Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 725
  • 503
  •   1
Отговори
# 15
Според мен връзката ви е изчерпана. Няма смисъл да стоиш в този брак. Ако си сигурна, че ще се справиш сама - гони го. Ако не се разведете сега, ще се отложи малко, но и сама казваш, че няма чувства. Няма да се появят повече - това е само по филмите. Неуважението към близките също е нещо, което ще те държи постоянно в напрежение, ако останете в брак.
Не се притеснявай, ще намериш своя човек, който ще те обича и с детенце и с всичко и ще те уважава. Но трябва първо да си свободна емоционално.

# 16
  • София
Защото все се надявам, че нещата ще се променят и ми е трудно да захвърля 10 години отношения..
А за името нямаше компромисен вариант - на баща му и това е. След всичко, което жертвах от себе си, не само физическата болка, а и психическия срив от абортите нямах право и името да избера, явно
Нали знаеш за вълка и козината му?

# 17
Авторката, аз смятам, че и ти си допуснала много грешки и продължаваш да допускаш. Как ще наречеш бебето на баща си, ако мъжът ти не е съгласен? Това е едно глупаво мерене на инати, което не води до добро. И защо искаш грижите да бъдат 50/50? Та ти си вкъщи, а той работи. И тия забележчици, че ходел на кафе... Ами разделяй се и за следващия мъж го измисли по- добре.

# 18
Начинът, по който описваш съпруга си, говори за човек, който се държи токсично и унизително към теб. В добавка към липсата на секс и приоритет на "приятелите" Това не е временна криза, а модел на поведение. Щом имаш дом, работа, кола и подкрепа, по-добре е да си върнеш свободата и спокойствието. Детето е още малко и ще понесе много по-малко травма, ако расте в стабилна и спокойна среда, отколкото в дом, пълен с скандали и обиди. Най-важното е да се събереш, да намериш себе си и равновесието си. Когато се възстановиш, ще имаш шанс да срещнеш нормален човек и да изградиш здрава връзка. Това, което описваш, не е за спасяване. На твое място бих потърсила адвокат и бих излязла от тази ситуация възможно най-бързо

Бягай с 200!!!
Не може едно име да е повод за всичко това. Човекът си е такъв.

# 19
При така описаната ситуация, аз не бих стояла в такива отношения. Не мисля, че нещата ще се променят към по-добро, по-скоро обратното, някой ден ще се стигне и до физическо насилие. Сега ти е момента да се разведете, докато детето е малко.

# 20
Авторката, аз смятам, че и ти си допуснала много грешки и продължаваш да допускаш. Как ще наречеш бебето на баща си, ако мъжът ти не е съгласен? Това е едно глупаво мерене на инати, което не води до добро. И защо искаш грижите да бъдат 50/50? Та ти си вкъщи, а той работи. И тия забележчици, че ходел на кафе... Ами разделяй се и за следващия мъж го измисли по- добре.

Ще мълчи и сумти два месеца за едното име. Щото името е по-важно от това, че ще имат дете? Това е демонстрация на контрол. Токсично наказание . Мълчанката е класическа за нарцисите!

# 21
На това мнение съм и аз. По-добре да се опитате до оправите отношенията си,но в крайна сметка решението си е ваше!

# 22
  • Melmak
Защото все се надявам, че нещата ще се променят и ми е трудно да захвърля 10 години отношения..
А за името нямаше компромисен вариант - на баща му и това е. След всичко, което жертвах от себе си, не само физическата болка, а и психическия срив от абортите нямах право и името да избера, явно

Вие сте от много години заедно без да сте имали деца. Никакви сигнали ли нямаше по-рано?

Недей да влизаш в ролята на жертва, имала си трудности, всеки човек минава през нещо. Лесен живот няма, дори така да ти изглежда отстрани. Ако си решила да си мериш ината с мъжа си, какво очакваш? Ти даваш име, което той не иска. И той има право на мнение по въпроса. Можеше да изберете неутрално име. Ама ти зор.. не на твоя, на моя баща. Така като продължаваш, в следващата връзка няма да е по-различно.

# 23
Не, няма да съжаляваш.

# 24
Ако мъжът се е държал по същия начин преди, както се държи и сега, бих опрсвдала донякъде избора на име и пренебрегването на неговото мнение. В обратния случай обаче не мисля, че аборт и трудно забременяване се преживяват трудно само от страната на жената, в нормално семейство партньорът също би страдал. Не искам да меря страданието, тъй като със сигурност жената изживява ситуацията и физически, но емоционално е нормално и мъжът да съпреживее.
Ако желае, авторката ще просветли ситуацията.

# 25

Вие сте от много години заедно без да сте имали деца. Никакви сигнали ли нямаше по-рано?

Недей да влизаш в ролята на жертва, имала си трудности, всеки човек минава през нещо. Лесен живот няма, дори така да ти изглежда отстрани. Ако си решила да си мериш ината с мъжа си, какво очакваш? Ти даваш име, което той не иска. И той има право на мнение по въпроса. Можеше да изберете неутрално име. Ама ти зор.. не на твоя, на моя баща. Така като продължаваш, в следващата връзка няма да е по-различно.

Сигнали не мога да кажа, че е нямало по-рано. Сама съм си виновна, че съм си намирала оправдания.. че хората не са перфектни, че няма пълно щастие. Обаче не мога да живея така. Не е първия път в който е чупил неща и неведнъж се е изнасял преди 2 пъти и после звъни на пожар да се връща. Неведнъж не ми е говорил по седмици и месеци по други поводи. И тук не е до инат,а до принципи. Ако ще кръщавам на някой име е ако го усетя и ако човекът заслужава, а не щото така било прието. В случая за 10 години от баща му никаква помощ, подкрепа или разговор не съм видяла.

# 26
Не бих останала с човек, който няма капка уважение към мен като човек, майка и партньор и прави всичко възможно да разбие семейството ни, защото трите имена да са "негови".
Но щом има дете, преди всичко бих мислила за него и не бих го оставила да расте с човек, който 1 г. не го нарича по име и е склонен да троши, когато се ядоса.

Той е направил своя избор, но иска инициативата да дойде от теб, затова се държи така. За да излезеш ти "лошата".

И защо искаш грижите да бъдат 50/50? Та ти си вкъщи, а той работи.
Тя също работи, при това без почивни дни и празници. Отглеждането на новородено всъщност е доста изтощителна, отговорна и добре платена професия.

# 27

Представи си след още 10 години, в които бащата отказва да нарече сина си по име, такъв живот колко трудно ще бъде да захвърлиш 20 години връзка.

Съчувствам ти, разбирам, че полагаш усилия, но не е достатъчно само единият да се старае да спаси семейството.

# 28
Сигнали не мога да кажа, че е нямало по-рано. Сама съм си виновна, че съм си намирала оправдания.. че хората не са перфектни, че няма пълно щастие. Обаче не мога да живея така. Не е първия път в който е чупил неща и неведнъж се е изнасял преди 2 пъти и после звъни на пожар да се връща. Неведнъж не ми е говорил по седмици и месеци по други поводи. И тук не е до инат,а до принципи. Ако ще кръщавам на някой име е ако го усетя и ако човекът заслужава, а не щото така било прието. В случая за 10 години от баща му никаква помощ, подкрепа или разговор не съм видяла.
Разведри се момиче! Спаси се!
Всеки допуска грешки. Това е нормално. Няма безгрешни, но живеем един живот. Не се съмнявай в инстинктите си.

Неуважението към родителите ти също е сигнал.
И не е вярно, че няма да намериш друг.
Има мъже, които ще те вземат и ще се държат с теб достойно. Просто не избързвай да се набухаш на първият срещнат от отчаяние. Нямаш представа колко често срещана грешка е.
Излекувай се от този токсичен човек. Искай подкрепа от близките си, тези които ти мислят доброто. И като се оправиш ще дойде правилния и няма да допускаш старите грешки.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 17:24 от Moderator (Nikol)

# 29

Жертвала? Ами, да не си се жертвала, ето затова и неговото отношение е такова - като към жена, която се оплаква от положението си. Жертвала си се, следователно можеш да вземаш еднолични решения, на което той се противопоставя, естествено. Подходът ти определя и резултатите. Наистина - един дол дренки сте и двамата.

Общи условия

Активация на акаунт