Мартчета 2026 (Тема 2)

• 12 041
  • 427
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
Има ли някой, който възнамерява по-рано от 45 те дни да излезе в болничен:? Коя седмица, месец от бременността? Или повечете мислите да останете до 45 те дни?
Аз мисля да изкарам поне целия декември на работа. Работя от офис, на бюро и за сега не ми представлява трудност. А вече колкото мога след н.г., толкова по-добре. Иначе при всеки преглед при АГ ме пита дали искам болничен.

П.С. Не съм се включвала отдавна в темата, но си ви чета редовно. Да се похваля и аз с един брой момък! Nature Sparkles
На 31.10 бях на втора ФМ и всичко беше наред, движи се според седмицата си, малко напред с 3 дни. Измериха го около 460гр. С предна плацента съм, висока и очаквах да усетя човечето на по-късен етап, но всъщност започнах да усещам леко пърхане още в 17 г.с. След това дойде и първия отчетлив ритник в края на 19г.с.
Днес вече съм 22+2 г.с. по ПРМ и го усещам почти постоянно, най-активен е, когато аз си почивам. Hands Ok HandGrinning

П.С.2 Аз също пия добавка за желязо (Феро-Фолгамма Нео). На мен също ми предизвиква констипация, но се преживява, някак. Позволявам си по едно кафе на ден, някой път само от уханието му и съм готова... Друго, което ми помага понякога е компот от сини сливи.

# 421
Аз бях в петък на преглед, тогава бях 19г.с.+6 и момата ми беше 390гр. 😃 всичко беше наред, даже на 4Д ме гледа, после гледа и сърчицето и за нея няма нищо притеснително, но все пак ми каза, тъй като други майки често я питали, ако реша, че мога да ида на ехокардиография. Честно казано в чуденка съм, защото при първата бременност не съм ходила, сега също всичко е наред, та ще видим. Във вторник съм на ФМ при Стоилов в Добрич, да видим и той какво ще каже. Иначе съм си в болничен от самото начало заради кървене. В началото имах желание да си работя и ако нямах проблем навярно щях, но сега след като минаха няколко месеца, да си кажа, по-добре, че не съм на работа. Първо, че правя разлика как ми понасят бременностите, не, че съм стара, но бременна на 33 и бременна на 24 има голяма разлика. Тялото ми по съвсем друг начин понася всичко. Нямам кой знае какъв корем, но честно да ви кажа, ставането от леглото ми е голям зор. Сякаш ми се схваща таза и докато се изправя и направя 2-3 крачки, все едно съм бременна в 8-9месец….Отделно на работа цял ден на крак, още повече, че има и голям човекопоток..ами не, мерси 😁 та седя си аз вкъщи, хапвам си орехчета, чета ви и така 😂😂😂😂

# 422
Момичета, желязото ми е 18.1 umol/l, при референтни стойности 9-30.4. Утре ще ги изпратя на АГ-то, но аз мисля, че е добре, нали?

# 423
Според мен, е супер! Каже речи, златната среда.

# 424
Утре съм на ФМ в Марковс, моля ви стискайте палчета всичко да е наред. Иначе аз обмислям да си работя до края (колкото е възможно вече накрая) - работата ми не е натоварваща и сме малък екип, тепърва обучавам кой да ме замести за периода. Да стискам палци за момента дискофморт нямам, спането ми е трудно и понякога не се наспивам, но си оставам да работя от вкъщи и на обяд наваксвам.

# 425
Утре съм на ФМ в Марковс, моля ви стискайте палчета всичко да е наред. Иначе аз обмислям да си работя до края (колкото е възможно вече накрая) - работата ми не е натоварваща и сме малък екип, тепърва обучавам кой да ме замести за периода. Да стискам палци за момента дискофморт нямам, спането ми е трудно и понякога не се наспивам, но си оставам да работя от вкъщи и на обяд наваксвам.

Стиснати палчета от мен!

# 426

Това са моите изследвания на витамините, като мисля все пак да се консултирам с АГ дали да си остана на същата доза вит Д3 (1000единици) или няма да е лошо и малко повече. Като цяло съм в референтните стойности, но предполагам, че при бременност трябва да е малко повече. Казали ли са ви горе долу какво количество от витамина е хубаво да поддържаме при бременност. Както и за Б12, някъде бях чела, че е хубаво да е около 500, така ли е наистина?

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 22:45 от yonsiii1917

# 427
Близко си до долна референтна, според мен е ок да се вдигне дозата.

Общи условия

Активация на акаунт