мен няма особена разлика в момента  и вероятно бих пробвала още доста варианти на разположения на плочките.
Дори бих си помислила ако ги намеря в един размер за вариант, тъмните за пода, а другите за стената... 🤪 Всъщност дори и без да са един размер
Или да помислите за прекъсване на пода само в душ кабината, омекотява визуалната игра на плочките, например...
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 14:35 от Angel_Dust

# 182
sofyia, благодаря, сега ще погледна Flowers Hibiscus И аз търся среден ценови клас.

# 183
Барелина, писах ти на лични.

# 184
  • ту тук, ту там
ако бялото ще е метро сложи и него...
Не, не, няма да е метро. Чудех се просто дали метрото е това, което дава разликата с картинките, които гледам, защото уж същите неща гледам, а все нещо не ми достига...

Дори бих си помислила ако ги намеря в един размер за вариант, тъмните за пода, а другите за стената...
Направиха ми подобна визуализация, но са я обърнали - тъмните на стената, светлите на пода (в един размер). Очаквах този вариант да ми е фаворит, но не ми хареса и така. Ще кача снимката после.

Или да помислите за прекъсване на пода само в душ кабината, омекотява визуалната игра на плочките, например...
Скрит текст:
Подобен вариант гледах и обмислях, но с бяло (само че беше с поддушово корито), даже май го показах тук. На мен ми харесва, пак ще се опитам да го пробутам вкъщи, макар че не ми се получи първия път. Laughing

# 185
Фаянс са китайци. Честно да си призная не смея да купувам техни неща.
Sofyia, ако се сетя ще ти пиша след година да споделиш мнение, стига да не възразяваш!

Иначе, когато гоня бюджет купувам Рока или Идеал стандарт. Обаче с черното нямам никакъв опит как се държи при тях.

Имам един хигиенен душ Mariani от Формабаня. Никога преди и след това не съм купувала евтин смесител, а този се оказа много добро попадение. На евтините обикновено почва да се шупли хромът, този е дурако устойчив, не е мръднал вече 5 години.

# 186
Барелина, писах ти на лични.
HeartHeartHeart

Drago, май да взема на рока тогава Thinking На идеал стандарт май не съм виждала онлайн. На грое знам, че черното не мърда, може да имам късмет и да ги хвана някъде на промо.

Структурите взех на грое, чиниите им не ми харесват, но сега четох, че пък имало проблеми с турските чинии и водата здраво излизала.  А аз турски си харесах Sad Някоя от вас дали е правила такава комбинация?

# 187
  • София
Къде излиза здраво водата?

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 16:04 от Angel_Dust

# 188
  • София
drago, няма проблем. Ще видим как ще се държи, при положение и че ще се чисти често, заради варовика.
Нямам нищо скъпо в банята и не ми е логично да давам много пари и за душ. Споделяла съм няколко пъти в темата - в апартамента банята ни вече е на 14 г, смесителите са Интер Керамик, в чудесно видимо състояние са и работят. След толкова години, ако искат, да се чупят, нямам против.

# 189
На пода около тоалетната Flushed

# 190
  • София
Никога не ми се е случило, по-точно някой не си е настроил струята от структурата.
Та с турски сме, но с виега, не с грое.

# 191
Синтезиран отговор на този въпрос, който се задава периодично и редовно, обикновено за структура на Грое и турски чинии:
Има(ло) редуктори на струята за Грое структурата, за да изплисква водата от чинията. Така се регулира струята и не плиска вода.

# 192
А на  Geberit структурите дали се регулират като сила на водата?

# 193
  • София
Не само за грое и виега са с редуктор, предполагам и другите. 70-80лв са някъде.
И по принцип, доколкото знам проблема е при чинии rimless. Нашите са такива, вече не помня при нас дали беше подарък към комплекта или ни беше посъветвал продавача да си вземем.

Защо ме търсиш - за геберит намирам това
https://www.kristin.bg/product/6112/debiten-ogranichitel-za-stru … berit-duofix.html

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 17:22 от Angel_Dust

# 194
  • София
Нашата структура е геберит с турска тоалетна чиния (ММ държеше на вградено биде). Не е идеалната комбинация, като оттичане на водата, но и не пръска по пода.

Общи условия

Активация на акаунт