Банята - тема 50

• 8 048
  • 268
  •   2
Отговори
# 195
Да, точно за rimless. Ще купя редуктури за всеки случай. Благодаря.
Сещате ли се на коя марка са ви турските чинии?
На мен ми харесват, че са изцяло заоблени, ето нещо такова
Скрит текст:

# 196
  • София
Gural vit nova rimless... Са нашите

# 197
На Идеал стандарт има хубави чинии за вграждане, същите като показаните.Но са скъпи.

# 198
Моите са на Schell и Roca чинии City и Uno от Банястил, турски. Не плискат.

# 199
И моите структури грое не пръскат с чинии римлес.
На тия чинии най-дразнещо ми е, че не може да се сложи нормален ароматизатор, а аз обичам да слагам по два даже.

# 200
Записвам си.
Точно City е едната, която харесахме. Дано и с грое не плиска.
Чи лу, какви са чиниите, сещаш ли се?

# 201
Барелина, тези са, те са по-къси и отдолу остава повече разстояние до земята. В жилището в което живеем сега са стандартни размери и много ме дразни, че отдолу не влиза прахосмукачка.
https://bg-maistor.com/bania/toaletni-chinii/toaletna-chiniya-s- … vYaL6XljKEsHlZwiE

# 202
Здравейте. Предстои ни правене на малка баня. Размерите са 130/230, като сме разпределили пространството така:в дъното душ зона 80см, следва моноблок 70 см и пространството за мивка 60, самата мивка е 50см. Всичко е наредено в ляво.Прилагам снимка с подобни размери, единствено вратата е посредата. Наситих се на мраморни бани с дървесен под. И в старанието да избягам от тази мода съм избрала плочки Чементо салвия. За съжаление не мога да си ги представя на цялата баня и се притеснявам да не стане прекалено зелено и след години да изглежда смешно и да си бия главата в плочките . Питането ми е някой от вас правил ли е баня с тези плочки. Има ли снимка, визуализация 3d , проект? https://www.kai.bg/bg/catalogsearch/result/?q=%D0%A1%D0%B0%D0%BB … 0%B2%D0%B8%D1%8F+ Прилагам и линк към тях.

# 203
  • София
😂 😂 😂 Те са толкоз бледи, как да стане мн зелено... Да видиш моите😉
На теб харесват ли ти или заради някаква мода си ги избрала? Да станат смешни за кого?
Ако ги избираш защото това е каквото ти харесва, ама наистина, вероятно няма да ти изглеждат смешни след години и ще си ги харесваш или ще си ги смениш ако ти писнат. Ако ги избираш заради мода... Всичко е възможно...

Само при душа като на картинката ли ще са?
Гледам ги, гледам, не знам на живо как са, но аз трудно бих нарекла това зелено...
И бих помислила още малко за марката, не толкова за цвета.

# 204
И аз ще подкрепя Ангелчето изцяло, включително относно премислянето заради качеството. Цветът не е интензивен, едва загатнат е (поне на снимките) и ако ти харесва, не виждам точно това да се окаже причина да страдаш след време. Виж, от качеството не е изключено. 

# 205
Да, цветът е много млечно пастелно и светло зелено. Да харесват ми. Снимката е само информативна за разпределението и размерите (използвах готова,  подобна, нямам мой чертеж) ноооо, много ме хвърлихте в размисъл за качеството на Кай ThinkingСпоред вас кои производители имат по-качествени плочки? Като размер съм се ориентирала 70-75см. дължина, за да може да се сложат 2 плочки на тясната страна .

# 206
Ако имате възможност (най-вероятно),  яхвайте колата някоя събота и тръгвайте да пообиколите големи магазини за плочки, да видите на живо.
Разликата в цената на плочки по 35 лв. на квадрат (КАЙ) и други по 50-60 лв. на квадрат, сметнато спрямо необходимите квадрати за банята е пренебрежимо малка. Примерно за 20 кв.м. плочки за малка баня, 20х15 лв. са 300 лв. повече. Тези 300 лв. можеш да ги компенсираш частично с избор на нещо, което е сменяемо - по-евтина батерия на мивката, душ, шкафче с мивка... А налепените плочки не можеш да смениш. Говоря за качество, не за красотата. Изборът на дизайн на плочките е въпрос на личен избор и вкус.
И от мен НЕ за КАЙ, има толкова голям избор на други фирми и плочки, просто не си заслужава.

# 207
pavlina z, ако може по телефон звъннете и разпитайте къде ги има налични. В Сико мисля има голям шанс. Погледнете дали са прави плочите. Пише, че са ректифицирани. Доста интересна серия на снимка, на мен също ми хареса, но на живо не съм ги виждала.

Аз от доста време не бях ходила по магазини за плочки и вчера си харесах за ужас на ММ 3Д релефни за цялата баня и евентуално една стена с гледжосани. Ще се чистят само с четка, обаче хич не ме интересува да Ви кажа, толкова от всички други ми се е пренаситило окото Stuck Out Tongue Winking Eye .
ММ пък нареди на сухо Мараци 1во качество шеврон и направо образуваха дъга. Толкова ужасно криви плочки обаче с цена 91 лв. Купихме стандартни "паркетинки", че една идея повече опция има да ги нагажда на око.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 19:34 от drago_2008

# 208
Много ви благодаря за бързите отговори. Яхнали сме колата днес от сутринта. Най-напред облякохме абсолвентката , беше приоритетно и продължаваме с плочките.Бяхте много полезни и аргументирани🥰

# 209
Драго, да не са стояли много години тези плочки на Мараци  по складовете? Може така да са се изкривили.
Аз за моите подови плочки Мараци (купени от един магазин) ходих да си ги взема направо от склада им в кв. Христо Ботев (мисля, че адресът на склада го има на сайта на Диляна дизайн като вносители), че бяха малко квадрати и ми беше по-удобно направо с кола да ги взема оттам, вместо от центъра или да губя 1 ден отпуска да чакам да ми ги доставят от магазина на адрес. Та там има доста преоценени плочки от по-стари серии и може да се влезе директно в склада да се огледа. То склад е условно казано - един ламаринен навес е по-скоро. Това, че е в етническата махала не трябва да ви притеснява (освен дупките по улицата, разбира се). Една стара къща с 2 преходни стаички е "шоу рум". Но има наредени стендове и стенички с по-стари серии на промоция.

Общи условия

Активация на акаунт