Палаво дете и тръгване на ясла

• 3 009
  • 72
  •   1
Отговори
Здравейте, сигурно е клише, обаче не открих точно такава тема. Дъщеря ми е на 1г. и 9м. изключително е палава, всички са вдигнали ръце от нея, страх ги е да я гледат и баби и баща й дори след последното ми излизане сама. Предстои тръгване на ясла, както знаете в София местата са кът, успяхме да я запишем в ясла в близко село до София. Тя е изключително палава, нонстоп се катери, от не изобщо не разбира, пада постоянно и след малко пак е накатерена на същото място от където е паднала. Яде само определени неща, тръшка се почти постоянно за нещо, не се заиграва с нищо и наистина ме е страх да не й се случи нещо в яслата, защото там са 15-20 деца, не е само тя. Самата ясла не е лоша, пързалките са високи (на нашата площадка също са) и като знам как аз съм единствената майка с почти 2 годишно която се качва на пързалката просто защото оставя ли я сама се опитва всячески да се метне от двуметровата пързалка ми призлява. Отделно леглата са двуетажни - малките спяли долу, но наистина тя е много пъргава и секунда невнимание и ще се качи горе и ще се метне от което ми настръхва косата при мисълта.Другото което ме притеснява е, че лапа всякакви боклуци като гледам отново на площадката другите деца на нейната възраст отдавна са надраснали лапането на всичко, а тя преди 3 месеца пак за секунда се обърнах към количката за да оставя нещо и успя да налапа котешко ако, а бях до нея. Какво бихте направили вие, не издържам вече да я гледам по цял ден просто защото тя не се спира, но ме е и страх да я пусна..

# 1
Водили ли сте детето на лекар, възможно е да е с хиперактивност.

# 2
До колкото чета е рано за да бъде диагностицирано, ходихме наскоро на невролог заради захласване от рев (писах и такава тема) правиха ЕЕГ, кръвни също вс е наред, но за останалото мислех, че е рано, въпреки че в другата тема ми написаха някои дами, че е възможно. Но дори да я диагностицират не знам с какво ще ми помогне да го имам черно на бяло, аз реално също смятам, че е хиперактивна.

# 3
  • София
Тъкмо ще се научи на правила

# 4
Искрено се надявам, защото просто изнемогвам, по цял ден се опитвам да я опазя да не се самоубие.

# 5
  • София
В яслата има правила обаче и децата ги спазват. Чувала съм майки на по-буйни деца, госпожите да казват, че детето е кротко и изпълнително. Върне ли се обаче вкъщи нещата пак се връщат в изходно положение.

# 6
Има и обратните случаи, например едно хиперактивно дете може да държи госпожата на нокти цял ден и тя да се занимава само с него, докато останалите деца са пренебрегвани.

# 7
  • София
Може… всеки без нужният опит. Всичко е възможно

# 8
Следя с вас, защото и при мен е същото положението...

# 9
Наистина ли ще дадете детето на ясла при всичко описано? Нима очаквате персонално някой да се занимава само и единствено с него? А ако стане инцидент? Ако възрастният, който отговаря отклони вниманието си към друго дете, защото един възрастен отговаря за повече деца? А ако друго дете пострада докато госпожата следи само и единствено Вашето?
Разберете първо какъв е проблемът и овладейте ситуацията, защото в момента Вие изнемогвате и сте готова да прехвърлите проблема от болната глава на здравата. Консултация с невролог? А с УНГ? Проверка на слуха? Детето разбира ли речта, може ли да каже какво иска или.чувства - глад, жажда, студ, топло, болка - съобщава ли за тях?

# 10
  • Банско
Здравейте, без да ви обвинявам просто като съвет и търсене на причината, можете да погледнете и храната на детето. Ако и давате много подбуждащи храни, както и тестени( имат захар доста и вдигат рязко кръвната захар), също и ако си хапва от баби или някой друг захарни неща, може да е и това. Такова дете не трябва да се доближава до сладко.
Имам две такива майки, които зорко следят децата им да не ядът, защото след дори и два бонбона децата са изключително хвърчащи и нервни. Бях на един такъв рожден ден с едно от децата и моето. Моя син изяде две кексчета, торта и 3 бонбона и си легна след 3 часа без проблем и му се спеше, другото дете не спираше да говори, подскачаше, не можеше да се успокой и фъфлеше, като междувременно препускаше нагоре надолу!!
Аз лично се изплаших като видях в какво състояние изпадна, но майка му каза, че след някой храни изглежда по този начин и не му дава дори и какао.

Изк. интелект: " Комбинацията на бавни въглехидрати + белтъчини + полезни мазнини е най-добрата формула за стабилна енергия без нервност.
Например: овесени ядки с ядки и плод; пълнозърнеста салата с нахут и зехтин; печена риба с кафяв ориз и зеленчуци."

# 11
Здравейте, сигурно е клише, обаче не открих точно такава тема. Дъщеря ми е на 1г. и 9м. изключително е палава, всички са вдигнали ръце от нея, страх ги е да я гледат и баби и баща й дори след последното ми излизане сама. Предстои тръгване на ясла, както знаете в София местата са кът, успяхме да я запишем в ясла в близко село до София. Тя е изключително палава, нонстоп се катери, от не изобщо не разбира, пада постоянно и след малко пак е накатерена на същото място от където е паднала. Яде само определени неща, тръшка се почти постоянно за нещо, не се заиграва с нищо и наистина ме е страх да не й се случи нещо в яслата, защото там са 15-20 деца, не е само тя. Самата ясла не е лоша, пързалките са високи (на нашата площадка също са) и като знам как аз съм единствената майка с почти 2 годишно която се качва на пързалката просто защото оставя ли я сама се опитва всячески да се метне от двуметровата пързалка ми призлява. Отделно леглата са двуетажни - малките спяли долу, но наистина тя е много пъргава и секунда невнимание и ще се качи горе и ще се метне от което ми настръхва косата при мисълта.Другото което ме притеснява е, че лапа всякакви боклуци като гледам отново на площадката другите деца на нейната възраст отдавна са надраснали лапането на всичко, а тя преди 3 месеца пак за секунда се обърнах към количката за да оставя нещо и успя да налапа котешко ако, а бях до нея. Какво бихте направили вие, не издържам вече да я гледам по цял ден просто защото тя не се спира, но ме е и страх да я пусна..
Грешката ви е още във второто изречение. И моето дете е страшен инат и повярвайте, никак не ми е лесно, но ината се лекува с по-голям инат. "Никой не иска да я гледа, всички ги е страх"... - от двегодишно?? Сериозно? Вие ли сте възрастните около детето и защо позволявате да ви прави на маймуни? Като се мята от пързалката сваляте я оттам и я прибирате. Не ходите по нея да се катерите, да я молите да спре, да я пазите. Щом не слуша играта приключва и се прибирате. Като се метне пак на другия ден пак си тръгвате. "Не" значи "НЕ", как така не разбира? Ако няма диагноза много добре разбира, просто вие й отстъпвате и търчите покрай нея да я опазите от всичко, а "не"-то е само за отбий номер - вие си повтаряте "не, недей, не прави така", а тя се прави, че не ви чува и си продължава. Класически модерен "джентъл" родител. Преминете към действия и изпълнявайте буквално и стриктно собствените си правила! Каквото вдигне от земята, за да го лапне се взема от ръцете и се маха детето от примамливото местоположение, за да не повтаря "забранените" неща.
Ако детето има някакво екранно време - премахнете го напълно. Не "само 15 минути", не "само за фон", не "само да се наяде, че без филмче отказва". Нула. Екраните много допринасят за такова дивашко поведение и в комбинация с мекушави възрастни не води до нищо добро. И другото са ви го казали - ако яде вредни пакетирани боклуци премахнете и тях.

# 12
Наистина ли ще дадете детето на ясла при всичко описано? Нима очаквате персонално някой да се занимава само и единствено с него? А ако стане инцидент? Ако възрастният, който отговаря отклони вниманието си към друго дете, защото един възрастен отговаря за повече деца? А ако друго дете пострада докато госпожата следи само и единствено Вашето?
Разберете първо какъв е проблемът и овладейте ситуацията, защото в момента Вие изнемогвате и сте готова да прехвърлите проблема от болната глава на здравата. Консултация с невролог? А с УНГ? Проверка на слуха? Детето разбира ли речта, може ли да каже какво иска или.чувства - глад, жажда, студ, топло, болка - съобщава ли за тях?

Извинявам се, но аз смятам че персонала в яслата е длъжен да наблюдава ВСЯКО едно дете в яслата. Та то ние не си позволяваме да оставим детето без надзор, ами хората, които отговарят за това и то в институция занимаваща се точно с това! За инциденти не искам и да си помислям, че са възможни на подобно място! Едно е детето тичайки да падне, да "ожули" коялно и прочее. Но чак инциденти?!?! Там ги пращаме за да бъдат гледани, докато ние работим, а не за да бъдат оставяни на произвола на съдбата.

# 13

Извинявам се, но аз смятам че персонала в яслата е длъжен да наблюдава ВСЯКО едно дете в яслата. Та то ние не си позволяваме да оставим детето без надзор, ами хората, които отговарят за това и то в институция занимаваща се точно с това! За инциденти не искам и да си помислям, че са възможни на подобно място! Едно е детето тичайки да падне, да "ожули" коялно и прочее. Но чак инциденти?!?! Там ги пращаме за да бъдат гледани, докато ние работим, а не за да бъдат оставяни на произвола на съдбата.
Ако детето не може да бъде опазено от един възрастен в собствения си дом, как се очаква да бъде опазено от 1 възрастен, отговарящ за още 20 такива деца?
По другия въпрос - никакви телефони, таблети, телевизия. Стриктен режим и налагане на правила. По-малко вредни храни и консултация със специалисти.

# 14
Проведени са изследвания с невролог, няма проблеми и със слуха, разбира какво й се говори, всичко което поискам от нея го прави или носи (освен когато реши да действа на инат). За говоренето има някакъв запас от думички, не прави изречения, но може да поиска храна/вода, храни се сама. Екранно време няма, ние прекарваме времето си предимно навън 2ч. преди обяд и пак 2/3 следобед.

Общи условия

Активация на акаунт