Клиники в Истанбул- тема 20

• 5 424
  • 143
  •   2
Отговори
# 135
Аз навсякъде където съм била е бил доста добър Интернет а и съм работила от там. Въпреки всичко си пускам и роуминг,  на а1 е по 5лв на ден с включени разговори.

# 136
  • София
Успех утре Simple Smile
Ние винаги си пускаме интернет с допълнителен пакет когато ходим в Турция. Аз съм към vivacom и с тях дори си имам към месечния пакет, без да плащам допълнително.

# 137
За повече интернет има вариант с е-сим като airalo. Но чух, че в Турция ги забраняват, не знам откога. На мен ми беше важно, за да имам в болницата да работя докато чакам за преглед. Не че няма и в болницата нет де, а и не чаках много, бях на прегледи сутрин преди работа. С тези е-сим карти има само нет, без разговори.

# 138
За повече интернет има вариант с е-сим като airalo. Но чух, че в Турция ги забраняват, не знам откога. На мен ми беше важно, за да имам в болницата да работя докато чакам за преглед. Не че няма и в болницата нет де, а и не чаках много, бях на прегледи сутрин преди работа. С тези е-сим карти има само нет, без разговори.

Е сим трябва да се активира извън Турция и си работи без проблем. Global Yo имат услуга и за разговори

# 139
Ние само за първичния бяхме в Елм, който е точно до болницата, но там няма нищо, кварталът е много забутан.
Сега отседнахме в Бейоглу/Тексим- Близо(пешеходно) е Галата. Булевард тексим е лудница- магазини, ресторанти, народ, мега оживено. Отседнали сме в едно от апартаментчетата в www.istanberry.com - 70-80лв на ден и е със спалня, кухня , хол - екстра е. Ползваме градски транспорт до болницата, че е лудница с паркирането- 20-30 минути(това е заедно с ходенето до спирката, много бързо се движат автобусите) ни отнема да стигнем и автобусът спира точно пред болницата.

В кой район трябва да търся хотел ако искам да сме близо до болницата, но и да има градски транспорт да може да посетим и някоя забележителност. За първи път ще сме в Истанбул. Вие къде отсядате? За Мемориал Шишли става въпрос.

# 140
зависи какво търсиш. Ние бяхме в хотел ОзДуня във Фатих 50 лв.двойна стая с баня,тоалетна със закуска (сега се разбрахме да не минаваме през Букинг и ще ни направи отстъпка). В историческия център. Беше ни близко всичко туристическо (с корабче по Босфора, рибения сандвич, Св.София и мизеят на Св.София, Синята джамия, Българската църква Св.Стефан, Топ Капъ-Старият Султански дворец, Йеребстан-Водохранилището с Горгоната, КапълъЧарши, МОЛ Флория с Аквариума.
До болницата във Фюлия пътувахме обаче с 2 Метра и малко пеш (скъп е транспорта (с  1 карта за двама, дава я автомата, после зареждаш пак на автоматите, няма други намаления като дневна карта за 4 лв.с всички линии, или седмична; (. Има и Истамбулкарт, но не си взехме. Може би за 5-7 дни ще е изгодна (167 Е с транспорта и вс.музеи и забележителности). Само Топ Капъ е 2400 ТЛ за човек. Св.София и интерактивния музей е 2500 ТЛ на човек. Плаването по Босфора за 1.ч.и 30 мин. е 10 лв.на човек (250 ТЛ), Горгоната 1500-1700 с или без Гайд. Аквариума е 2400 ТЛ без вътре снимка, без реалистичните седалки, и още нещо там с допплащане. Тоалетни безплатни до джамии, на гарата, в Мола.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 10:54 от izina

# 141
А по кое време е най добре да се пътува с кола, за да се избегне трафика и да е по-безопасно? Ние заминаваме от София. Добре ли е примерно да тръгнем в 4 или 5 сутринта?
Също търсим хотели с паркинг в буукинг, но наистина ли имат паркинг или накрая се оказва че става въпрос за свободен паркинг на улицата пред хотела ако има място.

# 142
Рядко имат паркинг, особено в центъра. Четете детайлите в букинг, обикновено е описано какво предлагат. Също и оценките от потребители, там все се намира коментар и за паркинга. Ако нямат паркинг, обикновено има платени паркинги наблизо и като се плаща на денонощие не е безбожно скъпо - към 20лв. на ден.
Иначе в Елм и Империум резиденцията има гараж на 2-3 етажа, винаги има място.

Ние обикновено сме тръгвали към 16-17ч. от България и стигайки някъде преди посред нощ е било ок. После сме си тръгвали примерно ранен следобед и е било ок. Но пък трябва и да сверите с хотела в колко часа е ок да се чекнете ин.

# 143
Ако пристигнете в 8-9 часа вечерта в Истанбул, вече няма трафик голям. Паркинг може да използвате този на Мемориал( ако сте в тази болница). Оставяте колата на паркинга за периода на стимулация, накрая от рецепция ви дават бележка, излизате с нея ат паркинга и нищо не плащате.

Общи условия

Активация на акаунт