"Родила е N деца, а не и личи"?

• 4 106
  • 150
  •   4
Отговори
# 45
Сравнението с Ивет Лалова и Стефка Костадинова е неуместно. На тези жени, спорта им е начин на живот, професия и страст. При това вероятно през целия си живот спортуват, дори и след приключване на спортните си кариери....
И  като прибавим спортни добавки, качествена храна, лични треньори и тн....

# 46
  • Наблизо
Някак с професионални спорти сравнението не върви.

Спомням си Ким Кардашиан как се разплу бременна,а не е като да не е милионер и със сигурност не се е тъпкала с боклуци.Сега изглежда добре отново,но това е личен треньор,операции,лазер,медикаменти и личен готвач.И разбира се е милионерка и не работи от 9 до 18ч и не търчи да си взима децата от детска градина.

# 47
...
Най-неприятна е промяната в храненето, защото като млад е лесно да останеш слаб, въпреки че ядеш сладко, дюнери и газирани напитки, но с  възрастта нещата вече не стоят така.
Сладко, дюнери и газирани напитки НЕ са храна. Бива от време на време да пробваш, но не и да консумираш редовно, без значение млад ли си, стар ли си.
От опит: промяната в начина ми на хранене се оказа супер приятна. Открих нови начини да се храня вкусно, да не гладувам и да не дебелея в страхотната възраст 45+ Blush
Много важно: не гладувайте продължително време, метаболизмът наистина се забавя, килограмите не мърдат, вие сте вечно гладна и недоволна Simple Smile

# 48
Как тъй по какво им личи? Нали всичките тук сте раждали - малко след раждането сте си направо различни хора и по физиономия, и по излъчване. Кво има да се чудите по какво им личало Grinning Сестрата на моята като роди имах чувството, че се състари с 20 години. След някоя друга година пак си стана както е била преди тва общо взето.

# 49
И кое в дюнера не е храна- малка питка, картофи, зеленчуци и малко месо с една лъжица млечен сос? Кое точно не е храната?

# 50
И кое в дюнера не е храна- малка питка, картофи, зеленчуци и малко месо с една лъжица млечен сос? Кое точно не е храната?

Добавките Wink  Голямата кола например. А и пържените картофи са си цифра като калории.

# 51
Дюнер е безобиден, ако спортуваш и го взимаш само с месо и зеленчуци. Винаги казвам - моля, без картофи.
Всяка храна по определен начин и дози приета сама по себе си не е страшна, всичко е в дозите и баланса. Ако набиваш всеки ден и само дюнери, ще се натумбиш, разбира се, не само заради вида им, а заради еднообразието.

# 52
Зависи, най-вече от това какъв ген носи една жена.
Обикновено майчинството е изписано на лицето.

# 53
Нищо ми нямаше като ядях главно дюнери и суджу, да не се демонстрирам сега с кубинките на тънките крачета, като Фердинанд мравката. Просто бях млада и метаболизмът ми беше друг.

Щитовидната жлеза също играе голяма рола при младите пълни жени, имам много примери, които показаха проблема, след като се направиха съответните изследвания и ехографии. Все пак сме чернобилско поколение.

За раждането специално, не е нужно изобщо бременната жена да наддава много и не на всички им се яде за двама. В последните години повечето бременни, които виждам изглеждат наддали  само на корем.

# 54
Добавката не е включена в състава на дюнера. И това, че нещо е с много калории не го прави не храна особено пък картофите.
А и калоричните храни на теб и на мен може да ни се отразяват по различен начин.Пак идва фактора ген и физиология!  Аз от 3 дюнера в седмицата мога и 3 килограма да кача, а ти да ядеш всеки ден по 3 и нищо да ти няма.
Има жени, които са слаби без да си мръднат пръста за нищо. Просто така се раждат и такива, които трябва да се ограничават или да спортуват, ако искат да изглеждат добре за собствените им стандарти и разбирания.
Малко се измести май фокуса от темата, но лично аз в групата "не им личи изобщо " слагам точно такива жени, които излизат от родилното и изглеждат по начина, по който са изглеждали преди 9 месеца без грам усилие да положат за това нещо.
 Някои на изписването са много грозни, а други красиви това пак е ген. Някои остават без коса, на други се сгъстява. Някои жени остават без зъби, отключват ИР,  9 месеца трябва да са на легло, някои месеци след секцио ги боли, някои раждат много лесно, а други получават травми. Не са само килограмите, много други фактори могат да оставят отпечатък върху жената, ако е от тези изтеглили късата клечка.

# 55
Е да, в този смисъл да. То наистина не са само килограмите.

# 56
Имах супер коса, супер кожа и никакви косми по тялото не ми растяха през бременността. Но имах страхотен запек, получих хемороиди и пр. Ама не е задължително дори и при една и съща жена всички бременности да протичат еднакво.

# 57
"Слаба жена" не е равно, и никога не е било, на "хубава жена", нито пък на "здрава жена".
Здравото женско тяло има всичко - и телесна мазнина, и мускул, и правилна стойка, и правилна походка. Тяло с тонус и енергия.

Слаба жена с отпусната мускулатура, или слаба жена с целулит, или прегърбена с хлътнал корем, или претренирала като Емануела Толева - и да е раждала, и да не е - все не стои добре.
Има един типаж слаби жени, които с възръстта стават кокалести и съсухрени, ако са и активни пушачки, като им се вдлъбнат смукателните лицеви мускули, къмто 50 вече са като вещици Smiley И при тях е все тая дали са раждали.

# 58
Моля ви да не обиждаме дюнера. Grinning Аз си го правя вкъщи - тънка питка, намазана с доматен сос и затоплена на тиган, сос от мляко с чесън с варен картоф за сгъстяване на соса, пилешко филе - мариновано, печено и тънко нарязано, доматче, краставичка, лук, марулка. Супер полезна храна, ако махнеш пържените картофи и килограмите майонезен или Бог знае какъв сос.
На някои жени им личи, че са раждали, на други не. Аз съм от непогалените от съдбата и ще видя зор със свалянето на килограми, ама съм свикнала - цял живот спортувам нещо, дори просто тичане, и си ходя гладна, за да съм в сносна форма. Прияде ми се дюнер.

# 59
  • София
Личи ми, разбира се.
Иначе съм слаба и стегната (минутка за реклама), но ми коства усилия - всеки ден поне час бързо ходене, 2 пъти седмично плуване, 1 път седмично тенис на корт или тенис на маса, през уикендите по планините. През лятото плувам всеки ден на морето, през другите сезони ходя (вече) всеки уикенд на спа в горския ни дом и пак там се движа с колело до магазина и до центъра, които са на около 2 км.
Ям здравословно.
Но пак личи и най-малкото аз си го знам.
Родила съм 5 деца и съм минала над 20 процедури ин витро. Качвала съм много килограми през бременностите и после съм ги сваляла. Кожата ми на корема, ханша и бедрата е отпусната и разтегната, въпреки наличие на добър ген и се налага да ползвам танкини за плажа. Гърдите ми са отпуснати. Имам хемороиди, получавам кръвоизливи, кисти. Косата ми още е хубава на вид, но още от първите стимулации побеля от хормоните (предполагам) и изисква добра поддръжка. Грижите и мислите за децата често са изписани на лицето ми, въпреки железният ми режим на почивка и начин на живот. След всяка бременност ми се е налагало стоматологично лечение. Свалянето на килограмите ми е отнемало около година всеки път, даже с възрастта повече време. Вече и в менопауза влизам. И т.н.
Иначе редовно чувам как не ми личи броя на децата или как не вярват за възрастта ми и тази на големите ми дъщери, но това не променя факта, че ми коства усилия да се поддържам и го правя основно за здравето си, защото отпуснатото и необгрижено тяло носи болести и обратното.

Общи условия

Активация на акаунт