Септемврийски бебета 2025 - тема 1

• 1 466
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Привет, привет!
Имам въпрос относно ортопед за бебе. Дадоха ни направление за ортопед, опитвам се да събера информация за добър такъв в София, който да преглежда новородени. Да имате опит или препоръка?

Ивайло Ефремов.

+ Драганов, ВМА

# 16
Здравейте! Разписвам се и тук да следя! Днес малката стана на 40 дни (няма да правя погача).
Набързо се включвам в коментираните до сега теми.
На 1м беше качила 1,200 кг, което много ме радва, защото си я кърмя, а изкара тежка жълтеница и бяхме на косъм да ни задържат в болницата още няколко дни (това не знам как не стана, защото билирубина й беше дооста завишен). Докато бяхме в болницата само сваляше, накрая качи някакви смешни 20-30 грама. Бях под напрежение до последно. Дори се разревах от нерви, защото нямах никаква информация за това как е тя.

Навън сме с баткото от ден 1. Само като вали сме в нас. Не ни спира студено време. Ходя с нея до градината да го вземам, по магазини и където трябва.
Минахме прегледа и при ортопеда (на частно го водих аз). Нищо, което вече да не знам, само ми препоръча и аз да пия вит. Д с нея.

Изхождането също още от болницата беше през два-три дни. Откакто й давам пробиотик вече е всеки ден.
Сега мисля, че е в някакъв скок, защото последните 3-4 дни някакъв неистов рев, а преди това имаше и доста често хапване, особено нощем. Започна да се усмихва, което отчитам като новото й умение. Струва ми се рано, защото първият го дават 5 седмици след термин, но ще изтърпим каквото е.

# 17
С какво борите коликите момичета?.
Купих био амика. Давала съм сама 2-3 пъти и май се запече
Голямо пръцкане и мъчени , но вечедва дни без резултат.в сряда сме на педиатър , когато ще е на 20 дни още питам, но дотогава ще се побъркам от безсъние и притеснение

# 18
Аз давам https://www.hlh-biopharma.de/products/casa-sana-bauch-gut това веднъж на ден (той е билков), и давах омнибиотик панда, но го смених с друг с витамин Д от серията на капките за коремчето, че нещо много меки 💩 станаха.

При мен бебка става утре на 40 дни и утре сме на църква, пък събиране ще правя след две седмици и тече подготовката.

# 19
Здравейте! Разписвам се и тук да следя! Днес малката стана на 40 дни (няма да правя погача).
Набързо се включвам в коментираните до сега теми.
На 1м беше качила 1,200 кг, което много ме радва, защото си я кърмя, а изкара тежка жълтеница и бяхме на косъм да ни задържат в болницата още няколко дни (това не знам как не стана, защото билирубина й беше дооста завишен). Докато бяхме в болницата само сваляше, накрая качи някакви смешни 20-30 грама. Бях под напрежение до последно. Дори се разревах от нерви, защото нямах никаква информация за това как е тя.

Навън сме с баткото от ден 1. Само като вали сме в нас. Не ни спира студено време. Ходя с нея до градината да го вземам, по магазини и където трябва.
Минахме прегледа и при ортопеда (на частно го водих аз). Нищо, което вече да не знам, само ми препоръча и аз да пия вит. Д с нея.

Изхождането също още от болницата беше през два-три дни. Откакто й давам пробиотик вече е всеки ден.
Сега мисля, че е в някакъв скок, защото последните 3-4 дни някакъв неистов рев, а преди това имаше и доста често хапване, особено нощем. Започна да се усмихва, което отчитам като новото й умение. Струва ми се рано, защото първият го дават 5 седмици след термин, но ще изтърпим каквото е.

На мен ми звучи като “Отличен (6)” 😊
Какъв пробиотик даваш? Къде четеш за скоковете. Да се подготвя, че тези скокове бяха май най-непоносимото нещо 😆

# 20
Пандата взех, малко е зор с пиенето, но успява за ден да го изпие.
Скоковете ги има в много приложения, аз в сайта на Хедра ги чета - https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/

Общи условия

Активация на акаунт