Мартчета 2026 (Тема 2)

• 11 774
  • 413
  •   2
Отговори
# 315
Много съжалявам, че е било толкова гадно, Фрийки, дано да е последното препятствие по пътя! 🌸
Ние с таткото за първи път в 19+0 усетихме с ръце върху корема движенията, също втора бременност, предна плацента. Иначе от 11 гс си усещах “рибките/балончетата/пеперудките”, но докато и с ръка не усетих, че е той, някак не ми се искаше да твърдя със сигурност.

# 316
Много съжалявам, че си преминала през това. Стискам палци всичко да е наред. Аз започнах да го усещам към 17 г.с, но не всеки ден. В момента съм 19 г.с., усещам го значително повече, но само в една определена поза, леко полегнала, с подпрян на възглавницата гръб, когато седя, стоя изправена или лежа настрани не го усещам. Няколко пъти през деня полягам така, за да се ,,уверя”, че всичко е наред, сритва ме няколко пъти и се успокоявам.

Значи точно в тази поза чета коментара и наистина усещам някакви балончета, но е толкова леко все едно малко ти къркорят червата, че не мога да кажа на сто процента какво е и дали си измислям. Това го усещам привечер, като се съсредоточа и не правя друго и вчера, докато си работех сякаш също. Но мисля, че си права за позата.

Относно амниоцентезата и лекарите, още ми е странно колко много се влияя от някаква малка подхвърлена дума. Мога после да прекарам часове да чета по темата и да се притесявам. Та опитай да си спокойна и да не се тревожиш поне за нещата, които не контролираш.

# 317
Много съжалявам, че си преминала през това. Стискам палци всичко да е наред. Аз започнах да го усещам към 17 г.с, но не всеки ден. В момента съм 19 г.с., усещам го значително повече, но само в една определена поза, леко полегнала, с подпрян на възглавницата гръб, когато седя, стоя изправена или лежа настрани не го усещам. Няколко пъти през деня полягам така, за да се ,,уверя”, че всичко е наред, сритва ме няколко пъти и се успокоявам.

Значи точно в тази поза чета коментара и наистина усещам някакви балончета, но е толкова леко все едно малко ти къркорят червата, че не мога да кажа на сто процента какво е и дали си измислям. Това го усещам привечер, като се съсредоточа и не правя друго и вчера, докато си работех сякаш също. Но мисля, че си права за позата.

Относно амниоцентезата и лекарите, още ми е странно колко много се влияя от някаква малка подхвърлена дума. Мога после да прекарам часове да чета по темата и да се притесявам. Та опитай да си спокойна и да не се тревожиш поне за нещата, които не контролираш.
Явно в тази поза им е най-неудобно и почват да шават повече, защото помня, че и с дъщеря ми първите седмици така я усещах в тази поза, отначалото и аз не бях сигурна, че реално е бебето, но после започнах да го усещам като си сложа ръката на корема и така вече бях сигурна.

# 318
Някой посети ли Бебемания? Заслужаваше ли си? Някакви кодове за намаления да е имало?

# 319
Здравейте, от кой електронен, дигитален термометър сте доволни и знаете, че отчита правилно ?

# 320
Искам да попитам,дали всички сте си правили пренатални тестове. Аз съм в 22 ГС и съм си правила БХС и ФМ. Попаднах на друга тема, в която казват,че имало случеи БХС и ФМ да показват, че всичко е наред ,а накрая след раждането се разбира,че не е така. Започвам да се чудя,дали да не си направя такъв  тест.

# 321
Обсъждали сме и тук някъде мнооого назад, може и в първата тема да е било. Не всички правят, разбира се, личен избор е. Аз със втора бременност правя, и двамата с мъжа ми сме под 35, нямаме фамилна обремененост. Никога не е имало колебание дали да пускаме такъв тест, винаги сме знаели, че щом го има като опция и може да си го позволим, ще го направим. Спокойствието след него за мен е безценно, въпреки че винаги нещо може да се обърка в хода на самата бременност, разбира се. За много хора е излишно изследване и се доверяват на морфологиите.

# 322
Ние също правихме пренатален тест, с дъщеря ми не съм правила, но тогава все още не бяха до такава степен известни и така  и не бях разбрала за тяхното съществуване тогава. За щастие всичко си беше наред, този път преценихме, че щом вече знаем за него и можем да си го позволим, ще го направим и наистина спокойствието след него е много хубаво нещо. Със сигурност има много случаи на родени деца с аномалии след направени БХС, ФМ и т.н, на които ,,уж” всичко излиза наред. Дори се сещам за конкретен пример за детенцето на певеца Криско и Цвети, за които гледах по телевизията преди време, че на тези прегледи всичко е било ,,наред”, при раждането обаче детенцето се оказва с Даун. Ако имате възможността да го направите, никога няма да е излишна една ,,по-голяма сигурност”. Не знам на този етап от бременността дали обаче не е късно, но предполагам, че щом феталната морфология е до 22-23 г.с, все още не е напълно късно да се направи.

# 323
Не е късно, тестът изследва ДНК на плода, нея винаги я има в кръвта на майката. Даже като пусках сега септември имаше една двойка след нас с термин октомври, не знам какъв беше случаят, изглеждаха спокойни, така че се надявам да е било профилактично само.

# 324
Момичета,може ли да ми кажете , дали този крем  за тяло  е бозопасен за хидратиране на коремчето ,да се предотвратят стрии или поне за ръце. Не съм много наясно със състава му,а виждам,че има натриев бензоат и разни други съставки 😄

# 325
Има едно приложение little bean, там можете да проверявате състав на всякакви мазила.

# 326
Момичета,може ли да ми кажете , дали този крем  за тяло  е бозопасен за хидратиране на коремчето ,да се предотвратят стрии или поне за ръце. Не съм много наясно със състава му,а виждам,че има натриев бензоат и разни други съставки 😄

Окей ми изглежда. Натриевия бензоат е одобрен консервант. Има сайтове, в които можеш да провериш, за да си сигурна.

Аз лично бих избягвала парфюми, алкохоли и етерични масла.

За стрии ползвам на So Simple beauty mama и кокосолис.

# 327

Окей ми изглежда. Натриевия бензоат е одобрен консервант. Има сайтове, в които можеш да провериш, за да си сигурна.

Аз лично бих избягвала парфюми, алкохоли и етерични масла.

За стрии ползвам на So Simple beauty mama и кокосолис.
И аз използвам So Simple, не мога да кажа, че съм много редовна в мазането, но все пак.

# 328
Насочили ли сте се към ваничка за къпане?

Ние вчера бяхме в Бебемакс, за да пробваме количките на терен с тежест и при адекватни консултанти. Финално се спряхме на Bugaboo Fox Cub. Доста по-лека и маневрена се усещаше от останалите.

# 329
Насочили ли сте се към ваничка за къпане?

Ние вчера бяхме в Бебемакс, за да пробваме количките на терен с тежест и при адекватни консултанти. Финално се спряхме на Bugaboo Fox Cub. Доста по-лека и маневрена се усещаше от останалите.
Ние имаме от каката една ваничка на Kikka Boo, ще вземем само една подложка за новородено.

Общи условия

Активация на акаунт