Подготовка за малкия човек - тема 30

• 6 620
  • 160
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, ползвате ли килимче за игра? Ако да какво и на колко месеца му стана интересно на бебето?🩷🤗
Колебая се между килимче и кошара за игра?

Ние първо бяхме на килимче за игра. Взехме го от килимче.бг. когато започнаха мн да лазят и да не стоят само на килима взехме кошара за игра и вътре сложихме килима. С близнаци съм. На килимчето почнах в момента в,който почнаха да се въртят и да не могат да стоят на едно място. Около 5 м. Сега сме на 7 м. Мн бързо се научиха да седят,лазят та вече и да се изправят по този начин. Не ползвам бънджита и проходилки заради проходждането  на пръсти.

# 61
Благодаря 🤗 на нас ортопедът в Селена Янакиев ни каза категорично без никакви форми на проходилка. Та затова интуитивно се замислих за такъв вариант, хем да ми е спокойно, когато отивам до тоалетна, защото децата са толкова находчиви, че е невъзможно да обезопасиш вкъщи напълно😅

# 62
Не мен килимчето ми върши супер работа за сега, на черно- бели шахматни квадратчета с разни животни и цифри е от едната страна, от другата е цветно с пътечка и горски животни. Вече 7 месеца го ползваме, но почва да ни е тясно и обмислям кошара за игра, за да мога спокойно да го оставя да си играе без да го наблюдавам постоянно. Мисля че 130на180 ще  е малка, много се колебая дали пък обаче 150 на 200 няма да е много голяма. И така от една седмица не мога да взема решение да поръчям Sweat Smile Тази, по-малкият размер, е с футболни вратички и баскетболен кош, това ме изкушава, но пък е малка май май.. защо няма от по-големите с тези екстри Rolling Eyes

# 63
Благодаря 🤗 на нас ортопедът в Селена Янакиев ни каза категорично без никакви форми на проходилка. Та затова интуитивно се замислих за такъв вариант, хем да ми е спокойно, когато отивам до тоалетна, защото децата са толкова находчиви, че е невъзможно да обезопасиш вкъщи напълно😅

То тогава трябва кът за игра с прегради, килимчето може да е вътре. Но когато бебето стане достатъчно подвижно, за да трябва да се обезопасява, може просто да иска да следва мама навсякъде така или иначе

# 64
Здравейте момичета Simple Smile
Може ли да ми препоръчате компактен нагревател, който да е с usb и батерия (подходящ за път и разходки)?

# 65
Здравейте момичета Simple Smile
Може ли да ми препоръчате компактен нагревател, който да е с usb и батерия (подходящ за път и разходки)?

На нук имат такъв модел и е съвместим с всички шишета и контейнерчета за храна. Води се със запалка за кола. Ние го взехме 2ра ръка за 50 лв. Но не съм в къщи да ви кажа точния модел.

# 66
Нашият също е този на Нук с опцията за кола, но си изисква захранване при загряване и трябва или в контакта, или в запалката на колата да се включи, за да загрее. Добавя му се малко вода и доста бързо топли.

https://www.ozone.bg/product/nuk-nagrevatel-termo-express-plus-kombiniran/

# 67
  • Varna
Момичета, ползвате ли килимче за игра? Ако да какво и на колко месеца му стана интересно на бебето?🩷🤗
Колебая се между килимче и кошара за игра?

Ние ползваме килимчето от 3 месечна възраст! Най-добрата ми покупка до момента (на почти 5 м. е бебо)! Laughing
На килимчето се научи да се обръща сам и много му харесва да се търкаля с играчките си там, а на мен ми е спокойно, че все още не ближе пода + бонус супер лесно се почиства като се изповръща!

Нашето е такова:
https://www.ozone.bg/product/moni-toys-sgavaemo-termo-kilimche-o … -hre-pyana-roads/

# 68
Може ли да споделите бюджетна помпа за кърма?

# 69
За какъв бюджет става на въпрос? Също така ръчна, хендс фрий, двойна или единична?

# 70
Здравейте, започна да ме мъчи един въпрос с наближаване на раждането. Вие гладихте ли дрехите, чаршафи, пелените на новороденото?
Аз като цяло мисля, че сушилнята е достатъчна. Но по неволя ще има баби в началото при нас и искам да се подготвя, ако ще водим битка…

# 71
Изгладих почти всичко само първият път, когато бях още бременна. След това и да искам нямам никакво време за гладене. Сушилнята за мен и всички те ми приятелки, които имат вече и по две бебенца, е напълно достатъчна. Преди месеци бях на семинар на Ася Демирова и тя каза, че и ютиите не са толкова чисти колкото си мислим, ако ще гладим за дезинфекция.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 23:07 от MonicaGeller

# 72
И аз гледах нейните семинари и много неща научих и смятам да спестя/практикувам. Но дори майка ми, която е уж интелигентна жена ми говори за мазане с мас, свекървата за плачене, за да развие дробчетата, изплакване на устата с вода след хранене заради млечницата, пък мазане със сода на марля, ако се появи, даване на вода регулярно…. Тези простотии ще ги отбия, ама с гладенето на дрехите не се бях замисляла, а свекървата очаква на мъжа ми и бельото да му гладя едва ли не 😂 Та ще имаме драми.
Онзи ден се наложи да пратя статия на майка ми защо не се препоръчва секцио да е с пълна упойка, защото вече 3 пъти ми намеква, че някоя си лелка раждала преди 15 години казала, че възстановяването било по-лесно и било препоръчително. И едва ли не Токуда нямали добър анестезиолог и заради това било със спинална упойка. Изпаднах в потрес, пак казвам работи като главен счетоводител, интелигентен човек, но явно дойде ли дума за внуче и лудват…
Ох оплаках ви се 😂

# 73
Прави нещата, както ти ги чувстваш, аз например давам вода от 2-3 седмица, то и без това бебето не иска много, после пиеше, особено в жегите. Всичко е както ти и бащата си прецените, като понякога той няма никаква идея и всичко е по твоя инициатива. Моя съвет би бил, ако можеш да задържиш бабите за по-натам, първите седмици обикновено са най-лесни дори и да се събужда често, просто не седи будно дълго. Зависи естествено и от детето, но масово май са така.

А за помпа, моят опит е с mom cozy s12 и съм супер доволна за този вид помпа, хем е и добра цена в случай, че не се използва много. Ако не държиш на безжична и имаш по-голям бюджет спектра. Но повечето ми приятелки не се цедят толкова често, та може и с ръчна.

# 74
Аз ще се опитам да се водя по детето, но според тях вечер вместо кърма/АМ се дава вода, за да почива коремчето… Иначе разбира се, една-две глъдки не са драма.
За жалост не мога да ги отбия, защото не сме в един град, едната даже е в друга държава и някак не върви да дойде на изписването и след това да я отпратя…Поне съм ги ограничила по 7-8 дни всяка максимум и не наведнъж. Моля се да не се месят много и да си държат акъла…

Общи условия

Активация на акаунт