Подготовка за малкия човек - тема 30

• 6 604
  • 160
  •   2
Отговори
# 150
Здравейте момичета, бихте ли ми казали какво да си взема за кърменето, тъй като не знам дали ще ми се получи кърменето и искам да пробвам, но не знам какво първоначално да взема
- протектори за зърна, електрическа или ръчна помпа е по-добре? Някакви мазила също трябвят ли?

Протектори за зърна може да си вземете само ако видите в последствие, че се налага иначе не купувайте предварително. Кремче за зърна на лансинох може да си вземете малката разфасовка 10гр пък ако Ви се получи с кърменето винаги може да си вземете голямата, многократни подплънки ползвах като моите ги закупих от astratex и в началото, когато много ми течаха гърдите ми свършиха супер работа - еднократни не съм ползвала и не знам как са. Сутиени за кърмачки също си вземете 1-2, пък дори да не Ви се получи с кърменето може да си ги носите. Може да заложите първо на ръчна помпа - аз имам тази на медела и останах доволна. В последствие си купих тази на спектра синята и тя е много хубава за стимулация, но Вие ще видите дали ще Ви се получи с кърменето и ще прецените искате ли нещо като спектра или нещо с чашки, които да влизат в сутиена.
Моето дете с много мъки сучеше от гърда и много се дразнеше затова се и цедях малко по малко. Взех синята спектра, за да стимулирам повече кърма, но точно тогава детето започна да плаче много и искаше да е залепено за мен и нямаше как да се цедя на всеки 2-3 часа. Тогава малко съжалих, че не съм взела помпа с чашки. Може да си вземете и на лансинох терапията за гърди 3в1. Много често си ги ползвах, когато се цедях.

# 151
  • София
Момичета, аз няма да кърмя (в някои случаи трябва да се вземе и такова решение за жалост) и си мисля да си нося сутиен и еднократни подложки, може би кремче. Трябва ли ми неща друго?

# 152
Аз не исках да кърмя, подложки не е лошо, защото доста изтича в даден момент и цапа дрехите. Крема май е за зърна ако се разранят, в случая няма да има нужда.
За млякото, аз попитах какво са й давали и продължих със същото.

# 153
Аз бях се презаредила с помпа, силиконови протектори, кремове, подплънки, сутиени за кърмене и каквото се сетиш, защото и бях с плоски зърна.

Бебето засука буквално от раз, никакъв проблем не му бяха плоските зърна, а си ги оформи. На 2ч му давах, но не му стигаше кърмата, но си му давах да суче колкото има.

От всичко в болницата ползвах:
-кремчето за зърна, защото в началото ме боляха, то всъщност ме боляха и през бременността и ги мазах много леко, за да няма протриване
-малко или много ми капеха гърдите, та подложките си ги ползвах в болницата и вкъщи

Вкъщи вече активно си ползвах електрическа двуфазна помпа, а в последствие си взех и ръчна, защото ми беше по-удобна, тъй като ми намаля кърмата и за мен беше по-удобно.
Протекторите никога не ползвах, защото не се наложи, а сутиените още си ги нося.

Тъй като не ми стигаше кърмата и тук вината вероятно е моя, защото и в болницата отношението към темата беше напълно неадекватно. На всеки 3ч носят мляко, а ти казват след кърмене задължително да му даваш и цялото шише, защото не знаеш колко е сукало. Другата влизаше и казваше да не му даваш въобще мляко. Питах не знам колко от акушерките и всяка казваше нещо различно. Но ако е на кърма бебенцето има нужда от по-често слагане на гърда, а не както на АМ на 3ч. Бебето стимулира гърдата и това стимулира кърмата.
Млякото питах какво му дават, за да взема от него - казаха, че е Хипп Комбиотик, а ни казаха, че ако му понася добре е хубаво да не го сменим и да продължим на същото, ако няма проблем.
Та да, защото не се знае какво ще е положението с кърменето кремче не е излишно, евентуално подплънки, ако секретира доста. Силиконови протектори, ако има вече проблем със засукване и т.н., но предварително може да се окаже, че е излишна покупка. Помпа за в болницата, ако се наложи по нужда, то най-вероятно ще имат и ще дадат, а реално вкъщи има жени, които въобще нямат нужда.

# 154
Кремче наистина няма нужда. Аз като спрях с опитите да кърмя и в последствие и да цедя на зърната ми нямаше нищо, така че само подложки в сутиена е достатъчно.
На нас в болницата при изписването на детето ни подариха една кутия от млякото, което са му давали там и ние продължихме с него вкъщи. Педи само пита дали му понася и ако да, то да продължим да му даваме. На Физиолак е детето.

# 155
  • София
. И крем ланолинов за мазане.
Отричат го в последно време, но пък мен именно Лансиноха ме спаси в болницата, едното зърно ми беше леш.

Момичета, аз няма да кърмя (в някои случаи трябва да се вземе и такова решение за жалост) и си мисля да си нося сутиен и еднократни подложки, може би кремче. Трябва ли ми неща друго?
Не мисля че ще ти трябва нещо, щом няма да кърмиш, просто помоли да ти кажат какви хапчета да вземеш след раждането.Може би подложки си вземи, ако пък случайно тръгне кърмата в обилно количество, но ме съмнява чак пък толкова, при условие, че няма да има стимулация.

# 156
Аз не съм слагала бебето, но си имах кърма. Преди да се изпият тези хапчета е важно да се изцеди хубаво кърмата.
За хапчетата си набави предварително, само с рецепта ги дават. При теб явно има някаква причина, аз просто не желаех и смятаха, че се лигавя и в болницата не ми дадоха такива хапчета. Трудно ми ги намери приятелка.

# 157
Мисля, че по принцип изписват Достинекс. На мен ми го изписва ендокриноложката ми заради микроаденом на хипофизата- с много високи нива на пролактин (предизвикващ лактация), та евентуално ендокринолог също може да изпише.

# 158
Да, това е лекарството.

# 159
Бебето ми е почти на месец и за мен най-необходимо за болницата беше крем за зърна лансинох, подплънки на авент /другите са ми груби 🤷♀/, сутиени 1-2 броя и ръчна помпа. Аз не е като да нямам кърма, но в началото си ме боля цеденето и изобщо не си представям да не мога да регулирам натиска с ел. помпа. Вече ми се регулира кърмата и я ползвам да му изцедя 1-2 лъжички за капките за колики.
Моята помпа е медела и съм супер доволна 😊

# 160
  • София
Благодаря ви, момичета. Hands Pray Предварително ще говоря с АГ-то да си взема тези лекарства и подплънки за всеки случай.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 10:01 от Yellow_girl

Общи условия

Активация на акаунт