Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 069
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, някоя с подуване на венците има ли? Не е навсякъде, а на конкретно място и ме боли. Наподобява торбичка, но е червено. Чудя се дали да ида на зъболекар😭

# 706
Съни, звучи ми като да трябва да посетиш зъболекар. Иначе и моите зъби и венци са по-чувствителни.
Предписа ми вчера АГ желязо, но на рецепта, а не на свободна, още не съм го купила и се чудя какво е 😀.
Аз пък се събудих страшно подпухнала и с това кървене ще откача вече….

# 707
Момичета, някоя с подуване на венците има ли? Не е навсякъде, а на конкретно място и ме боли. Наподобява торбичка, но е червено. Чудя се дали да ида на зъболекар😭

Опитайте с конец за зъби или зъбен душ,защото ако се подуе на едно място вероятно не е почистен венеца и е станал джоб с нещо в него. При мен така беше.. Също е хубаво ако не можете с конец да ползвате едни стикчета за почистване (има ги в дм,Лили и всяка аптека) за междузъбното пространство тъй като по време на бременост там става зона с концентрация или на подуване или на кървене и е доста неприятно.

# 708
При мен хемоглобина беше 111 g/L и АГ ми изписа добавка. Преди това не се бях замисляла, но явно за това все ми е едно отпаднало, ходя като призрак. А и напоследък често сутрин много ми пада кръвното.

Аз сега влизам в седми месец и напоследък мисля за последни покупки за бебето. От първото дете имаме почти всичко и ми остана да накупя дрешки. Вие харесали ли сте нещо за изписването, също и се чудя колко и какви дрехи ще са ми необходими като за начало. Първото беше лятно бебе и си изкара първите месеци само с тънки бодита или по памперс и пелена, но сега ще трябва няколко слоя дрехи.

# 709
При мен хемоглобина беше 111 g/L и АГ ми изписа добавка. Преди това не се бях замисляла, но явно за това все ми е едно отпаднало, ходя като призрак. А и напоследък често сутрин много ми пада кръвното.

Аз сега влизам в седми месец и напоследък мисля за последни покупки за бебето. От първото дете имаме почти всичко и ми остана да накупя дрешки. Вие харесали ли сте нещо за изписването, също и се чудя колко и какви дрехи ще са ми необходими като за начало. Първото беше лятно бебе и си изкара първите месеци само с тънки бодита или по памперс и пелена, но сега ще трябва няколко слоя дрехи.
Първото и моето е лятно 😁 дето вечно му е топло, то и аз няма зиме или лете за мен, вечно съм по къс ръкав 😁 излизам навън зимно време по къс ръкав и якето отгоре 😁 и ми беше малко трудно да преценя това зимно, почти пролетно бебе, какво да го правя 😁 ама купила съм къси боденца, с дълъг ръкав също, то цялото семейство сме топлокръвни, та не вярвам да е по-различно и бебето 🤣 избщо няма да я навличам момата, едно боденце с къс ръкав и една блузка отгоре, нищо дебело не съм купувала, всичко е памучно..единствено за навън един пухен космонавт от ХМ взех щото зимните съвсем дебели ми се видяха ама това щв го преценя според това кога точно ще се роди и какво ще е времето 😁 аз иначе бебефона остана да поръчам отнякъде, всичко друго е взето, кошарата е поръчана от никол бейби ама доставката е 06-13.01., тъй че има време 😁 само да си изкажа и възмущението от нашите сайтове и бебешки магазини .. из онзи ден се ровихме с мъжо в амазон за пречиствател за въздух, надзърнах и за активна гимнастика…харесах си на Чико, беше 40€, а тук мисля 170лв я гледах.., едно мече прожектор даже имах снимка от физически магазин на Комсед си бях снимала 110-120лв, а в амазон беше 20€..ами поръчахме ги оттам, тука егати цените…то за всяко нещо почти гледаме и в амазон ама тия не ми бяха някакви важни неща..и като погледнах ми прилоша чак от тия разлики..

# 710
Аз дрешки ще взимам живот и здраве февруари, като всичко ще поръчвам от ейч ем, бодита, пижамки, за изписването въобще няма да гледам нищо кой знае какво при положение, че са увити в пелена и дрехите не им се и виждат😅 Имаме си и от каката дрешки, тя беше есенно бебе, та горе долу сезоните съвпадат, та няма да се изхвърлям.

# 711
На мен с баткото космонавтчето ми беше излишно, отидох да раждам с прехвърчащ сняг, изписаха ни на 20+ градуса, много беше шантаво края на март миналата година.
За изписването също няма да взимам комплект, а ще си избера няколко къси бодита за отдолу и дълги за отгоре и така ще го пренесем от вратата на болницата до колата. Баткото си наповръща неговите дрехи и трябваше в последния момент да го преобличам. 😁
Иначе и аз съм на желязо, никога не съм била с висок хемоглобин, през бременността ми пада още повече.

# 712
Аз ли съм единствената, която не пазарува още. Защо все съм притеснена... В 26 седмица съм и все си мисля,че е рано. Кога ще ми олекне и ще мога да си пазарувам спокойно?

# 713
Аз ли съм единствената, която не пазарува още. Защо все съм притеснена... В 26 седмица съм и все си мисля,че е рано. Кога ще ми олекне и ще мога да си пазарувам спокойно?
ама настрой се положително, не така песимистично.. аз от първата бременност си знам, че в последния момент няма да имам сила и желание за нищо..а и сега се възползвах от намаленията..то ако питам мъжа ми, всичко ще се купува два дни преди да родя 😁 добре, че го няма сега да ми мрънка, ще се върне наготово 🤣 само една кошара ще трябва да сглоби 😁
ако ти е нормална бременността, не виждам защо се притесняваш толкова 😇 пазарувай си спокойно, наслаждавай сее

# 714
Аз също не съм пазарувала. Не виждам смисъл да трупам неща 3 месеца предварително, особено като знам колко работи ще трябват в началото. Могат да се вземат и подготвят напълно в рамките на един непълен ден. А и работя и преди празниците особено имам 1000 неща на главата. Бременността е единственото, което не трябва да мисля целенасочено и да вкарвам в график.

# 715
Аз също не съм пазарувала. Не виждам смисъл да трупам неща 3 месеца предварително, особено като знам колко работи ще трябват в началото. Могат да се вземат и подготвят напълно в рамките на един непълен ден. А и работя и преди празниците особено имам 1000 неща на главата. Бременността е единственото, което не трябва да мисля целенасочено и да вкарвам в график.
Ми аз пък не съм от тия хора дето влизат в един магазин и си купуват всичко оттам. Както в ежедневието влизам в 5 различни магазина да си купя хранителните продукти, за да сготвя вечерта, така и за детето купувам от различни магазини, защото търся определени неща. Така и с бебето ще си процедирам. Въпрос на личен избор си е, всеки е различен. На Наш13 й е първа бременност мисля, така че нейните притеснения не са къде и колко време ще си трупа нещата за бебето.

# 716
Всеки си процедира различно, но тя пита дали всички пазаруват от сега. Кой как си уплътнява свободното време мен не ме засяга.

# 717
Наш, не се притеснявай толкова, знам, че ти е първа бременност, но не трябва така. Настрой се положително, дори мисля, че покупките за бебето ще ти се отразят добре. Аз с първото започнах пазара някъде по това време, като до края на бременността все се намираше какво още да се вземе. Сега не пазарувам от гледна точка на това, че имам почти всичко. Даже вчера отворих чувала с най-малкия размер дрехи от дъщеря ми и единственото, което ще трябва да взема е евентуално 4-5 бодита с къс ръкав, всичко друго има. От по-големите покупки ни трябваха единствено кошче за кола и стерилизатор, тъй като с предишната бременност използвах на приятелка, които взехме около черните петъци. Памперси и мокри кърпи ще взима таткото докато сме в болницата, няма смисъл да трупам кашоните с тях от сега, при положение, че имаме бебешки магазин на 3 мин от вкъщи.

# 718
Не. Не ми е първа бременност. Имам по-голямо дете. С нея не беше различно поведението ми и мислите също. Естествено че се надявах всичко да е наред,но съм ужасен реалист. Знам за всяка загуба на близките ми(няколко семейства) и това най-вероятно ми действа и на мислите. Това не означава че съм легнала вкъщи. Всеки ден излизам,на разходки,на пазар,шофирам постоянно,дъщеря ми ходи на 3 различни извънкласни занимания. Не съм спряла нищо друго освен работата, защото не се препоръчва за бременни и тренировките на който ходих,защото имах хематом. Имам подготвителни контракции от време на време,но пия магнезий и гледам да не обръщам внимание. Искам и да пътувам след месец и половина на една бърза почивка.
Много се вълнувам за бебето, дъщеря ми също и въпреки това една дрешка не съм купила още...

# 719
Като знам как постоянно ми се трупат задачки-закачки, изобщо не обичам да чакам до последния момент. Ние вече взехме втората количка, второто кошче за кола, намалени памперси и мокри кърпи. Препрах всички дрехи от баткото за първите месеци, само трябва Ergobaby-то и активната гимнастика да си вземем от едни приятели и май сме готови. И аз бих казала да се отпуснеш и да си пазаруваш, Наш, като вземеш първите дрешки и видиш реално колко ще е голямо човечето, нещата някак стават по-истински. А и е много по-приятно да гледаш за бебешки неща, отколкото да се притесняваш, един вид разсейване си е. ❤ И аз усещам подготвителни контракции, но не пия нищо, те са си в реда на нещата, ако няма други усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт