Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 741
  • 503
  •   1
Отговори
# 465
  • Somewhere far away
Много хора наистина или не разбират или не желаят да разберат.
Да , едно е да си недоспал друго е да ходиш по кафенца и заведения и трето е да домакинстваш или поне да помогнеш с нещо вкъщи, да удариш един парцал както се казва. Ако наистина ти е толкова изморено и наистина ти се спи, няма да ти се ходи по заведения, повярвайте ми.

# 466
  • София
Е, как, мъжът се преуморява от работа и затова трябва да ходи по кафенета да разпуска, докато жената и без това си почива у дома, нека поне малко да разтреби из дома, тя няма нужда да излиза, защото не е уморена. И от мъж няма нужда. Само трябва да го слуша, че да не я замеря с чаши.

# 467
Наистина ми е интересно прилагали ли сте го на практика това нещо или просто си говорим как ни се иска да е устроен света?

Не знам какво точно питаш и как си го представяш, но аз чаках мъжа ми да си дойде с нетърпение и той поемаше изцяло бебето. Беше по негово желание. През нощта пак той ставаше пръв, ако бебето нещо плаче. Той го искаше това, а по това време тъкмо беше започнал да се катери успешно по кариерната стълбица. Когато има любов и желание и от двете страни нещата се получават лесно.
Ти развозвозваш ли деца, водиш ли ги на лекар, ходиш ли на родителски срещи? Предполагам да и едва ли прекарваш вечерите си в кръчмата с приятели.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 18:24 от Dincho

# 468
Т.е. да се грижиш недоспал за безпомощно и крехко човешко същество е по-малко отговорно и по-безопасно?
Ама щом говорим за тираджии и строители, разбирам. Wink
Иначе да, очаквам такова отношение. Очаквам не помощ, а партньорство. И време заедно, и време за себе си също, както и отношение.
Отговорност към семейството се нарича.
Опъването в домакинството не е очакване - в едно домакинство влизат двама зрели индивида с отговорности да е добре и на двамата - т.е. всеки следващ да има еднакъв принос. Особено в момент, когато единият (майката) е ангажиран с бебе, което не е като работата 8 часа с обедна почивка и междусменно прекъсване и не можеш в 17 часа да го изключиш от копчето.

РФ и Мексиканеца, ако не е тайна, колко деца имате? И живеете ли заедно с тях и майките им?

Много интересен въпрос, макар че отговора е ясен според мен

# 469
Много ли ви е интересно?
Две деца имам в предтинейджърска възраст и живеем заедно с майка им. Друго ако ви интересува, питайте.

На родителски срещи съм ходил 2 пъти до сега, веднъж в детската градина и веднъж в училище. Поне за толкова си спомням, иначе ги разкарвам, да. По лекари рядко, за щастие, но по най-различни ангажименти почти всеки ден, до училище също, макар че от тая година се надъхват да си ходят пеш, понеже е на 10-15 минути от нас

# 470
  • София
Явно имаш много търпелива жена или не си ходил вечер по кафенета с приятели, докато са били бебета, а просто проявяваш мъжка солидарност.

# 471
Кой ходи вечер по кафенета? Вечер се ходи по кръчми.

# 472
Тук задължително, ако се наложи да измие една чиния или да смени някой памперс мъжът, някои скачат, че ще се преумори, няма да си доспи и ще му пречи да си върши суперсериозната работа, дори и да стои 7-8 часа на компютъра и да обработва по някоя поръчка или да отговаря на някое заявление на гражданин за маломврна заплата, докато се разнообразява с гледане на клипове и картинки във фб и ютюб и писане по форуми, а не е примерно да е неврохирург, да отговаря за ядрените блокове или да мъкне тежко по цял ден.

# 473
  • София
Кой ходи вечер по кафенета? Вечер се ходи по кръчми.

Между кафене и кафана разликата е в 2 букви и редакторът на телефона изписва едно и също при мен. Wink

# 474
  • София
Да гледаш бебе или малко дете означава, освен всичко останало, и да отговаряш за живота му. Което става особено проблемно когато детето прохожда. Много е важно този, който отговаря за живота на детето, да се наспал нормално през нощта, защото дневният сън (ако го има, при мен го нямаше) не замества нощния. Тук е ролята и на другия родител. Да, трудно е. Но това е да си родител.
Това го пиша за тези, които са помагали в гледането на собствените си деца.

П.П. Детето на авторката е в точно тази възраст. И другият родител помага гледането на собственото си дете.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 19:20 от milenaka

# 475
Да гледаш бебе или малко дете означава, освен всичко останало, и да отговаряш за живота му. Което стана особено проблемно когато детето прохожда. Много е важно този, който отговаря за живота на детето, да се наспал нормално през нощта, защото дневният сън (ако го има, при мен го нямаше) не замества нощния. Тук е ролята и на другия родител. Да, трудно е. Но това е да си родител.
Това го пиша за тези, които са помагали в гледането на собствените си деца.
Аа не, по-важно е той да се е наспал, неговите хобита, приятели и родители. И всъщност да не се чудим защо някои от този тип мъже имат жена и деца, в крайна сметка авторката седи в подобен тип брак, което трудно може да се нарече друго от просто неприятни съквартиранти, но за пред обществото е брак и семейство. И реално мисли, че няма добри мъже, тези в темата дойдоха да й го докажат.

# 476
Е, как, мъжът се преуморява от работа и затова трябва да ходи по кафенета да разпуска, докато жената и без това си почива у дома, нека поне малко да разтреби из дома, тя няма нужда да излиза, защото не е уморена. И от мъж няма нужда. Само трябва да го слуша, че да не я замеря с чаши.

Пренавивате се и то сами!
В оскъдната информация от авторката пише:
"Старае се" и "включва се", "не е като да не помага" АМА ...
И хабер си нямаме колко е включването, помагането и не е ли повече от някой лелеени съпрузи. Може пък авторката да е изнервена и от всичко да е недоволна. Имат и 2 баби под ръка ... хич и не я жаля колко е претоварена и не можеща да излиза.

Само трябва да не му дудне постоянно на главата... за това са се мятали чаши и чупили яйца, а не защото тя него не слуша. Избухва, защото той НЕЯ слуша.  Никой с нищо не я е замерял.

Следващата стъпка ще е, че никой нищо не слуша и са съквартиранти с общо дете. Могат и така да живеят ако решат, макар че е загуба на живот.

П.П. Когато е отказала да кръсти детето на свекъра е била наричана "неблагодарна". Интересно ми е за какво се очаква да е благодарна? Дали не знаем историята прекалено оскъдно, едностранно и саможертвено?

# 477
  • София
Интересно обаче - жилището е на нейно име, вероятно от родителите й. В какво се изразява благодарността на зетя към тях?

А доколко един родител, който "помага" и се "включва" в гледането на собственото си дете, е истински родител, е отделен въпрос. Да е баба, че да помага, но родител да помага е подигравка.

Нямам спомен да е писала, че бабите участват в гледането. Може още да ходят на работа.

# 478
Естествено, че историята е през нейната гледна точка, едностранно, но пък доукрасена от потребителките тук, една от които твърдеше, че във форума преобладавали жените със стабилни бракове. Да бе, то това се вижда от подскачането във всяка  една подобна тема и еженето срещу другия пол.

# 479
Не пише мъжа да е безработен - значи ходи на работа. След като той е на работа 8 часа + придвижване как точно да поеме поравно грижата за детето с жена си? И честно ли е?
Важно е и достатъчно да се "включва", да се "старае", да "помага".
Когато и тя тръгне на работа, приберат се, вземат детето от градина и се заемат с домакинските задължения - да тогава вече се очаква 50:50 ангажименти и свободно време.

Общи условия

Активация на акаунт