Банята - тема 50

• 7 760
  • 266
  •   1
Отговори
# 255
Ми може мазилката под плочките и замазката да къртите ако има нужда, ние не знаем Simple Smile Старите тръби да се къртят (нормално се замазват под плочките и са невидими), тях предполагам също ще сменяте?

Да, замазката ще се маха, но тръбите - не.
Ще се сменят, но съм си намерила вече майстор за това.
Така че къртене на плочки, замазка и извозване на отпадъците.
Ще ми помогне някаква ориентировъчна цена, ако някой е минавал през същото скоро. Ако има значение сградата е ЕПК.

# 256
То цената на контейнер еднаква ли е във всички градове?

Инак наскоро моя приятелка къртиха плочки в кухня миналия месец. Пловдив. Знаете как някои от едновремешните кухни плочките са били и по стените отстрани от горе до долу. Предполагам, че не е е същото като баня, но за всеки случай ако може да е някакъв ориентир. Къртене и изхвърляне на тези кухненски плочки, разглобяване и изхвърляне на стара секция от соца - общо всичко това 900 лева.

# 257
Може и без контейнер. В единия вариант - товарят чувалчетата в техния бус и ги изхвърлят "те си знаят къде", но ви начисляват и сума за извозване до сметището и такса за това. Във втория вариант оставят чувалчетата до контейнерите за боклук и чувалчетата чакат от общината да ги извозят - един път седмично би трябвало да минават и събират едрогабаритни отпадъци. И самите чувалчета от сезал също се плащат - н-броя, защото ги пълнят само наполовина, защото са много тежки.

В София със сигурност ще е повече от 900 лв. - мисля си за 1500-2000 лв., някой беше питал в темата, но не помня колко му бяха оферирали. Подът на плочки ли е, ако е мозайка и тя може да се изкърти, това е още работа. Мивка, тоалетна чиния, стар бойлер и т.н. също са отпадък, голям.
Има много фирми Кърти-чисти-извозва. Ако имате съсед/и, с които се разбирате и които са правили ремонт наскоро, можете да ги питате.

# 258
Ми може мазилката под плочките и замазката да къртите ако има нужда, ние не знаем Simple Smile Старите тръби да се къртят (нормално се замазват под плочките и са невидими), тях предполагам също ще сменяте?

Ще ми помогне някаква ориентировъчна цена, ако някой е минавал през същото скоро. Ако има значение сградата е ЕПК.
То майсторът ще прекара новото ВиК, но кой ще  демонтира старото? Обикновено са същите, които къртят.
Според мен цената ще е по-висока от 900 лв. Само контейнер струва 200+ лв. Пълнене и сваляне на чували + къртене за 700 лв няма да е.
Ще питам колко струва и ще пиша.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 14:22 от drago_2008

# 259

То майсторът ще прекара новото ВиК, но кой ще  демонтира старото. Обикновено са същите, които къртят.
Според мен цената ще е по-висока от 900 лв. Само контейнер струва 200+ лв. Пълнене и сваляне на чували + къртене за 700 лв няма да е.
Благодаря ви!

Пода е с плочки, няма мозайка, няма стари плочи отдолу.
В банята има само мивка и душ. Нищо друго.
Разбрала съм се с майстора, да махне старите тръби преди да сложи новите. След него така или иначе пак ще има за извозване неща, понеже ще кърти за новите тръби.

# 260
  • София
Трудно е да се каже, кое - колко струва, но при ремонта на кухнята тази година никой майстор не дойде за под 500 лв, дори за дребни неща.
С фирмите за къртене, съветвам да се внимава много. Какво се случи при нас миналата година. Уточнявам - панелен блок. Разбрахме се с майстора плочкаджия, че той ще изкърти. Махна старите плочки, но под тях се оказа мозайка, която трябваше да се махне частично, за да се изпълни новата канализация. Майсторът се опита, вдигна ръце и каза че не може. ММ остана в безизходица и какво да прави - звънна на номер в Гугъл - чисти, кърти, извозва. Като дойдоха една тайфа цигани, разкъртиха баня, да кажем че свършиха някаква работа и после като нападнаха ММ - взеха му всичките пари, откраднаха бойлера, откраднаха каквото имаше по пътя им. Златен ни излезе ремонта, но поне не пострадахме физически. После се покриха и като всичко в България остана без последствия.

# 261
Най-голямата мафия са ромските "фирми". Един от сайта Майстор плюс уж с добри ревюта, който се занимава с всичко, такъв хубав ремонт направи на нашите общи части, че да не разправям. Повика го един съсед, който яростно го хвалеше. Хвърлиха 30 хил лв на боклука, защото се заядаха с ММ и не пожелаха да го организира.

!Фирмата му имаше лоши ревюта във Фейсбук, но явно са много платежоспособни и плащат да ги трие някой грамотен компютърджия.

# 262
То се плаща за добри ревюта. Аз преди време гледах фирми за спешни ВиК ремонти - ми то само по стила на изразяване (едни и същи или сходни похвали, вкл. едни и същи думи и изрази) повечето бяха платени.

# 263
  • София
Кажете една-две фирми за извозване, които не са в мафията. Предстои ми изхвърляне на стари мебели, няма много къртене.
Мислех да намеря майстор за банята, да махне мивка, тоалетна и т.н, и тогава да викам извозване заедно с кухнески шкафове и други мебели. Засега съм в позиция търсене на майстор.

# 264
  • София
Кажете една-две фирми за извозване, които не са в мафията. Предстои ми изхвърляне на стари мебели, няма много къртене.
Мислех да намеря майстор за банята, да махне мивка, тоалетна и т.н, и тогава да викам извозване заедно с кухнески шкафове и други мебели. Засега съм в позиция търсене на майстор.
За старите мебели може да опитате групите във фейсбук за подаряване на мебели - в зависимост от състоянието на мебелите вероятно ще разкарате една част от тях безплатно от имота си, а и ще свършат работа на други хора.

# 265
  • София
Лорена, добра идея. Има един бюфет от масив, който може да е антикварна ценност дори. Има и килим, който прилича на истински персийски. Другото е соц, но е здраво.

Но все пак ще бъде добре да споделите фирми за разчистване. Или да разчитам на извозването от общината 2х седмично? Не наведнъж, а малко по малко. То както е тръгнало, няма да намеря скоро майстор.

# 266

То майсторът ще прекара новото ВиК, но кой ще  демонтира старото. Обикновено са същите, които къртят.
Благодаря ви!

Пода е с плочки, няма мозайка, няма стари плочи отдолу.
В банята има само мивка и душ. Нищо друго.
Разбрала съм се с майстора, да махне старите тръби преди да сложи новите. След него така или иначе пак ще има за извозване неща, понеже ще кърти за новите тръби.
Казаха ми: " Ако се свалят само плочките по стените, а не до тухла, задно с подовите и замазката, боклукът се сваля с асансьор и се изсипва в контейнер, вкл.извозването му - около 800 лв (не по-малко), ако се сваля до тухла - около 1000 лв.- 1100 лв.

Общи условия

Активация на акаунт