Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 871
  • 503
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Жалко за момчето, и аз се надявах да се оправи.
Иначе да, трябва да е много ситна цедката от дългата върволица от желаещи каквито има всяка бг мама и няма никакъв проблем да си намери идеалния мъж с 3-5 и повече деца.
Само ми кажете, не мислите ли, че да има толкова проблеми и инциденти с деца отглеждани от мъже различни от биологичните им бащи, че може би майките им нямат чак толкова богат избор и трябва да си изберат някой от наличните макар че виждат какво представляват, защото другата опция е да си стоят сами?
Няма значение дали има върволица или нула. По-добре нула, отколкото един кофти. Мъжът не е задължителен. Задължителното е да предпазиш детето си.

# 316
Но ако случайно срещнеш нормален, все пак го отбягвай, за да одобрят всички поведението ти Simple Smile

# 317
  • София
Но ако случайно срещнеш нормален, все пак го отбягвай, за да одобрят всички поведението ти Simple Smile
И преди да си сигурна, че преценката ти е вярна и наистина е такъв. От друга страна, ако около себе си имаш близки с трезва преценка, може би е добре наистина да го одобрят.

# 318
Това с предпазливостта се повтаря на разведените жени непрестанно. Сякаш с развода си те са се върнали в първи клас втори срок, загубили са целия си житейски опит и ще излизат за първи път на среща. Очаква се задължително и непременно до тях да се домогне използвач, мамин син, безработен. Или поне да е грозен или глупав, че да има справедливост. Ако случайно тя наистина попадне на такъв мъж, всички тържествуват - казвахме ли ти...!!!! Ама ти - не! На ти сега срещи Simple Smile
Ако обаче се случи чудо и жената срещне нормален мъж без никакъв подтик към насилие (което са всъщност поне 90 от 100 мъже), то обществото е крайно зачудено: "Абе не, не може да е така, все ще излезе нещо. Я го разкарай и тоя, защото де да го знаеш след 5 месеца как ще е !" И няма нужда да чакаш тези месеци, защото всички други знаят по-добре от теб все пак Simple Smile
Долу-горе това е схемата у нас.

# 319
Ето, ти например, си действала изключително предпазливо. Едва преодоляла развода си, си се събрала и омъжила за друг мъж, с деца от първия, плюс още едно. Няма нормален-ненормален. Има трезви и нетрезви решения. Сега, ние не сме ти в къщата, не можем да коментираме отношенията ти, нито да знаем дали и кога може да го избие нанякъде. Знаем само, че си действала на принципа - после ще мисля.

# 320
  • София
Напротив, има съвсем нормални мъже и тя може да срещне такъв. Нито веднъж не съм намеквала или твърдяла, че не може. Това, което през цялото време пиша е (и мислех, че е ясно), че въпросът "Кой ще ме вземе с дете?" предполага по-снишена позиция и оттам по-широка цедка, а тя не може да си позволи по-широка цедка, защото е с дете и трябва да внимава много кого вкарва в живота му. Другото е безотговорност спрямо детето.

# 321
Тук жената няма да се развежда. Говорим по принцип.

Аз съм адски страхлива откъм насилие и точно за това не бих изтраяла и намек. Но пак е въпрос на късмет втория път, като първия. Иначе нямаше да се развеждат и хора с първи брак, и с втори, и след 3 години, и след 30. Някак си няма гаранции за нищо. Но насилие не бива да се допуска ни-ко-га!

# 322
Винаги съм се чудила какъв е проблемът да стоят сами?!
Предполагам си сама от години или....?

# 323
  • София
Да ви кажа, след 2 години пазене, оглеждане, отваряне очите на 4, реакция при най-малкото нещо, което не е както АЗ смятам че трябва да е, аз лично мисля малко да сваля гарда. Че се усещам, че прекалявам вече.

# 324
Никога не съм очаквала да срещна някой престъпник, побойник или нещо такова. Не ми се и случи.

# 325
  • София
Тук жената няма да се развежда. Говорим по принцип.

Скрит текст:
Аз съм адски страхлива откъм насилие и точно за това не бих изтраяла и намек. Но пак е въпрос на късмет втория път, като първия. Иначе нямаше да се развеждат и хора с първи брак, и с втори, и след 3 години, и след 30. Някак си няма гаранции за нищо. Но насилие не бива да се допуска ни-ко-га!
Аз също говоря по принцип, да. Тръгвам от въпроса "кой ще ме вземе с дете" и продължавам по принцип.
Има ли дете е безотговорно спрямо детето да се бърза с мъж.

# 326
Скрит текст:

Ама какъв е този въпрос “кой е шефът”, не е ли ясно - мъжът????? Създателя на рода, вожда на племето, осигурителят на всичко. Жената само трябва да мълчи, да се съгласява с всичко и да прави компромиси.

Всичко е в кръга на шегата, в едни нормални отношения между мъж и жена, няма “шеф”. Не живеем в сериала Бриджертън, когато жените са били безгласни букви и не са имали право да си кажат и името без разрешение. Много отдавна жените работят и и изкарват пари, а в случая дори осигуряват семейният дом, не знам какви глупости се бръщолевят за шефове и подчинения. Това, че на многоооо голяма част от мъжете не им харесва, е друг въпрос.
Шеф? В добра връзка няма "шеф“. Но има граници. Да искаш компромис с жена, чийто аргумент е "не го усещам“, е толкова безсмислено, колкото компромис с мъж, който бие.

Но нека видим силните и независими жени които работят и изкарват пари и поведението им което има отношение към този случай.
В предишни постове ви пуснах нагласата на един мъж когато има стабилна работа и дом и огромната разлика с една жена която има доход и дом.
Мъжа  търси семейство жената или не търси нищо и чуваме гръмкото "мъже не са ми нужни" или си търси точно служител на когото да е шеф.
Скрит текст:
Да постигнеш компромисно решение с подобна жена е почти невъзможно.
Обратното също е валидно - да постигнеш компромис с мъж който обича да бие компромис не може да има.
Само че жената понеже доста трудно може да бие - тя действа с други похвати.
Или вие изключвате че има жени които са еквивалента на мъж склонен към насилие?
Насилието е в друга форма.
Силната независима жена няма нужда от мъж. Има нужда от служител.
Точно както насилника има нужда от жертва.

И грешите, че не харесваме подобни жени. Просто мъжете с интелект ги избягват.
Подобна жена не може да има връзка с мъж тъй като иззема ролята му това няма как да се получи.
Властна и независима жена е равносилна на мъж насилник само че насилието не е физическо а емоционално.
В случая този мъж е служител който очаква да бъде уволнен.

Нищо не е създал, създала го е майка му, 9 месеца в тялото си.
Това дори не се нуждае от коментар.
Предполагам че не съм единствения който изпитва съжаление за вас ...
Клишета и глупави обобщения на килограм, които нямат нищо общо с авторката.

Първо - една властна и независима жена никога няма да се зачуди кой би я вземе с детето ѝ. Всъщност, една независима жена няма да тръгне да мисли в тази посока.

Второ - откога поставянето на някакви здравословни граници в отношенията се счита за шефстване?

Замислих се - от всичките ми приятелки и познати една единствена я влече да командори мъжете си и да налага постоянно своето си. Другите са си съвсем нормални жени със своите силни страни и разбира се недостатъци. Почти всички сме така. Някъде в сивата зона.

Не назначаваме и не уволняваме мъжете си. Обичаме ги.

# 327
  • Далечният изток
Не съм. Но и на мен все пак ми се е случвало да съм без мъж. Ми жива съм, не съм умряла.

# 328
Никога не съм очаквала да срещна някой престъпник, побойник или нещо такова. Не ми се и случи.

Ха ха хах

И аз не съм очаквала да спечеля от тотото и ето на НЕ СПЕЧЕЛИХ Simple Smile
Погрешно причинноследствените връзки са много забавни.
Днес не очаквах да завали или нещо такова и не се случи!

# 329
Не съм. Но и на мен все пак ми се е случвало да съм без мъж. Ми жива съм, не съм умряла.
Според мен нормалното и здравословното е, когато една връзка приключи, човек да остане със себе си и да си понатъкми сам чакрите и чак когато се почувства, че напълно е преодолял миналата връзка, да се впуска в нова.

Връзка заради самата връзка е едно от най-тъпите неща, които човек може да си причини. И поне за мен хора, които изглеждат needy да са във връзка, отблъскват, а не привличат.

Общи условия

Активация на акаунт