"Родила е N деца, а не и личи"?

• 7 952
  • 262
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Невена, чета те и се чудя как съм родила 5 деца. Simple Smile
На мен трудности в живота децата не са ми носили. Освен тези да се сдобия с тях. След това единствено напасване е било нужно, но никога не сме били ние на заден план след децата. Били сме значими всички у дома еднакво. Не го разбирам аз маниакалното обгрижване на децата го степен игнориране на собствените нужди, желания и т.н., камо ли прищевки (в негативен смисъл) да изпълнявам.

# 256
  • France
Чак маниакално не, но гледането на бебета (защото те са си бебета първите 2 години) е свързано с много енергоотдаване. Накъсани нощи, болести, игра с тях, храненето им (каква свобода усетих, когато почнаха сами да се хранят с лъжица), сменяне на памперс през час, през два... Сега са на 4 и 8 и се хранят, играят и заспиват сами. Малкият дори иска да се научи да си бърше дупето сам. Засега не се справя, но и този момент ще дойде. Когато работя от вкъщи, големият налива вода на малкия, вади неща от хладилника, дори един път съм била заспала и му беше обърсал дупето да не ме буди. Съвсем различно. Единственото е, че не си подреждат играчките и къщата е винаги на вили и могили, но в момента се оглеждаме с ММ за жена за чистене. А, и ходят на училище от 8 и 30 по 18. Кой ти го дава това време?

# 257
  • Пловдив
Невена, чета те и се чудя как съм родила 5 деца. Simple Smile
На мен трудности в живота децата не са ми носили. Освен тези да се сдобия с тях. След това единствено напасване е било нужно, но никога не сме били ние на заден план след децата. Били сме значими всички у дома еднакво. Не го разбирам аз маниакалното обгрижване на децата го степен игнориране на собствените нужди, желания и т.н., камо ли прищевки (в негативен смисъл) да изпълнявам.
Защото си имала помощ. Включително и платена.

# 258
Аз пък почвам да застъпвам идеята - малки деца - малки грижи, въпреки че бебешкия период си е винаги предизвикателство. Ама нали моите поотраснаха. Две деца са ми вече пълнолетни и там някак е друго, виждаш, че си имат цели, следват си ги, самостоятелни са.
Обаче тийн периода...! Това е такъв препъни камък, че как ще го минем не съм сигурна, а и при мен още един такъв се задава... Хем в момента тийна ми е сговорчив и усмихнат, само дето си пада по купоните, а не толкова по ученето. Обаче станаха трагедии с негови връстници- това ме сломи, направо не мога да го преживея още. Гледаш детето си, влагаш любов и усилия и душата си и накрая да го загубиш нелепо...това ме ужасява. Явно в периода на юношеството са много чувствителни, експериментират, всичко е на бързи обороти. Никакви грижи не ми тежат дето се вика, само да са живи и здрави.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 10:41 от Bеа_2022

# 259
  • Пловдив
В такъв момент си казваш - само да са живи и здрави. ОБАЧЕ на практика не е така, защото освен живи и здрави искам и да не са престъпници, да са добри хора, да имат някакъв стабилен път и успех в живота.

# 260
Да - за мен това се подразбира. За моите нямам съмнение, че са добри хора. А за стабилния път и развитие в живота никой няма гаранция. Най-вероятно и там ще са съвсем успешни.

# 261

След раждането рядко има лек живот. Аз си го знаех и женските предци ме бяха предупредили. Здравето, благоденствието, нуждите и даже желанията и прищевките на децата ни винаги са поставени пред нашите и така ще бъде докато умрем.

Хайде, хайде. Много жертви много нещо.
Не е нужно да неглижира човек себе, за да се погрижи за детето.
И двете са напълно възможни и има жени го правят.
Ако не го правят използват това за оправдание просто.

# 262
Прищевките на децата не трябва да се изпълняват на всяка цена.

Общи условия

Активация на акаунт