Мартчета 2026 (Тема 2)

• 6 602
  • 221
  •   2
Отговори
# 150
Потърсих набързо, но май няма такива в наличност тук... Има тест, който обаче е доста скъп и е по-добре да се отиде на преглед, отколкото да са използва такъв тест у дома.

# 151
Аз също имам влага,воднисто течение. Но пък аз знам,че от нивата на хормоните е така, нормално нещо... Според мен излишно се притеснявате и се напрягате .

# 152
Също се включвам с воднисто течение и влага по бельото. При мен се оказа че всъщност са гъбички и организма продуцира още повече течение за да се изчисти от тях. В крайна сметка след лечение на гъбичките вече е ок, случва се да усещам течение по някога през деня но го отчитам за нещо нормално в момента.

# 153
Мен тия гъбички ме изтормозиха. За трети път ги лекувам, но АГ ми изписва все една терапия и очевидно тя не ми помага. Какво прави ти за гъбичките?

# 154
Аз преди месец успешно излекувах Кандида с Мармирор. Правих контролна микробиология и беше чиста след това. На теб какво лечение ти изписват?

# 155
Залаин глобули. Уж симптомите отшумяват, но след две седмици отново са налице. Макмирор съм слагала в по-голяма седмица и мислех, че заради това не го изписва, но следващия път (дано няма, ама надали) ще я помоля да ми даде него или нещо друго. В темата за гъбичките казаха, че било заради хормоните, но такова чудо не ми се е случвало. Не може всеки месец да слагам глобули. Накрая ще съм прецакала цялата флора, да не говорим да имам активна инфекция близо до термин...

# 156
Нямам идея в коя седмица може да се ползва, но на мен ми сложиха серклаж. Преди процедурата имах задължителна микробиология и там излязоха гъбите. Минах цвлия курс с Макмирор, контролна микробиология и тогава направиха серклажа. На контролния преглед след него също ми взеха микробиология и отново беше чиста. За флората аз пия Криспакт още преди да забременея и за момента много ми помага.

# 157
Привет момичета!
Днес след поредния ден с кръвно 140/80, ЛЛ ми изписа Допегит. Чухме се с АГ и потвърди започването на хапчетата. Започваме с 2×1/2 , ще го следя един-два дни като го меря по 3 пъти на ден и ако продължават да са същите стойносте ще вдигнем дозата.
Силно се надявам да се нормализира, защото главоболието ще ме довърши. No Mouth

# 158
Привет момичета!
Днес след поредния ден с кръвно 140/80, ЛЛ ми изписа Допегит. Чухме се с АГ и потвърди започването на хапчетата. Започваме с 2×1/2 , ще го следя един-два дни като го меря по 3 пъти на ден и ако продължават да са същите стойносте ще вдигнем дозата.
Силно се надявам да се нормализира, защото главоболието ще ме довърши. No Mouth
Аз така 3 дни бях със зверско главоболие, мислех, че може кръвно да съм вдигнала, но явно не е било от кръвното, беше си ми както обикновено, 110/70.

# 159
И аз съм с кръвно 110/70, но тези дни пада на около 100/60 + че от вчера имам лек задух, който доста ме паникьосва🥲

# 160
Здравейте, момичета, ние сме на едно доста дълго пътуване в чужбина и затова не съм се включвала.
Фрийки, как си, какво стана с кървенето?
Наш, относно ваксината, и аз знам от лекари в България и Италия, че е безопасна, на твое място не бих се колебала, точно като родих март 2024 имаше бум на коклюш и хората се бяха изпопритеснили.
Съни, втора бременност ми е и втори път съм с чисти МБ и по-обилно течение, включително някои дни като вода. Ако няма инфекция и вече няколко пъти са те преглеждали, не се притеснявай толкова, всичко е наред. Между другото, и при затворена и нескъсена шийка пак може да има изтичане, доколкото знам.
Столчета за кола - с две ръце препоръчвам Maxi Così Mica Pro I size, става за новородено, кошница не сме ползвали.
Количката ни е Moon и преживя падане по стълби и не знам колко полета, да ни е жива и здрава 😂 Бебеносех първите месеци и кошът за новородено е ползван няколко пъти, бих купила само количка за 6+ месеца, ако трябваше да избирам сега.
Помпа, шишета, стерилизатор - бях набелязала, но не купих, защото много исках да кърмя и така и стана още от болницата. Имах едно шише подарък вкъщи, което изварих в тенджера. На връщане от изписването купихме и кутия АМ за всеки случай, остана неотворена. Бих препоръчала да си набележите добър консултант, който да може да се отзове веднага, и да слагате бебето на гърда постоянно в началото. Освен ако нямате сериозен проблем, ще имате кърма. Книгата на Хедра е безценен помощник. Аксесоарите могат за нула време да се купят, почистят и стерилизират.

# 161
Здравейте, момичета, ние сме на едно доста дълго пътуване в чужбина и затова не съм се включвала.
Фрийки, как си, какво стана с кървенето?
Наш, относно ваксината, и аз знам от лекари в България и Италия, че е безопасна, на твое място не бих се колебала, точно като родих март 2024 имаше бум на коклюш и хората се бяха изпопритеснили.
Съни, втора бременност ми е и втори път съм с чисти МБ и по-обилно течение, включително някои дни като вода. Ако няма инфекция и вече няколко пъти са те преглеждали, не се притеснявай толкова, всичко е наред. Между другото, и при затворена и нескъсена шийка пак може да има изтичане, доколкото знам.
Столчета за кола - с две ръце препоръчвам Maxi Così Mica Pro I size, става за новородено, кошница не сме ползвали.
Количката ни е Moon и преживя падане по стълби и не знам колко полета, да ни е жива и здрава 😂 Бебеносех първите месеци и кошът за новородено е ползван няколко пъти, бих купила само количка за 6+ месеца, ако трябваше да избирам сега.
Помпа, шишета, стерилизатор - бях набелязала, но не купих, защото много исках да кърмя и така и стана още от болницата. Имах едно шише подарък вкъщи, което изварих в тенджера. На връщане от изписването купихме и кутия АМ за всеки случай, остана неотворена. Бих препоръчала да си набележите добър консултант, който да може да се отзове веднага, и да слагате бебето на гърда постоянно в началото. Освен ако нямате сериозен проблем, ще имате кърма. Книгата на Хедра е безценен помощник. Аксесоарите могат за нула време да се купят, почистят и стерилизират.
Аз така и не успях да кърмя, нямах абсолютно никакви проблеми, родих си нормално, чувствах се страхотно, но дъщеря ми така и не засука, цедих се, ноо след има няма 10-тина дни кърмата ми спря тотално( тя въобще не е и идвала де, беше само коластра). Да чукна на дърво въпреки че казват, че децата, които не са кърмени много боледуват и прочие, малката опроверга този мит. Много ми се ще този път да се получат нещата с кърменето. Ако някоя може да предложи консултант за кърмене, приемам идеи.

# 162
Йонси, много съжалявам! От опит мога да препоръчам самата Хедра, изключително доволна съм от професионализма и отношението, мисля че и онлайн консултации прави. Графикът й е много зает обаче и трябва отрано да се запише час. Аз се бях подготвила с четене като ученичка за кърменето и имам приятелка, която винаги беше насреща със съвети. Има и безплатни консултанти по градове, в София са даже и по квартали, и на такава звънях веднъж, помогна ми. В болницата подкрепа само от мъжа ми получих.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 21:44 от Seaglass

# 163
Ася Демирева!
Тя много ми помогна, не толкова за кърменето, защото аз имам проблем и не мога да достигна количества, за да нахраня едно бебе, но донякъде успя да ме успокои. Когато родих сина ми и не знаех още какво сее случва и защо не успявам да имам достатъчно кърма, въпреки всички усилия, тя още правеше домашни посещения. Освен съветите за кърменето, дава и много за отглеждането на бебето. Препоръча ми детски хирург, който впоследствие даже прави операция на сина ми след години.
Аз така и не успях да преживея проблема си. Със сина ми се отказах след 6 месец. Дъщеря ми я кърмех, цедях се часове наред за да имам още стимулация, всяка вечер power pumping, до последно я дохранвах на гърда със сонда. Една година цедих мизерните си количества, кърмех, дохранвах... Кърмех я с някакви капки до 1 г. 8 м. Измъчвах се, пред сина ми имам грях, че не можах пълноценно да присъствам в ежедневието му, заради всичко това. Пък колко съм ревала... Към психолог не се обърнах, но трябваше.
Сега съм обещала пред себе си, че няма да правя така. Ще давам колкото имам, но до там. Няма да преживея отново същото, а и вече имам две деца, които имат нужда от мен. Ако се наложи, това бебе ще мине изцяло на адаптирано мляко и дано успея да  преодолея факта, че тялото ми не работи както трябва.

# 164
Ася Демирева!
Тя много ми помогна, не толкова за кърменето, защото аз имам проблем и не мога да достигна количества, за да нахраня едно бебе, но донякъде успя да ме успокои. Когато родих сина ми и не знаех още какво сее случва и защо не успявам да имам достатъчно кърма, въпреки всички усилия, тя още правеше домашни посещения. Освен съветите за кърменето, дава и много за отглеждането на бебето. Препоръча ми детски хирург, който впоследствие даже прави операция на сина ми след години.
Аз така и не успях да преживея проблема си. Със сина ми се отказах след 6 месец. Дъщеря ми я кърмех, цедях се часове наред за да имам още стимулация, всяка вечер power pumping, до последно я дохранвах на гърда със сонда. Една година цедих мизерните си количества, кърмех, дохранвах... Кърмех я с някакви капки до 1 г. 8 м. Измъчвах се, пред сина ми имам грях, че не можах пълноценно да присъствам в ежедневието му, заради всичко това. Пък колко съм ревала... Към психолог не се обърнах, но трябваше.
Сега съм обещала пред себе си, че няма да правя така. Ще давам колкото имам, но до там. Няма да преживея отново същото, а и вече имам две деца, които имат нужда от мен. Ако се наложи, това бебе ще мине изцяло на адаптирано мляко и дано успея да  преодолея факта, че тялото ми не работи както трябва.
Аз се ядосвах първите няколко дни, после си казах, каквото такова, гледах го от добрата страна, не се ограничавах какво ям, какво пия, бебето винаги можеше да бъде загледано от някой друг, дори за по-дълъг период от време, не съм срещала проблеми с мастити и прочие, нито съм ревала, нито съм го преживявала тежко, не съм смятала въобще, че тялото ми не работи както трябва, не съм първата, не съм и последната без кърма. Сега като погледна назад също не съжалявам, направила съм всичко възможно това да стане, но като не се е получило, здраве да е. За боледуването дъщеря ми не е била по-различна от някое дете, което е кърмено година да кажем. Дори мога да твърдя, че боледуваше по-малко от доста от кърмените деца. Та и сега съм си казала, каквото такова, ако дойде кърма и успея да кърмя, ще кърмя, ако ли не, въобще няма да се ядосвам.

Общи условия

Активация на акаунт