Банята - тема 50

• 7 782
  • 266
  •   1
Отговори
# 225
Тази серия на Мараци и аз я гледах преди няколко години, в Диляна дизайн, имаше табло с всички цветови варианти. Като влюбена в синьото по рождение, сините ми бяха първи избор, зелените на второ място, но и всички останали бяха великолепни. Прагматични съображения - много фуги заради размера, ме отказаха от този размер по принцип.

За реденето - по HGTV-то гледах и вариант на квадрати. Примерно, 4 плочки хоризонтално, върху тях 4 плочки вертикално. Но в случая не знам дали, като се сложат и фугите, ще се получи квадрат, т.е. няма да се получи разминаване. 

Драго, не знам защо те разсмях, аз само изказах хипотеза. Не съм се обидила, разбира се. Но съм чувала (не знам дали е вярно), че плочки се съхраняват "на ребро", та си помислих дали ако са стояли натрупани кашони не на ребро, дали не може да се е получило това изтумбване. С качествени плочки не би трябвало да се получава това нещо, обаче, според мен.
Извинявай много, не исках да те обидя по никакъв начин! Представих си гранитогрес, който го пече и мръзне и се гъне на различни посоки.
Понеже е малък, че и шеврон, явно им е трудно с калъпите. ММ беше съвсем подготвен как като го нареди по определен начин и ще "блеснат" кривините за изненада на продавача, който го рекламираше оживено за 91 лв/кв.м.
С просто око като държиш плочката иначе не личи.

# 226
Малко встрани от центъра на темата, внимавате ли и за цвета на фугата, като избирате плочки?
Последно го играх такъв филм, че ми се зависи свят, та предупреждението ми свети в главата вече.
Скрит текст:
Лепихме плочи на  веранда , класически, тукашни, имитиращи португалски калдаръм. ММ хареса малко по- светли от обичайните, обаче не помислихме за фугата .От 4 близки цвята, ни един не пасваше идеално Unamused

# 227
  • София
Въпрос на вкус, аз не държа, да пасва идеално, понякога изобщо и не искам. А и много плочки не са точно едноцветни. Моите повечето не са.

# 228
Е разбира се,че зависи...
Аз го споменавам като "парен каша духа"- вече мисля за фугата, докато избирам плочките, а не след това.

# 229
Според майстор при плочки в една гама  правилото е фугата да е последният граничен цвят от плочката. Разбира си - това е майсторска естетика. По-смели могат да са решенията на обитателите.

# 230
Няма правила, всеки си избира по вкус.
Аз визирах това, че исках точен цвят, а нямаше, при никоя марка фуга, оттогава не избирам на парче.

# 231
Няма правила, всеки си избира по вкус.
Аз визирах това, че исках точен цвят, а нямаше, при никоя марка фуга, оттогава не избирам на парче.
Преди години имахме такъв казус с едни плочки  в цикламено. По картелка купихме боя тонирана в същия цвят, смесиха я с фугиращата смес и добавиха вода, за да се достигне необходимата гъстота за фугиране. Получи се.

# 232
Eто реална снимка на "мраморна" баня с големи плочки. И майсторът не се е старал особено много.

Не съм аз на снимката, снимката е от обява за продажба.

# 233
Това някакъв маскировъчен десен ли е, да се спъват и блъскат в ъглите хората?

# 234
Не само, че не се е старал майсторът, ами и собствениците не са били много с акъла си.
Един пинтерест да отвори човек, и вижда , че „мраморните“бани са големи, светли помещения- едната стена е заета от голямо огледало, има много светлина от голям прозорец, и в много случаи- не са 4 стени и под, а само 2/3 стени и под .
В този абсурд, оставаше да са налепили и тавана Close

# 235
Здравейте! Трябва ми вашата безценна помощ за един проект на баня, споделям най-грубо направена визуализация на това, което си представям от чата.
Стенните плочки са 90 см на 30 см, а подовите 60 на 60.
Дали има друг начин да се съчетаят, гоним усещане за спа (светло бежово като камък, евентуално съчетание с релеф и дървесно), дали са подходящ размер или да търсим по-големи плочки?

Прилагам и схемата на банята с размери:
Скрит текст:

За душ-зона си представям размер 90 на 90, останалото в ляво ще е мивка и шкаф, а в другата посока ще е структурата.
Ще съм благодарна на всякакви препоръки!

# 236
man_darin_kaТочно затова тогава писах. Този ужас поне е с голяма плочка и златиста жилка, а онези бяха малки плочки и сива жилка.

villanelle_,

Идеята ми харесва, но цветът на плочката за мен трябва да не е толкова жълто, а по-светъл бежов. Размерът и по-голям да е, 120 см пак ще се реже, а на стената 2.50 ще остане лента, освен ако не сложите в центъра 120 и две парчета по 65 см. Ще имате повече фира така и трябва да поръчвате на брой плочки, а не на квадратура!

Ако Ви се дават пари и приемате предложения, може да преместите тоалетната на стената с душа/мивката. Така ще имате доста по функционално разпределение и изцяло суха душ зона. Ама трябва да е някой, който разбира и му се занимава да вкопае тръбата, а на ъгъла да сложи 2х45 градуса криви, за да се оттича нормално. Тогава може да имате мивка 10+80 см, тоалетна 70 см и душ 90 см на една стена.

# 237
Много приятен лек и топъл дизайн, изчистен и минималистичен, хем скандинавско, хем някак по японски...  Харесва ми.
Но щом имаш място направи кабината 90 х 120.

П.П. Нюанси на цвета не можем да обсъждаме, защото зависи от мониторите. Аз нищо жълто не виждам например Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 16:48 от Черна станция

# 238
  • Варна
Тук отвреме навреме се пита за някоя по-готина завеса за баня, затова споделям линк.
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1284365001.html

villanelle_, аз бих сложила декорната плочка зад шкафа с огледалото. Като отвориш вратата погледът ти да се закове в най-хубавата част от банята - голям шкаф, красиви лампи и огледало..........

# 239
Lady, на мен и ленените на H&M и Zara Home ми харесват.

Общи условия

Активация на акаунт