Медицински университет - Тема 5

• 5 733
  • 77
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Знам, че приема е по-труден за София, но по-добре ли е от Пловдив реално?
Едва ли накой може да даде отговор на този въпрос. За да сравняваш двете МУ, то трябва да си учил и на двете места и да имаш реална преценка. Всичко друго е усещане, ЕЖК и предпочитания.

# 76
  • о`майна лунна нощ е
Споделям казаното от mruncho. Не знам за студент, минал и през двете, за да има адекватна база за сравнение, и то пак ще е с елемент на лично усещане. Сигурно се намират и такива, които са кандидатствали, приети и изкарали един или два курса, но после са пробвали отново в желания град, но те ще са единици и едва ли ще пишат тук.
Изяснете си не кое е "по-доброто" от тези два МУ, а останалите въпроси като в кое населено място искате да учите, възможността за квартира/общежитие, издръжката ви,  пътуване, учители за подготовка за кандидатстудентските изпити. От това зависи къде ще се концентрирате като подготовка, защото вярвам сте наясно, че всяка губерния си има свои формати и изисквания, на които държи и понякога едно изречение ви лишава от 0,5-1 точка в резултата на приемния изпит.  В Пловдив да кажем, че се влиза една идея по-лесно особено за момчетата, но това не важи за следването после. Цедят ги жестоко през цялото време. Давам макар твърде семпъл пример как от втората седмица не ги допускат до упражнение, ако не са отговорили на устни блиц въпроси още на вратата. Ако отговорят - влизат и после ги изпитват вече по-подробно по време на упражнението. Ако не са учили - вън. Та това е - първи курс МУ Пловдив.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 11:07 от `ТуиГ

# 77
  • София
Здравейте, кое бихте препоръчали МУ София или Пловдив? Знам, че приема е по-труден за София, но по-добре ли е от Пловдив реално?
Показателно е, че всички искат в София и прехвърлянето след първата година върви все натам. Не казвам, къде е по-хубаво, защото и аз нямам база за сравнение.
За всеки университет съм чувала и добри, и лоши неща, идеално не е никъде.
В крайна сметка накрая в практиката няма голямо значение къде си завършил, важно е какви знания имаш, какъв специалист си и как действаш на терен.

Общи условия

Активация на акаунт