"Родила е N деца, а не и личи"?

• 8 244
  • 271
  •   7
Отговори
# 255
  • София
Невена, чета те и се чудя как съм родила 5 деца. Simple Smile
На мен трудности в живота децата не са ми носили. Освен тези да се сдобия с тях. След това единствено напасване е било нужно, но никога не сме били ние на заден план след децата. Били сме значими всички у дома еднакво. Не го разбирам аз маниакалното обгрижване на децата го степен игнориране на собствените нужди, желания и т.н., камо ли прищевки (в негативен смисъл) да изпълнявам.

# 256
  • France
Чак маниакално не, но гледането на бебета (защото те са си бебета първите 2 години) е свързано с много енергоотдаване. Накъсани нощи, болести, игра с тях, храненето им (каква свобода усетих, когато почнаха сами да се хранят с лъжица), сменяне на памперс през час, през два... Сега са на 4 и 8 и се хранят, играят и заспиват сами. Малкият дори иска да се научи да си бърше дупето сам. Засега не се справя, но и този момент ще дойде. Когато работя от вкъщи, големият налива вода на малкия, вади неща от хладилника, дори един път съм била заспала и му беше обърсал дупето да не ме буди. Съвсем различно. Единственото е, че не си подреждат играчките и къщата е винаги на вили и могили, но в момента се оглеждаме с ММ за жена за чистене. А, и ходят на училище от 8 и 30 до 18. Кой ти го дава това време?

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 12:50 от Philomena

# 257
  • Пловдив
Невена, чета те и се чудя как съм родила 5 деца. Simple Smile
На мен трудности в живота децата не са ми носили. Освен тези да се сдобия с тях. След това единствено напасване е било нужно, но никога не сме били ние на заден план след децата. Били сме значими всички у дома еднакво. Не го разбирам аз маниакалното обгрижване на децата го степен игнориране на собствените нужди, желания и т.н., камо ли прищевки (в негативен смисъл) да изпълнявам.
Защото си имала помощ. Включително и платена.

# 258
Аз пък почвам да застъпвам идеята - малки деца - малки грижи, въпреки че бебешкия период си е винаги предизвикателство. Ама нали моите поотраснаха. Две деца са ми вече пълнолетни и там някак е друго, виждаш, че си имат цели, следват си ги, самостоятелни са.
Обаче тийн периода...! Това е такъв препъни камък, че как ще го минем не съм сигурна, а и при мен още един такъв се задава... Хем в момента тийна ми е сговорчив и усмихнат, само дето си пада по купоните, а не толкова по ученето. Обаче станаха трагедии с негови връстници- това ме сломи, направо не мога да го преживея още. Гледаш детето си, влагаш любов и усилия и душата си и накрая да го загубиш нелепо...това ме ужасява. Явно в периода на юношеството са много чувствителни, експериментират, всичко е на бързи обороти. Никакви грижи не ми тежат дето се вика, само да са живи и здрави.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 10:41 от Bеа_2022

# 259
  • Пловдив
В такъв момент си казваш - само да са живи и здрави. ОБАЧЕ на практика не е така, защото освен живи и здрави искам и да не са престъпници, да са добри хора, да имат някакъв стабилен път и успех в живота.

# 260
Да - за мен това се подразбира. За моите нямам съмнение, че са добри хора. А за стабилния път и развитие в живота никой няма гаранция. Най-вероятно и там ще са съвсем успешни.

# 261

След раждането рядко има лек живот. Аз си го знаех и женските предци ме бяха предупредили. Здравето, благоденствието, нуждите и даже желанията и прищевките на децата ни винаги са поставени пред нашите и така ще бъде докато умрем.

Хайде, хайде. Много жертви много нещо.
Не е нужно да неглижира човек себе, за да се погрижи за детето.
И двете са напълно възможни и има жени го правят.
Ако не го правят използват това за оправдание просто.

# 262
Прищевките на децата не трябва да се изпълняват на всяка цена.

# 263
Мога да се изкажа като раждала веднъж и със съхранена физика, понеже често чувам "абе при теб е ген". Мерси за комплимента, но не е вярно просто. В известен смисъл високите доходи помагат за екстри като процедури и известен диетолог на разположение Laughing Е, 99% не се класираме. Спорт, хранене, ако може да се наспиш. Тук, ако е рекъл Господ, се получава.

# 264

След раждането рядко има лек живот. Аз си го знаех и женските предци ме бяха предупредили. Здравето, благоденствието, нуждите и даже желанията и прищевките на децата ни винаги са поставени пред нашите и така ще бъде докато умрем.

Има огромна разлика сама ли го гледаш детето, или се включва бащата, баби, платена помощ и пр.

# 265
  • София
Чета подобни теми, но освен , че живота се променя и нямаш време за себе си след децата, както и че външния вид се променя в недобра посока - съвкупността от всичко ме кара да не искам деца.

Е, има едни десет-петнайсет години, в които нераждалите се радват на известно преимущество откъм външен вид и време/пари за поддръжка (ако имат все пак и ген, и навици и ако изобщо им е важно - да отбележа, че и Наталия Киселова няма деца, и външен вид няма, но пък в собствените си приоритети се е реализирала, че и надхвърлила). Но след 45 нещата се изравняват - раждали-нераждали, вечна младост и хубост няма. Пак опира до ген и, само донякъде, до поддръжка. С което не те убеждавам да раждаш, просто отбелязвам.

А иначе изобщо не отричам, че бременността и майчинството, в общия случай, изхабяват жената физически и ментално. Но по-голямата част от страданията са всъщност страдания на възрастта, т.е. нека не виним  майчинството за разни проявления, които и без него биха се... проявили.

# 266
Майчинството също така дава много, само да напомня.

# 267
  • София
Янтре, помощ от близки имах за третото дете. Платена помощ, т.е гледачка, докато работя, имах за четвъртото за 1 година преди градината. И почасово за някое излизане - пак за третото и четвъртото.
За първите 2 и за петото не съм ползвала помощ, вкл.платена. Пак изключвам инцидентно бавачка за 2 часа излизане или при неотложен ангажимент.
Това не виждам какво общо има с изпълняването на прищевки или в поставянето само на децата на първо място.

# 268
  • Наблизо
Майчинството също така дава много, само да напомня.
Да,така е и не разбирам този стремеж да изглеждаме на всяка цена както преди детето.Приела съм си моите стрии например,дори увисванията.Показват какъв подвиг е направило тялото ми.Гледах си снимки онзи ден на мен на плажа преди детето.Имах плосък и перфектен корем.Е сега съм майка и нямам.Това е.

Фивър,важно е до толкова,че ние с ММ си гледаме сами детето.Помощ йок.Излизаме само двамата ако успеем да се стиковаме в обедната почивка и когато родителите ми взимам детето лятната ваканция за малко.Иначе сме добре смазана машина - ти го водиш там,аз тук,ще го вземеш тогава,аз пък в четвъртък в толкова часа,този специалист е в толкова часа,сз ще напазарувам,ти пък вземи ето тази поръчка,ти ще сготвиш.Опитваме се да спортуваме тримата, активни дейности,иначе спортът ми е около половин час сутрин.Друго време ще ми яде от семейното време.
Разбира се всеки си има приоритети.Излиза ми някаква девойка с малко бебе,която става в 3 ч сутринта за да тренира(явно и бебето в спи добре),таткото става към 6-7. Лягала си в 19ч обаче.И кога имат време семейно…не знам.Иначе прилича на фитнес модел.Но всеки с приоритетите си.

# 269

Има огромна разлика сама ли го гледаш детето, или се включва бащата, баби, платена помощ и пр.

Аз не съм врачка да знам как е при всеки.
Но майка ми много помощ не е видяла от никого и си е влизала във форма.
Ама пък познавам и жени, които имат помощ отвсякъде - майка, баба, мъж и пак не могат да се погрижат за себе си.

Ето, колежка една имах само тя и мъжът и си гледаха детето и пак за година си влезе във форма.
Всичко опира да желание всъщност.
Друга пък сто човека и помагат, детето и вече на 8, тя е с 50 кила отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт