Как преодолявате моменти на гняв, яд, умора, скука и подобни емоции

• 8 763
  • 206
  •   1
Отговори
# 195
И аз си ги купувам сама или казвам какво искам.ММ често ме е изненадвал с неща, които не са ми по вкуса, предпочитам аз да вложа средствата.И да- забравяла съм 2-3 пъти рожден ден на близки: мъж, дете, баща ми…просто често си живея със собствено календарно време- днес мислех, че е 16-ти, например.Цяла седмица живея с тази мисъл, даже час за маникюр записах, мислейки, че е днес.😬

# 196
  • Далечният изток
Изненадвал те е все пак, тоест помислил е за теб, помислил е как да те уважи. Това, че не е избрал нещо подходящо е друг въпрос.
Аз също като Роки - сама си купувах подаръците. Имало е рождени дни, когато даже не ми е казал ЧРД, камо ли да ми подари нещо. За именни дни същото положение, въобще за всякакви поводи. Когато той има повод обаче, много държеше да е център на света, да има банкети, гости, подаръци...
Според мен това са хора, които нямат грам емпатия, въобще не се интересуват от чувствата на другите и не им пука дали някой има празник, дали да го зарадват с нещо, да помислят как да направят така, че да му е щастливо и празнично на другия. Мне, никога. Роки и друго си спомням, че е казвала за бившия си, при мен беше същото - даже се стремеше по всякакъв начин да ми развали празниците, със скандали, с всякакви простотии... Токсични хора.
Не казвам, че мъжът на авторката е такъв, просто споделям, че има и такива хора.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 12:01 от AIDA_N

# 197
  • София
Аида, това е "втори урок за нарциста" - празнува своите рождени дни, но гледа да прецака рождения ден на партньора по всички начини.

# 198
O, скандали е имало на няколко мои р. дни.Просто има допустим брой издънки за дадена ситуация.

# 199
  • В полите на Пирин планина
В някаква степен я разбирам авторката, а от друга страна някак ми изглеждат не дотам сериозни тези оплаквания и драми. Според мен основният проблем е, че не се чувства обичана и това не е заради липсата на изненади и подаръци. По-дълбоко е. Може би го усеща подсъзнателно от цялостното отношение на мъжа и търси някакъв вид компенсация чрез външни доказателства за наличие на чувства.

Давам пример - ние с ММ никога не си правим изненади, а винаги заедно избираме подаръците един за друг (дори може да е след празника), като това по никакъв начин не ме кара да се чувствам засегната, неоценена, пренебрегната или необичана. Той сам ми е споделял, че ако аз си избера му е много по-спокойно и е сигурен, че ще ми харесам и ще се ползва, а и от друга страна той самият като дете много рядко е получавал нещо за подарък, защото са били с доста ограничени средства и е без баща от 5-годишен.

Дори за 20-годишнината на брака ни си избрахме общ подарък за дома. Заедно.

Обичта и грижата се усещат и няма нужда да се доказват.

По същия начин организираме почивките, като аз избирам мястото и му го предлагам, като бюджетът ми е горе-долу ясен, но ние никога не сме се делили на "аз плащам това" - "ти плащаш онова". Парите ги харчим заедно.

# 200
Изненадата не е задължително да е във вида на подаръка, може по много други начини да се измисли. Подаръкът си е подарък, щом някой не може да сам да го избере, няма лошо да го купи с другия. Но все пак, празникът не се изчерпва само с подарък, хиляди начини има, с които да се направи незабравим празник.

# 201
  • София
Разбира се. На мен ще ми е приятен всеки малък жест, като да дойде да ме вземе от работа изненадващо, примерно.

# 202
  • София
Той ако е загрижен, обича я и се интересува от нея в ежедневието, то това се усеща и жената няма да се оглежда толкова в липсващите подаръци. Но като не се чувства обичана и ценена в ежедневието, се опитва да намери потвърждение, че все пак я обича, чрез подаръците и жестовете.
Колкото по-обичан и спокоен се чувстваш, толкова по-малко ти пука има ли подарък, няма ли. Колкото по-пренебрегнат си ежедневно, толкова повече се вторачваш.

# 203

Колкото по-обичан и спокоен се чувстваш, толкова по-малко ти пука има ли подарък, няма ли. Колкото по-пренебрегнат си ежедневно, толкова повече се вторачваш.
В този абзац се крие ключа за палатката! Не е въпросът кой кога какво е подарил, а в отношението като цяло. Той може да те обсипва с диаманти и да ти слага рога до тавана. Или да ти разцепи веждата, пък после да ти купи Шанел. За извинение. Не е проблема в подаръка, а в цялото неуважително и пренебрежително държане. Айде, сега, ти пък за един подарък ли си, за едно колие с роза, ма моля ти се, до там ли опря...Ще ти го купя, щом ти е важно, ама друг път.

# 204
Понякога хората се вкопчват. В очаквания.

# 205
Той ако е загрижен, обича я и се интересува от нея в ежедневието, то това се усеща и жената няма да се оглежда толкова в липсващите подаръци. Но като не се чувства обичана и ценена в ежедневието, се опитва да намери потвърждение, че все пак я обича, чрез подаръците и жестовете.
Изключително точно тълкуване на ситуацията.

# 206
Жабче, а ти всъщност защо мислиш, че се държи така? И питала ли си го в прав текст?

Общи условия

Активация на акаунт