Подготовка за малкия човек - тема 30

• 6 618
  • 160
  •   1
Отговори
# 135
Явно не само при нас са били умалени летните ромпъри на Лидл.

Скоро взех чаршафи от HM и много ми допадна качеството им за сега. Тези 2та имаме:

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0946616031.html
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1256784001.html

# 136
Нашите кучета са големички, 2 канадски вълка и са доста своенрави, добрички са, но са слепи, имаме преграда на терасата към двора, но я прескачат..и в игра с нас са ни хапали, бутали са ни на земята като скочат, имам не едно и две наранявания, просто не виждат и в играта се улисват и са груби някой път. А терасата е достъпна целогодишно, не можем да я изолираме, излизаме в двора през нея.
Аз имам кошарата от седмица и се чувствам благословена, много мами и в гимнастиката не намират смисъл, но нашият бебок вече 8 месеца му е любимо
 Разни бебета, разни занимавки хаха

# 137
Ако има стълби, задължително трябва преграда, като стане подвижно бебето

# 138
Момичета, имам питане за чувалчетата за спане,които ще има следващата седмица в Кауфланд...Каква дебелина са,който си е купувал от там да ми кажете и за кой сезон са подходящи.
Сега сме със зимно, но ако стават за пролет/есен да знам, да взема.

# 139
Момичета, имам питане за чувалчетата за спане,които ще има следващата седмица в Кауфланд...Каква дебелина са,който си е купувал от там да ми кажете и за кой сезон са подходящи.
Сега сме със зимно, но ако стават за пролет/есен да знам, да взема.

Аз купих същите от лидл преди няколко седмици. 1,5 тог са, ползвам ги в момента, при 22 градуса в стаята през нощта с боди дълъг ръкав и ританки отдолу.

# 140
Здравейте. Спряла съм се на кошара чиполино релакс, но е без повивалник отгоре. Има ли сайт откъде да поръчам нещо подобно? Не желая да купувам стандартните твърди повивалници.

# 141
Здравейте момичета, бихте ли ми казали какво да си взема за кърменето, тъй като не знам дали ще ми се получи кърменето и искам да пробвам, но не знам какво първоначално да взема
- протектори за зърна, електрическа или ръчна помпа е по-добре? Някакви мазила също трябвят ли?

# 142
Здравейте.
Колебая се какво адаптирано мляко да взема за кърмаче, козе или краве.Надявам се да мога да кърмя, но мисля да взема и една кутия ам..  Зная че организма на всяко бебче ще реагира по различен начин и все пак ще се радвам на повече мнения и опит..  Козето е близко до майчината кърма, но някои лекари- неонатолози и педиатри не го препоръчват като първо мляко, други казват че е по - лесно смилаемо и е по- добре за коремчето.. Вие какъв опит имате ?
Благодаря предварително!

# 143
Приема адаптираното мляко, което са и давали в болницата. В случая Hipp Combiotic HA1. Но освен Токуда не знам дали друга болница го ползват. Аз бих препоръчала да изчакате да родите и ако няма кърма да Ви кажат какво да вземете. Ние така направихме.

# 144
Момичета, вижте в кърмаческия форум - в библиотеката и в първия пост на темата за бързи въпроси и отговори за кърменето. Там е описано много добре

https://m.bg-mamma.com/?topic=1787076

https://m.bg-mamma.com/?topic=1844

Не очаквайте, че кърменето просто ще се получи. Важно е да се прави правилно в началото, а не е интуитивно нещо - ние хората, както и другите примати се учим как да кърмим от други майки. А в българските болници масово дават безумни съвети, които съсипват кърменото, като например, че трябва да се кърми на 3 часа и не по-често. Затова отидете в болницата въоръжени с информация, за да не слушате безумици за "нямане на кърма". Не бих взимала АМ предварително, в болницата има, АКО се наложи. Дохранване е необходимо в някои случаи, тогава е важно, но обикновено не. Прочетете хубаво кога се налага наистина и кога не. Може да си вземете помпа предварително - някой път се налага, ако бебето не захапва или майката няма достатъчно кърма, но и помпата трябва да се ползва внимателно, че може да се докара хиперлактация с нея и един хубав мастит. Препоръчвам Спектра С1 или С2 (една и съща помпа е, но едната е с батерии). Най-важното за помпата е точният размер на фуниите, на много жени не им пасват стандартните, които идват с помпата. Та вижте и това.

Ако сте решили да взимате АМ предварително (отново, няма нужда), препоръчвам да вземете това, което е готово за хранене - много по-лесно и бързо е, няма да трябва миене на шишета и няма да имате много останало, което няма какво да го правите. А и в началото то е по-безопасно. Ако бебчето наддава, има силно напишкани памперси достатъчно според възрастта (променя се всеки ден след раждането), по принцип няма нужда от дохранване.

# 145
Аз съм пред същата чуденка, но за сега си мисля, че силиконов протектор и автоматична помпа ще са ми достатъчни поне за в болницата. Спряла съм се на автоматична  защото има режим на стимулация и изцеждане, а с ръчна не знам дали ще се справя. 🫣
Здравейте момичета, бихте ли ми казали какво да си взема за кърменето, тъй като не знам дали ще ми се получи кърменето и искам да пробвам, но не знам какво първоначално да взема
- протектори за зърна, електрическа или ръчна помпа е по-добре? Някакви мазила също трябвят ли?

# 146
Приема адаптираното мляко, което са и давали в болницата. В случая Hipp Combiotic HA1. Но освен Токуда не знам дали друга болница го ползват. Аз бих препоръчала да изчакате да родите и ако няма кърма да Ви кажат какво да вземете. Ние така направихме.
И ние. Никакво мляко не съм взимал предварително. Изчаках да видя какво им дават в болницата и казах на мм, докато ние още бяхме там, да купи. Хип беше и в бившата Тина Киркова, ама преди години. Сега, не знам. Предстои да разбера.
Пп:помпа имам ръчна, но ми я дадоха. Предният път много малко ми се наложи да изцеждам.Но ако сега ми се наложи, бих взела електрическа, единична. Примерно на Авент.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 19:31 от Be_Special

# 147
Стискам палци да попаднете на някой да даде адекватни съвети. Протектор попринцип няма нужда, освен ако нямате проблем със зърната, така поне съм чувала и че по-скоро протекторът може  и да попречи, ако не е необходим. И крем ланолинов за мазане.

# 148
И подплънки за кърмене, че голям мазаляк става като тръгне млякото Grinning

# 149
Най-важното: удобен спортен сутиен за кърмене, еднократни подплънки за кърмене на Lansinoh и кремче за зърна на Lansinoh. Помпата може и да не ви потрябва, ако бебчето е до вас, протектор също никога не съм ползвала, но първите часове и дни зърната са толкова чувствителни, че кремчето много спасява до не се раздразнят. Същото важи за сутиена с подплънките. Точно тези са най нежните които съм ползвала. Имах и на Canopol но са по груби (малко като на стандартна дамска превръзка мрежестата материя). А понеже по принцип под нощници не нося сутиен и мислех, че ще ми е по удобно и лесно само по нощница да кърмя, груба грешка. Дори да не текат, гърдите са толкова чувствителни, когато тръгне да слиза млякото, че дори памучената нощница дразни. Трябва си им поддръжка. Помпа по желание, на мен ми беше нужна само за да предизвикам с нея капчици,  за да съм спокойна, че има, понеже първите дни бебето суче буквално по 5-10 мл коластра на хранене и като нова мама няма как да усетиш пие ли нещо или не.😅🫶

Общи условия

Активация на акаунт