Как преодолявате моменти на гняв, яд, умора, скука и подобни емоции

• 9 331
  • 206
  •   1
Отговори
# 135
Т.е. той никога не е бил това, което е в главата ти образът на мъжът.
Но сега вече това много те дразни.

# 136
Т.е. той никога не е бил това, което е в главата ти образът на мъжът.
Но сега вече това много те дразни.
Не мисля, че имам ясен образ за Мъжът. Но да, за 10та годишнина от брак някак очаквах нещо по-така. За някой мой РД верно пак не получих нищо, после започнах и аз да не давам нищо. Някой път подаръкът ми е бил - на ти *** лв, вземи си каквото искаш. За негов РД бях му подарила смешничък микс подарък - домашна луканка, парфюм, торта, после спрях, не виждах смисъл, загубих може би и желание за старание. С какъвто се събереш, такъв ставаш, ама за жалост аз заприличах на него. Макар май на последната Коледа мери риза, която толкова ме впечатли, че лазах аз ще я платя да е от мен за коледен подарък. Ама не помня аз получих ли коледен....
Но като повдигна такава тема, с тези описания, той - "аха, ясно, записвам си искаш внимание и подаръци. Други проблеми имаме ли?" И този сарказъм ли е, защита ли е ме вбесява честно и зависи дали ще залитна към рев или повече сръдни.

# 137
Ами реално ти искаш да е нещо, което той не е.
И се сърдиш и му натякваш.
Когато сте се събрали, женили, деца и т.н. си го приела за нормално. И сега искаш от него да е друг човек едва ли не.
Той не е виновен, че е такъв. Не хвърля рози и стихове по друга жена. Той си е такъв какъвто е бил и като сте се срещнали.
Ти трябва или да го приемеш или да намериш своят начин да оцелееш. Не всеки ден да живееш с мисълта сякаш да му натъртиш за да стигне Той до образа в главата ти. Това няма как да доведе до нещо положително освен дрязги.
Или ще положиш ти усилия да приемеш нещата или ще страдаш още. Няма рецепта за промяна на човек в посоката, която искаме.

# 138
Фрау К, не е точно така. Аз не съм купувала подаръци или да звъня на роднини за поводипреди години. Но пораснах, заимах пари, взех да се сещам. Един сърдечен поздрав, 1 кутия лакомства, 1 пуловер, жест си е. Получихме миналата Коледа ръчно правени играчки за елха,  всички бяхме впечатлени. Аз скромно бях пратила коледна кутия с почерпка и за усмивка 1 котешко лакомство. Жената благодари точно за него, че съм се сетила дори за котето, пък взе да разказва точно какви вкусове харесвало. За един РД на майка реших билети да взема, бях разбрала февруари, че ноември ще идва страхотен гост-музикант. Подпитах дали го слуша, та хоп подаръкът готов, в последния момент и казах, беше много вълнуваща вечер. Този спомен костваше 5 мин да платя няма и 200 лв за два билета, дори 150 не знам имаше ли. Но е жест, че се интересуваш, че мислиш за другия. Повече такъв подарък не успях да направя, но мисля какво да поднеса на идния рд. А аз не усещам да съм специална за мъжа ми. То и явно не съм. И ме боли. Лесно е да кажеш - той не е романтик и го оправдаваш за нищоправене по поводи. Нека да е практик - да ми подари 1 шал за Коледа. Ама иска да потърсиш какво се харесва, да отделиш време да потърсиш. Да свалиш хубав филм и да подариш 1 торбичка с вино и сирене/чипс и бира с пожелание 2 часа да се насладим на момента, също не е скъпо или сложно,  но иска да се сетиш.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 17:49 от J@bche

# 139
Защо се напъваш изобщо за изтерзани подаръци???  Ми като не се сеща, като не му идва отвътре, като не е с любов и от сърце, за какво ти е медальон с розичка? То си губи смисъла като ще си го просиш. Наистина ти си изградила нереален негов образ, изфантазирала си го и в очакваш той да се държи като литературния герой от мечтите ти. Не е виновен той, и ти не си. Просто излез от сериала и живей реалния живот с мъжа, такъв какъвто е. Ако толкова не можеш да приемеш действителността, ако толкова си нещастна и подтисната, Ами разведи се, да му се не знае, не се мъчи с тоя мъж. 10 години брак имате, така ли не си свалила розовите очила и не си го приела такъв какъвто е?!

# 140
  • BG
Мадам Жабче, обръщението ми беше към Yan25 , a не към теб. Да се беше върнала назад и прочела.

# 141
Мадам Жабче, обръщението ми беше към Yan25 , a не към теб. Да се беше върнала назад и прочела.
До колкото можах четох подред, не бях влизала с дни и сега много преплетени коментари видях. Включително и такива, че темата се измества, т.е. наистина се получава объркано на места. Извинявам се за недоразумението тогава.

МЕКИЧКА, защо да са розови очила? Толкова ли е нереално след години брак да поднесеш нещо на жена си за повод. За златното бижу, да, наистина добре че не получих. Щях да съм като моята позната,  на която като направих комплимент за бижуто, разказа как "с уговорки го получила" и ми се видя жалко. Аз щях да съм ппредната с такава история. Ама нали казват жените са си виновни, мъжете не можели да четат мисли, рекох да си кажа, ако се чуди за подарък. Сега поне знам не се чуди и не е в четенето на мисли проблема при някои мъже.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 18:02 от J@bche

# 142
Розови са, защото имаш очаквания, даже изисквания, от мъжа си да се държи по начин, който е нетипичен за НЕГО. Искаш да е такъв, какъвто никога не е бил и страдаш от разминаването между очакване и реалност. Все едно той да иска да си някоя друга.

# 143
Нали уж затова трябва да се говори. Ако има забележки или някакви желания във връзка с мен - да си ги сподели, да изкоментираме. Аз не очаквам грандиозни неща като да свали шкембето, да спре цигарите, да не набива сладко пред децата и да се бръсне по-редовно. Примирила съм се. Значи е мит, че жените, които не казват какво искат затова и не го получавали. Нов урок научих.

# 144
Не е мит.
Ако ги беше казвала в началото. Преди брака и децата.
Или щеше да се напрегне за да те задържи или те щеше да прозреш, че няма да станат нещата.

# 145
Жабче, ти обичаш ли този човек? Не мога да коментирам неговите постъпки и не знам той как говори за теб, но ти звучиш сякаш му се подиграваш и наистина искаш от него да бъде нещо, което не е. Няма ли нещо в него което харесваш, нещо хубаво което ти е казал или е направил? С какво те е спечелил, за да създадеш семейство точно с него? Може би оттук трябва да започнеш.

# 146
Спечели ме, че е честен, отговорен, умен, поддържан външен вид, забелязваше, когато направя нещо специално за него, интересуваше се как съм, питаше дали съм щастлива (бях в края на стара връзка),  винаги искаше да е до мен и с мен. Отделяше време да си говорим, пишем, нормални неща. Излизахме заедно и по негова инициатива, с негови приятели също. С моите си приятелки не съм го мъкнала. С какво помага за дискусията това какво е било преди повече от 10 г.? Да, не помня нещо хубаво в последно време от негова страна.

# 147
Защо се напъваш изобщо за изтерзани подаръци???  Ми като не се сеща, като не му идва отвътре, като не е с любов и от сърце, за какво ти е медальон с розичка? То си губи смисъла като ще си го просиш. Наистина ти си изградила нереален негов образ, изфантазирала си го и в очакваш той да се държи като литературния герой от мечтите ти. Не е виновен той, и ти не си. Просто излез от сериала и живей реалния живот с мъжа, такъв какъвто е. Ако толкова не можеш да приемеш действителността, ако толкова си нещастна и подтисната, Ами разведи се, да му се не знае, не се мъчи с тоя мъж. 10 години брак имате, така ли не си свалила розовите очила и не си го приела такъв какъвто е?!

А, де?
Странно е защо точно сега, а не преди – хайде, да не са 10, но поне 8-9 години?
Мога да разбера, че любовта е отлетяла, авторката по някое време е прогледнала, още някоя и друга година си е търкала очите, за да се увери, че това, което вижда, е съвсем реално. Но защо точно сега са тези страдания, че мъжът не е романтичен и не прави подаръци?

Не мога да разбера и как може човек на тази възраст да се тръшка и да сравнява себе си с околните, в случая с мъжа си. Какво значение има какви подаръци правиш ТИ и защо очакваш всички останали да мислят/чувстват/приемат нещата по същия начин? (Един пример – ако мъжът ми по такъв повод ми беше връчил така описаното дърво – да, щях да благодаря, но не и да се престоря на много щастлива. И той щеше да се досети, че подаръкът му е нелеп. А за теб е перфектен. Simple Smile ) Досега би трябвало да сте изяснили различията между вас, включително и относно подаръците, и да сте намерили компромисен вариант, който да устройва и двама ви.

Спечели ме, че е честен, отговорен, умен, поддържан външен вид, забелязваше, когато направя нещо специално за него, интересуваше се как съм, питаше дали съм щастлива (бях в края на стара връзка),  винаги искаше да е до мен и с мен. Отделяше време да си говорим, пишем, нормални неща. Излизахме заедно и по негова инициатива, с негови приятели също. С моите си приятелки не съм го мъкнала. С какво помага за дискусията това какво е било преди повече от 10 г.? Да, не помня нещо хубаво в последно време от негова страна.

А той за теб тогава правеше ли специални неща?

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 19:07 от Как' Сийка

# 148
Помага с това, че тогава си виждала нещо хубаво в него и може да опиташ да потърсиш същите неща и сега. Може би той и тогава си е показвал обичта по други начини, а не чрез подаръци и поведението ти му е показало, че това е ок, а реално не е било ок? Как реагираш ти като ти е подарявал нещо - може би като не е уцелил 2-3-4 пъти и е решил че по-добре да спре да бере срам?

И друго нещо има за подаръците - много хора подаряват това, което те самите биха искали да получат, което е много грешна стратегия, освен ако нямате мнооого еднакъв вкус. Аз не бих се зарадвала на такова дърво каквото описваш, честно казано. И не мога и да се сетя за мъж който познавам, който да би се зарадвал на такъв тип подарък. Ако подаръкът е за мъжа ти, трябва да е нещо което той харесва, дори ти самата да не го харесваш.

Знам, че звуча така сякаш соля теб и оправдавам мъжа ти, но не е така - по-скоро се опитвам да се фокусирам върху пълната картинка и това ти какво би могла да направиш.

# 149
Между другото, аз също намеквам какво да ми се подари, защото моя мъж, оставен сам на себе, си нищо няма да измисли и ще ми даде пари. Но го правя шеговито, в стил казвам ти дъще, сещай се снахо, а  той няма нищо против да ми подарява каквото поискам. Последно време с дъщерите се консултира  какво да ми вземе.
Не искам да бъда нетактична, но ще го кажа направо, защото не знам по какъв друг начин да го кажа - звучи като да имате проблеми с парите и разпределянето им. Почти във всеки пост споменаваш кое, какво и  колко пари е коствало. Както и че ти се нагърбваш с плащания на почивки и романтични уикенди. Ако сте финансово нестабилни нищо чудно, че мъжа не му е до подаръци и развлечения.
Пак питам - да не е зодия Рак?

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 07:13 от мекичка*

Общи условия

Активация на акаунт