Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 836
  • 503
  •   1
Отговори
# 270

Не е насилник като е метнал някоя чаша, дистанционно и варени яйца - избухлив и детински неконтролируем е. Залагам си шапката, че тя хич не е хрисима и не му е останала длъжна - летяла е домакинска техника и чинии и от нейните ръце!

Това вече са някакви лични фантазии.
Че ИИ халюцинира в угода на потребителите е ясно и потвърдено от създателите му, няма нужда от допълнителни участници в груповата драма.
--------------
Между другото, чудя се дали да не пусна тема за рисковете от предоверяването на ИИ и негативното му въздействие върху лабилните психики, вече има и достатъчно сериозни публикации и наблюдения относно този проблем.

# 271
Вие или не четете.
Или не разбирате, това което четете.
Изборът на име трябва да е избор на двамата. Не трябва да е някакво мерене, някакви заслуги, някакви предимства за единия или другия. Щото като е с "козове"  - има теми като тази.
Да, избор на двамата, но по-скоро е редно бащата да се съобрази повече с майката. Ако той мрази някое име е редно да не се кръщава така. Но ако той държи само и единствено на баща си и никой друг, а майката очевидно не иска това име, тогава защо реално тя да се съобрази с него??

Ами защото според мъжете, жената винаги трябва да направи компромис. Ето е нейният случай не е направила и какъв е резултата?
Не според всички мъже, съвсем не. Около мен много двойка сега приятели имат дете, всички смятат че майката избира името. Всеки предлага, но крайното решение е нейно. Едната го кръсти на баща си, на нейният баща.

Абуто е прав за връзка с деца и такава от нулата. Никой не мечтае за партньор, който има деца от друг. Но тук фокусът се измества по този начин...все едно й казвате да седи с този, ако изобщо иска мъж, иначе няма да види такъв до края на живота си. А основният проблем е друг. Изобщо авторката сбърка, че каза това изречение и измести темата.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 07:38 от Tanya Valcheva

# 272
Скрит текст:
Да, такова е. В този случай възниква въпросът тя защо стои.
Писах и трих, защото се опитвам да го напиша по-тактично.

За съжаление все още има жени, които са дресирани от родителите си, че трябва да се подчиняват на мъжа. Че той е шефът.

E точно пък в тая тема къде намеси жените, които се подчинявали на мъжете и видя в тях авторката ...

Седи защото четете и си вкарвате в сюжета СВОИТЕ ПРОБЛЕМИ и емоции към други мъже, връзки и отношения!
Но тя има нейните проблеми - не вашите.
Не е насилник като е метнал някоя чаша, дистанционно и варени яйца - избухлив и детински неконтролируем е. Залагам си шапката, че тя хич не е хрисима и не му е останала длъжна - летяла е домакинска техника и чинии и от нейните ръце! За това вие сте по-впечатлени от случилото се!
Скрит текст:
Всичкото с мълчането на техните са глупави демонстрации. Не бил казал Мерси, ама отишъл на гостито ...
Сериозно - това всичкото са детинщини на два ината, които приемат егото за гордост.
+  едно малко бебе-момиченце, което УВИ ще им сърба гайлето!
Пропуснала ли съм нещо, ако е така, би ли посочила на базата на какво си залагаш шапката, или това са изцяло свободни съчинения?

Познавам двойки, в които наистина и двамата са си викали, крещели и целели, но за съжаление познавам и такива, в които мъжът наистина, защото явно се счита за горд мъж, троши и вика ВСЕКИ път, когато не е на неговата, а жената не смее гък да каже и рядко изказва своя позиция. Първите двойки рядко дълго просъществуват обаче.

# 273
Опитвала съм многобройни пъти да разговарям с него, но комуникацията е ужасно трудна, да не кажа липсваща. Държи се и се цупи като малко дете и отказва просто да водим нормален, спокоен диалог без крещене и обиди. От както се е родила е блъскал варени яйца в плота, чупил е чаши, хвърлял е дистанционни и то от агресия като му кажа, че все ходи да пие кафенца.
И аз си искам старата свобода, но бях наясно, че с дете вече няма да е същото, но е доста нагло единия да си прави каквото иска, а другия да поема цялата отговорност + пране, готвене, чистене. Не ми ли бил помагал, ами да, включваш се, но за мен не би трябвало да е просто да се включва, а да е 50/50 отговорност ...

И ме боли и от начина по който се държи с родителите ми. Подминава ги, не ги поздравява, на 1ви януари ни поканиха на гости нито Честит имен ден, нито Честита нова година. Не очаквам да са най-добри приятели, но поне елементарни обноски..
.
Създал е дете, което да продължи рода му.
Но с името на баща ти.
Той ли е нагъл?

# 274
  • Далечният изток
С презиме името на бащата и с фамилия името на дядото... Айде без излишни обвинения, ако може! Не му се е затрил великият род.

# 275
Ама не бе, на всички готини и свестни мъже им е мечта да се нагърбят да гледат чужди деца барабар със смазаната им от емоционален багаж майка, особено в бебешката им възраст когато не може да се мръдне никъде. Сигурен съм, че ще има опашка от кандидати да са с нея, в апартамента и, и да и угаждат на инатите.
Нали това искате да и говорим?

# 276
Опитвала съм многобройни пъти да разговарям с него, но комуникацията е ужасно трудна, да не кажа липсваща. Държи се и се цупи като малко дете и отказва просто да водим нормален, спокоен диалог без крещене и обиди. От както се е родила е блъскал варени яйца в плота, чупил е чаши, хвърлял е дистанционни и то от агресия като му кажа, че все ходи да пие кафенца.
И аз си искам старата свобода, но бях наясно, че с дете вече няма да е същото, но е доста нагло единия да си прави каквото иска, а другия да поема цялата отговорност + пране, готвене, чистене. Не ми ли бил помагал, ами да, включваш се, но за мен не би трябвало да е просто да се включва, а да е 50/50 отговорност ...

И ме боли и от начина по който се държи с родителите ми. Подминава ги, не ги поздравява, на 1ви януари ни поканиха на гости нито Честит имен ден, нито Честита нова година. Не очаквам да са най-добри приятели, но поне елементарни обноски..
.
Създал е дете, което да продължи рода му.
Но с името на баща ти.
Той ли е нагъл?

“Рода му” а жената, която носи и ражда детето, някакъв инкубатор за 9 месеца ли е?
Пхахаха
И не носи ли детето две от имената на бащата?

# 277
Еmma, пусни. Няма значение дали е ИИ или всеки инфлуенсър с претенции за компетенции Simple Smile

# 278
Еми да го гледа някой от върволицата от мъже пред тях.
Тя е решила да го кръсти така, без разговори и разбирателството.

# 279
Мъже, които се водят единствено от тъпото си его, изобщо не стават за съпрузи и бащи.

А за нея не се тревожи. Ще си намери нормален мъж, който не само ще гледа малкото момиченце, ами и още деца ще си имат двамата сигурно Grinning

# 280
Струва ми се нереално 8 години всичко да е по мед и масло и изведнъж толкова да е категоричен за името на детето, да не отстъпва, че и да обижда и така да се държи. Със сигурност е имало червени лампички, просто според мен детенцето и събитията около него са изиграли ролята на катализатор. Не мисля че има смисъл да продължаваш с този човек. Вредно е и за детето да расте в такава отровна среда.

Не е било по мед и масло, нали казва, че няколко пъти я е напускал. Съответно тя е правила всички нужни компромиси, за да се върне той, че има репродуктивни проблеми и се е страхувала, че няма да намери друг кандидат-баша при наличните проблеми. И след всеки неуспешен опит е чувствала, че е вложила твърде много и не може точно сега да се откаже, съответно е правила тя компромиситв. От него не се е искало нищо особено, просто да стои и да даде материал. И изведнъж след раждането тя решава, че вече си е постигнала целта и може да става на нейното. В този ред на мисли, трудно ще намери друг мъж, без значение, че други жени с по 2-3-4 деца намират. Тя, ако си е вярвала, че ще намери, щяла е да опита преди да ражда от този.

# 281

Ако жените си зарязваха децата, защото не са кръстени както искат, колко ли деца щеше да има по домовете? Мъжете си мислят, че работата им приключва до правенето и после доста лесничко се отказват. Представяте ли си една майка да не се обръща по именно към детето си, само защото не било на нейното? Хахаха

А мъж ще си намери, не се притеснявай. То не е много сложно 😩

# 282

За съжаление все още има жени, които са дресирани от родителите си, че трябва да се подчиняват на мъжа. Че той е шефът.
Това като мъж ме заинтригува. Но понеже не е точно по темата ако желаете ви каня на лични съобщения да видим кой е шефа и кой трябва да се подчинява.
Ако желаете да проведете една културна дискусия с така омразния трол пишете ми на лично.
Предизвикавам ви Simple Smile
Ако търсите дискусия по темата има опция за пускане на нова тема. Че и на мен ми стана интересно кой точно е шефа и на кое точно е шеф?
Иначе за всеки влак си има пътници, хората са с различни психични нагласи и търсят различни качества в партньорите си.
И да отговоря на предходния мой цитат - мъж, който стои с желанието да накаже жена си, не е мазохистичен тип, а садистичен. Мазохистична би била нагласата на жената в тази ситуация.

# 283
Сетих се за вица, в който един мъж се прибира пиян, жена му го пита защо сега се прибира и защо е пиян и той ѝ казва "Аз съм шефът, ще правя каквото си искам!". Тя се ядосва и го цапва с тигана, той остава да лежи на пода. Влиза свекървата и го пита "Мите, ти що лежиш на земята, мамо?" и жената ѝ отговаря "Той е шефът, където си иска, там ще лежи!".

# 284

Това като мъж ме заинтригува. Но понеже не е точно по темата ако желаете ви каня на лични съобщения да видим кой е шефа и кой трябва да се подчинява.
Ако желаете да проведете една културна дискусия с така омразния трол пишете ми на лично.
Предизвикавам ви Simple Smile
Ако търсите дискусия по темата има опция за пускане на нова тема. Че и на мен ми стана интересно кой точно е шефа и на кое точно е шеф?
Иначе за всеки влак си има пътници, хората са с различни психични нагласи и търсят различни качества в партньорите си.
И да отговоря на предходния мой цитат - мъж, който стои с желанието да накаже жена си, не е мазохистичен тип, а садистичен. Мазохистична би била нагласата на жената в тази ситуация.

Ама какъв е този въпрос “кой е шефът”, не е ли ясно - мъжът????? Създателя на рода, вожда на племето, осигурителят на всичко. Жената само трябва да мълчи, да се съгласява с всичко и да прави компромиси.

Всичко е в кръга на шегата, в едни нормални отношения между мъж и жена, няма “шеф”. Не живеем в сериала Бриджертън, когато жените са били безгласни букви и не са имали право да си кажат и името без разрешение. Много отдавна жените работят и и изкарват пари, а в случая дори осигуряват семейният дом, не знам какви глупости се бръщолевят за шефове и подчинения. Това, че на многоооо голяма част от мъжете не им харесва, е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт