Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 392
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, уж се бях спряла на легло, но пак започвам да се чудя. Вкъщи е много тясно..буквално ще трябва да изкараме гардероба примерно от спалнята, за да направим място за леглото. Харесах си дървено 60/120, но вчера намерих 50/100. Въпросът ми е дали второто ще става до поне 2 годишна възраст? Да не е много тясно? След време ще правим и друга стая, та като порасне детето ще си е там и ще вземем по-голямо легло.
Другият въпрос ми е относно спалните комплекти. На много малко места има за легла 50/100. Ако взема за 60/120 голям проблем ли ще е? Също, моля да ми препоръчате сайт за хубаво спално бельо, което не струва 200 лв 😅
Моята дъщеря спа в кошарата си до 4 годишна възраст. Късно й направихме стаята. Размерът на кошарата беше 60/120, сега пак същия размер ще е. То даже накрая бяхме махнали решетката, защото оттук оттам стърчаха ръце и крака, че шава. Ама тя и до ден днешен си е такава шавлива. Понякога ей така като поиска да спи при мен, мъжо като не е тук, просто е нещо страшно и затова и често й отказвам, защото особено сега, на мен ми трябва повече място да се въртя 😁 За спалното бельо изобщо не бих взела нещо за 20-30лв, първо че аз самата не спя в такива кофти чаршафи, че да купувам на бебето такива. Аз пак ще кажа за Сладък сън, откъдето аз поръчвам за каката, а сега и за бебето. Даже този месец имат 15% отстъпка, имат и сайт, може да разгледаш. Аз вчера даже поръчах обиколник, гнездо и комплект чаршафи, че имам от каката няколко комплекта, поръчвани отново оттам преди почти 9г. Както се разбра, ползвани са 4г плътно и нищо им няма. За мен не е скъпо комплект спално бебешко бельо да е 65лв. предвид, че виждам какво се продава навсякъде. Междудругото може да погледнеш и в Х&М, за каката имам два-три комплекта и оттам и не са никак лоши.

# 586
За кошарите с решетки - миналата година бяхме в Пирогов и в чакалнята имаше момиченце на около годинка със счупено бедро точно от такав, заклещило се, докато спи. 🤦

# 587
За кошарите с решетки - миналата година бяхме в Пирогов и в чакалнята имаше момиченце на около годинка със счупено бедро точно от такав, заклещило се, докато спи. 🤦
е, как па му е влязло крачето там 😱 то е тясно, няма чак такова място, де да знам 😃 нещо друго да не му се. е случило на детенцето и така да казвам..знам ли вече, то хора всякакви…
Иначе пък за възглавниците, аз даже се сещам бях й купила на моята щерка чак на 3г на Cucloo и то, защото почна да иска да спи по нашите възглавници. Тя е супер ниска, те имаха според възрастта на детето и даже наскоро й я смених 😁 не се е оплаквала, че е ниско. Майка ми се смееше, че няма възглавница в кошарата ама калъфка съм сложила 🤪😃

# 588
е, как па му е влязло крачето там 😱 то е тясно, няма чак такова място, де да знам 😃 нещо друго да не му се. е случило на детенцето и така да казвам..знам ли вече, то хора всякакви…
Иначе пък за възглавниците, аз даже се сещам бях й купила на моята щерка чак на 3г на Cucloo и то, защото почна да иска да спи по нашите възглавници. Тя е супер ниска, те имаха според възрастта на детето и даже наскоро й я смених 😁 не се е оплаквала, че е ниско. Майка ми се смееше, че няма възглавница в кошарата ама калъфка съм сложила 🤪😃
На някои кошари, за пример нашата разстоянието между решетките е по-голямо, и моичката редовно си заклещваше краката.

# 589
Аз също работя на бюро, пред компютър. Мисля, че имам сравнително правилна стойка, тъй като не веднъж са ме питали хората около мен как успявам да стоя така. Sweat Smile Иначе, когато имам възможност, гледам да излизам в обедната почивка да се разхождам. При мен болките в кръста бяха в първия триместър. Сега да чукна на дърво нямам, но вероятно щом напредне бременността няма да ми се размине.
Таза, от друга страна, започва да ме наболява, когато стоя права на едно място за повече от половин час. Също така до скоро получавах остри моментни прорязвания, отново в областта на таза, там където се свързва с лявото ми бедро. Чак не можех да си стъпя на левия крак. Confounded Но и това отдавам на нормалните промени покрай бременността.

Друго ме тормози мен - от ден 1 явно имам гъбички. Започнах с Клортримазол 10 дни мазане (тогава само заради по-обилно и неприсъщо за мен течение) - без ефект. После това течение се увеличи, тогава пуснахме изследвания и се потвърдиха. АГ ми изписа Гино-певарил овули 3 дни - нищо. След това Гиназол крем 2 пъти през 7 дни и с него действително намаляха, НО не след дълго се завърнаха пак с нови сили.... Сега пробваме комбинация от първите две за 6 дни, след това да продължа с Полижинакс още 6 дни. АГ ми каза, че може да си ги влача до края на бременността. Disappointed

Аз съм същата. Всеки месец нова терапия и нищо

# 590
Някой беше писал, че ще използва Wooden Spoon козметика - видях, че е намалена в сайта на Зелен ✌

# 591
Мина втората фетална днес. Всичко е наред, отговаря си на седмиците, но много се криеше и не успяхме да направим хубави снимки. Само една сполучлива, но както и да е, важното е,че всичко е наред.

# 592
И мойта втора ФМ мина днес, върви си 90% човекът, а аз съм дребна. И той се кри, та без снимки, но важното е видяно.

# 593
И аз бях на фетална морфология днес. И моята реши да застане в странна поза и имам малко кофти снимки,ама на мен ми е все тая за снимките. Детето повече им се радва. Всичко изглежда наред. Измериха я около 480 гр. и отговаряща на седмицата(+- няколко дни).

# 594
Момичета, имате ли представа дали изследването за гестационен диабет по-натам го поема здравната каса или е платен. С дъщеря ми имам спомени, че аз си го плащах, на не съм сигурна.

# 595
Ендокринолог или проследяващо АГ по ЗК могат да дадат направление за обременяване. Но то не е скъпо, 3 взимания на захар, а тя е 5лв., та ако ви е сложно за направлението, може и без.

# 596
Аз се чудя от гледна точка на това, че сега след 24 г.с. ще започна да се следя в Надежда, като има пакети, в които включват различни изследвания, има основен пакет и разширен, съответно се чудя между двата пакета, разширения има някои изследвания, като тези за гестационен диабет, та се чудя, ако реално ги поема здравната каса и мога да ги направя безплатно дали има смисъл от въпросния разширен пакет или да си използвам основния.

# 597
Аз се следя в Надежда и преди 2 седмици си заплатих втората половина от пакетите. АГ ми препоръча първоначално основен пакет за първата половина на бременността, а сега разширения пакет. Не знам дали въпросното изследване за обременяване се поема от ЗК, но дори и да се поема, то трябва да имате АГ по ЗК, което да пусне направлението. А в Надежда проследяване по ЗК няма.

# 598
Аз се следя в Надежда и преди 2 седмици си заплатих втората половина от пакетите. АГ ми препоръча първоначално основен пакет за първата половина на бременността, а сега разширения пакет. Не знам дали въпросното изследване за обременяване се поема от ЗК, но дори и да се поема, то трябва да имате АГ по ЗК, което да пусне направлението. А в Надежда проследяване по ЗК няма.
Знам, че няма по ЗК, следила съм се там, там и раждах, не си спомням тогава обаче да имаше основен и разширен пакет, а нещо нещата в разширения пакет ми се струват прекалено много и не знам в крайна сметка дали ще успея да направя всичко включено в пакета, прекалено много изследвания ми се виждат.

# 599
Знам, че няма по ЗК, следила съм се там, там и раждах, не си спомням тогава обаче да имаше основен и разширен пакет, а нещо нещата в разширения пакет ми се струват прекалено много и не знам в крайна сметка дали ще успея да направя всичко включено в пакета, прекалено много изследвания ми се виждат.

Това си е твой избор, можеш да избереш и основния пакет. С моята предишна бременност през 2023г. Също ги имаше двата пакета, та не мога да кажа колко от преди това ги има тези разделения. Аз съм си с проблеми и ходя често на прегледи та се доверих на АГ и този път взех разширения пакет.

Общи условия

Активация на акаунт