Гадния период в годината

• 7 391
  • 146
  •   1
Отговори
# 75
Винаги съм живяла до морето, и може да е заради това- равнодушна съм към лятото на море, но го обожавам есен-зима-пролет. И миризмата му е по-силна, и звука по-красив..

# 76
  • Между гори и планини
Нямам такива периоди, аз обичам всички сезони. Хубаво е, че живея сред природата и се наслаждавам на всички промени около мен. Такава ми е настройката явно - да видя красота във всичко, дори и в неща които другите не харесват, или не забелязват. Доста съм саможива и съм си самодостатъчна, оставила съм много малко хора в моето обкръжение, защото не искам да бъда натоварвана с отрицателни емоции по никакъв начин.

# 77
Винаги съм живяла до морето, и може да е заради това- равнодушна съм към лятото на море, но го обожавам есен-зима-пролет. И миризмата му е по-силна, и звука по-красив..
Абсолютно! Септември и октомври са златни, пътувам из областта и се наслаждавам на нежни слънчеви дни, лозя, дюли...есени цветя! Прекрасно е!

# 78
  • София
И аз обожавам морето извън сезона. Ей така - две столчета от багажника, бутилка просеко, пък може и да сме с якета. Не държа да се къпя и да се пека, стига ми да го гледам в хубава компания.

Особено много ме натоварва 15.09 и седмицата след това. Яко стресови случки на квадрат!

# 79
  • sofia
Дълги години много ме натоварваше започването на училището с големия син....откакто завърши се успокоих. А от тази година вече нямам ученици -ура!
Та вече нямам такъв изразен неприятен период

# 80
Оф, тръгването на училище ми докарваше всеки път стрес. Помъквахме се с баба, дядо, тоалети, токчета...кошмар! Добре, че отдавна завършихме!

# 81
Ноември и януари са моите омразни месеци.
Живея на място с много сурова и дълга зима и от ноември до края на март съм в тежка умствена летаргия. Много е тежко, по 3-4 метра преспи сняг, с месеци.

# 82
  • По света и у нас
Моментите които ми създават стрес през годината са следните:

- Началото на декември - голямо мислене и покупки на подаръци, които после ще бъдат забравени, нехаресани и тн, върнати, неоценени - и как да бъдат оценени като всичко всички го имат. Тази година мисля да пропусна подаръците.  Къде да сме на нова година - стрес по търсене на място за парти...пък с коли ли или с таксита да сме?

-Рождените дни на деца и племенници - някаква драма се разиграва, някакви огромни суми се дават да партита, някакви притеснения покрай това кой щял да дойде да не дойде, какво точно да се прави, да се сервира. Самите празненства не са чак  толкова приятни както бяха някога - 10 деца у нас да си играят. Сега е парти с фокусник, с принцеса, в клуб за скачане, 15-20 деца търчат + толкова родителите стърчат и чакат децата да се натичат, децата не играят помежду си, а са се загубили из зали за скачане... И това мисля да го прекратя. Писна ми.

- Началото на август (при нас започва училище) - малко е тегаво защото се почва с комуникациите, карането до училище училищните панаири и благотворителност. Аз му казвам " Училищния Онли Фенс", точно вчера правих благотворителност за децата ми които са публикувани с профили за наддаване... Тоя капиталистически живот е толкова греховен, че просто се чудя как не го виждат нашите религиозни фанатици.

- Лятото и в Тексас и БГ супер жега, печем се варим се и се пържим... не можеш да излезеш през деня от 11-6, всичко на закрито и хибернираш.

- Халоуин - покупки на някакви неприлични (К*р*енски и сатанистки) костюми, и кила бонбони, за да може да акумулираме повече бонбони, които са вредни за свички нас... после драми около събитието.

- Пролетна, лятна и зимна ваканции, както и всички уикенди - трябва да се измислят някакви пътувания иначе всички ще седят пред ТВ-то/лаптопа. Аз съм в тиха паника всяка седмица и мисля прогресивно за 3 седмици напред какво да правим.

- Всичко останали пазници - ден на труда, на благодарността, на валентин - от училище ни бомбардират с идиотски поръчки какво да сме купели за да могат децата да си разменят торбички с глупости, които после ще създадат камара боклук у нас. Още имам неотворени пакетчета от последните две години, и ми е писнало да подреждам тези бонбонки, гумички и лепенки на които децата не обръщат никакво внимание.

- В БГ края на Август е тегаво защото предвиждаш започването на училище и края на лятото, но сега вече не се чувствам така защото не ходя на училище и мога да ида на море по всяко време  а и се кефя на есента, на зимата и въобще.

- Периода на подаването на данъчните декларации. От 1 ви Януари до 15ти Април е една агония, докато не си подадеш декларацията.

# 83
  • Между гори и планини
Звучи ужасно! Изпаднах в агония само докато четох!
Уреждането на парти за детски рожден ден и на мен ми носеше стрес, приключи когато малкия ми син беше на 11. След това сме правили събирания у дома, на двора с лека почерпка - хапки и торта. За НГ преди ходехме на ресторант, че аз имам РД. Обаче не ми се дишат цигари, слуша чалга ( по някое време все на нея се обръща), яде студена пържола с гъби ... Започнах да събирам приятели за обяд за моя празник, а Нова година да посрещаме само с мезета, малко хапки о шампанско, тихо у дома. Подаръци пък правя такива неща които са необходими.
Другият стрес се старая да не си го причинявам.

# 84
Примадона, точно така беше, докато имахме ученичка..разбирам те напълно!
Пак имаш търпение да ги подреждаш...аз отдавна да съм изхвърлила гумички, лепенки и бонбонки, неотворени 2 години.
НГ празнувам в съседния на нас ресторант, отивам пеша с токчета, защото е на 5 мин. Wink Места се запазват от септември.. 😁

# 85
Като цяло не харесвам юни, юли и август, декември, януари и февруари. Уви, от няколко години всеки месец ми е кофти...абсолютен застой и липса на късмет.

Обикновено хубави неща преди са ставали през април и май. Случайно или не, най-дълго съм работила на работни места, на които съм започнала работа през тези два месеца.

И като цяло обичам пролетта и есента. Лятото и зимата хич не ги харесвам защото при нас са прекалено топли/студени съответно.

Затова и лятото предпочитам да ходим на студено или на планина, а зимата на топло и на море. Аз морето го обичам и лятото, но е претъпкано и пясъка направо пари.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 16:04 от Анонимен

# 86
Каква агония е подаването на таксите?!
Отива се за половин час при акаунтъра, накрая подписваш електронно и бягаш..
Аз пък най-обичам този период, защото хем идва пролетта, хем имат винаги да ни връщат пари 😀.

# 87
Аз съм с Примадоната, има много истина в нейните думи.

Ето започна увебната година и се започна, "това ми трябва за този проект, онова за другия". Всеки ден, няма месец, няма седмица това е цяла учебна година се проверяват домашни, преговаря се български език, приготвят се кутии за обяд, снакове и глупости на търкалета.
Ще дойде много скоро Хелоун, там ще ни искат торбички с бонбони и костюм разбира се. После чакаме с трепет деня на тиквата, задължителен проект с нея. Предколедната истерия сте описали, няма да задълбавам. Януари имаме детски рожден ден и това си е обилна подготовка, после идва Валентайнс дей, пак торбички с бонбони но този път със сърца. Март е деня на Св Патрик, пак проект задължително и облекло в зелено, има и ваканция на учениците. Taксите не е малко ангажимент, чакаш си да пристигнат бумашки за да се попълни всичко. Ние със съпруга няколко години сами си правехме таксите, но тази пролет режихме да отидем при счетоводител, една идея по спокойно ни е така.
Април идва Великден, неучебни дни, но пък тестовете в училище стават сериозни, Май месец учебната година е към своя край, започва трескава подготовка за лятото.
Юни и Юли са ми една идея по релакс, но това не е правило за всички. Пак си има стрес, летни лагери, занимални, пътувания...
Август започва учебната година, огромна несправедливост. трескаво пазаруване на учебни пособия, униформи, обувки...
Красота целогодишна.

Най важното според мен е да сме здрави и да виждаме положителната страна на всичко което ни се случва.

# 88
  • Между гори и планини
Чарът на това да сме майки!
За съжаление децата много бързо порастват, отлитат и гнездото остава празно, тихо и подредено! И тогава всичко това което ни е тежало някога, ще ни залипсва!

# 89
Така е Доня, времето лети. До скоро купувах бебешки мокри кърпи, вече купувам гланц за усни и парфюмчета. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт