Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 199
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм 14+5, имам ужасни болки като започне да се "разтяга" всичко, много наподобяващи на менструални, най-вече като хапна нещо, понякога не мога да функционирам, трябва да полегна и да изчакам да мине малко. Ако се уморя много почва едно чувство, че ми тежи бебето/коремът, все едно ще падне, ще се изсипе. И от два ден едни леки бодежи ниско долу. Всичко ми минава, но почвам да се чудя кое е нормално и кое не. Не мога и да се обясня като хората какво чувствам.

# 91
Ами надявам се да са нормални неща😅 по принцип като лежа ми минава, но днес не. От няколко часа ме наболява. Ще пия пак но шпа и магнезий и дано отшуми

# 92
И аз имам болки, но леки и са секундни. Обаче има дни в които са по-чести, а има и такива в които изобщо не усещам, че съм бременна.

Може ли да ми кажете какви чайове мога да пия и с мед или без? Колежката се разболява, а аз тази нощ имах боцкания в гърлото. Липа и шипки мога ли? Иска ми се да започна поне с чай, преди да пия лекарства.

# 93
Не знам за липа и шипки, но може джинджифил, било то с лимон, портокал или каквото са го комбинирали.

# 94
И аз имам болки, но леки и са секундни. Обаче има дни в които са по-чести, а има и такива в които изобщо не усещам, че съм бременна.

Може ли да ми кажете какви чайове мога да пия и с мед или без? Колежката се разболява, а аз тази нощ имах боцкания в гърлото. Липа и шипки мога ли? Иска ми се да започна поне с чай, преди да пия лекарства.
Аз много обичам чайове, особено сега както захладнява и се разрових кои чайове могат да се пият при бременност - шипка, лайка, мента, лимон и джинджифил. Разбира се и не прекалявай, по 2-3 чаши на ден.

# 95
Обикновен чай, особено разни от пакетчета, може всякакъв. Дори онези, на които се приписват евентуално стимулиране на контракции (примерно от малинови листа), трябва да се изпият в някакви огромни количества, за да има някакво въздействие. Нито меда пречи по някакъв начин.
Биозин мама подпомага имунитета в грипен сезон или при симптоми на заболяване. Има и едни много скъпи прахчета, които Сигридов изписваше на всяка жена преди време, но не мога да си спомня името им.

# 96
Здравейте мартенски мамчета.
Следя ви още от самото начало но все не смея да се включа.
Но днес след като излезнаха резултатите от пренаталния тест съм една идея по-спокойна.
Накратко за мен, на 30г съм с трета бременност, надявам се втора успешна. Имам една госпожица на почти 5 и една бременност приключила в 22 г.с.
Термин 25.03.
Днес разбрахме, че очакваме и втората си госпожица 🌸🩷.
Дано нещата при всички да бъдат наред, спокойна бременност и здрави бебчета.
Предстои ми и серклаж, ако има някой който може да се включи с коментар или препоръка ще бъда благодарна. 😊

# 97
Здрасти, Поли! Аз съм след серклаж, напревен от д-р Христов. Също имам изгубена бременност в 23г.с. Препоръчвам ти да направиш консултация с него, за мен той е най-добрият. Ако имаш въпроси, можеш да ми пишеш.

# 98
На мен също д-р Христов ми прави серклаж миналата седмица. На разположение съм, ако имаш въпроси Simple Smile

# 99
Здравейте, момичета! Надявам се че всички сте добре в това ужасно време. Аз съм се заела с изкарване на по-дебелите дрехи и вкъщи е пълна лудница.
Тази година трябваше да се реваксинирам. Оставих го за лятото, защото боледувах тежко  юни и после юли се оказа че вече съм бременна. Сега смятам да се ваксинирам когато стигна до позволените седмици. Четох,че уж дори е препоръчително с цел да се създаде някакъв пасивен имунитет на бебето към коклюш. Вие запознати ли сте по темата?

# 100
Здравейте, момичета! Надявам се че всички сте добре в това ужасно време. Аз съм се заела с изкарване на по-дебелите дрехи и вкъщи е пълна лудница.
Тази година трябваше да се реваксинирам. Оставих го за лятото, защото боледувах тежко  юни и после юли се оказа че вече съм бременна. Сега смятам да се ваксинирам когато стигна до позволените седмици. Четох,че уж дори е препоръчително с цел да се създаде някакъв пасивен имунитет на бебето към коклюш. Вие запознати ли сте по темата?
Днес бях на преглед и тъй като преднире 2-3 дни бях със сополив нос и леки болки в гърлото, че каката ми донесе някой бацил от училище, но слава богу с ядене на лимони, чайове и лукчета, а и физиологичен разтвор си пръсках в носа 😁 не успях да стана по-зле..та днес споделих и се поинтересувах, ако отново нещо боледувам какво мога да пия, аг-то ми каза, че мога и да си се ваксинирам, няма никакъв проблем за бебето. Това за коклюша не съм го чувала, но аз не съм фен на тия ваксини противогрипни, та ще пропусна. Та ако си скоро на преглед попитай си кога можеш да го направиш, ако има някакво значение 😊

# 101
Няма да се ваксинирам с нищо. Не ми стои на дневен ред изобщо. От децата прихващам неща, но това е неизбежно.

# 102
Няма да се ваксинирам с нищо. Не ми стои на дневен ред изобщо. От децата прихващам неща, но това е неизбежно.
Аз също не планирам ваксиниране, особено сега, може да казват, че е безопасно, но лично аз не бих посмяла. С каквото и да се ваксинираме идва зима, децата ходят на детска, съответно ще носят болести, ваксината не може да ни спаси от всички вируси.

# 103
Нямах предвид противогрипна ваксина,а тази за дифтерия, тетанус и коклюш. Аз също се заразявам с вирусите,които ми носи детето,но смятам че ще се справя с тях. По-скоро съм се чудя за тази,заради коклюша, защото знам колко е страшно при новородени. Прилага се след 27 седмица и ЛЛ ми обясни,че е необходимо около 4 седмици за изграждане на имунитет.

# 104
Нямах предвид противогрипна ваксина,а тази за дифтерия, тетанус и коклюш. Аз също се заразявам с вирусите,които ми носи детето,но смятам че ще се справя с тях. По-скоро съм се чудя за тази,заради коклюша, защото знам колко е страшно при новородени. Прилага се след 27 седмица и ЛЛ ми обясни,че е необходимо около 4 седмици за изграждане на имунитет.
ааааа, ами аз 2016/2017 бременеех и трябваше да ми се бие тази ваксина, но личната лекарка ми препоръча, когато родя..и до ден днешен и нямам бита 😀🤪 то скоро идва ред за следващата доза, те нали са на 10г

Общи условия

Активация на акаунт