Апатия към родители?

• 3 180
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
До авторката ,да не сме сестри? Все едно за моите родители говориш,само че те са разделени отдавна. Но нищо де ...вторият съпруг на майка ми по нищо не отстъпва на алкохолната им зависимост. При тях след 18ч става страшно,започват да си търсят салатата и ракията ,за мене стават непоносими ,пияни и лигави,деца не може да им се оставят ,заспиват бързо и дълбоко. Аз вече минах 30 години ,още от ранното ми детство са така ,може би и затова вече не жалея за нормални отношения ,свикнах!
Цялата ситуация има един единствен бонус,знам какво да НЕ причинявам на децата си!!

# 31
  • На планетата земя
Това с алкохолизма е доживот, въобще не чакайте никога промяна. Дядо ми на 94 год. си отиде и пиеше до последно. Баща ми пие по една бут. вино от ранното ми детство, въобще култ към тия лозя и вина, какъвто аз не понасям. Само за това лозе се говори. Също не сме в нормални отношения и все повече се отчуждавам. С възрастта става още по-зле.

# 32
Авторката не отговори какво разбира под алкохолизъм на родителите си. При болки не би ли трябвало да иска мъжа й да е с нея, още повече, че е лекар.

# 33
Наливането им е ежедневно, като много често започва още от сутринта.
При майка ми избива на агресия, при баща ми не.
Мъжа ми е до мен винаги, когато имам нужда, но същата вечер се касаеше за човешки живот. Беше неотложно. Ситуацията няма нищо общо с мъжа ми. Ставаше въпрос само за една вечер.

# 34
Няма какво да разсъждаваш толкова.
Интелигентните хора преценяват ситуациите.
Тези са неадекватни очевидно.
Изключваш ги от картинката и си действаш с наличното.
Не бих извикала за подкрепа или помощ подобни хора за каквото и да било.
Какво си мислела, очаквала, големи хора са, да се оправят, ти си гледай твоята ситуация и семейство.
Бездушни, нам кво, не очаквай, че хората осмислят живота си заради други хора.
Не е ок, че са алкохолици, но и ти не си ок да очакваш да осмислят живота си, защото ти си родила.
Всеки си живее неговия живот – деца, родители са си отделни хора.

# 35
Права сте. Аз бях сложила розовите очила.

# 36
  • София
Абе, не е така. Родители са ѝ. Ако не половинката и родителите, кой да се зарадва и помогне... Някой назад добре го каза - сирак при живи родители. Това тежи със сигурност, остави дали практически може да го повери на тях. Сигурна съм, че ако майка ѝ искаше да помогне, макар че е алкохоличка, авторката нямаше да се чувства така. Пак можеше да не ѝ даде детето, разбира се. Но друго си е...

# 37
Когато си дете, често очакваш от родителите си да те разберат, да ти помогнат или да бъдат винаги до теб. Но когато реалността не е такава – когато не получиш вниманието или подкрепата, които си си представял – идва разочарованието. Понякога е трудно да приемеш, че родителите ти не винаги отговарят на твоите очаквания. Ти вече не си дете, а зряла жена и майка и би следвало да поемеш отговорността за живота си в свои ръце. Радвай се, че родителите ти са поне живи, защото много нямат това щастие.
Представи си, че утре мъжът ти не оправдае твоите очаквания и ти пак, ще си разочарована. Развод ли ще следва - основна причина за разводите е разминаване между очаквания и действителност. Помисли трезво и се стегни.
След като не одобрявате алкохолизма на родителите - заставате с брат си кратко и ясно поставяте вашите граници на търпимост и ултиматума за прек.атяването му, тогава всяка страна ще е наясно и има избор как да продължи живота си.

# 38
Не бих канила пияни роднини у нас, дори да са родители. Струва ми се опасно край малко дете, пък и неприятно.

Иначе има и напълно трезви родители, които не помагат, ако това ще те успокои Simple Smile

# 39
Заключено по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт